pr_00f кажи ми версията на драйвера който ползваш,моя е 2.60 и не мога да го сменя,казва ми че е актуален,интересно че виртуалния порт се появява само когато включа кабела и инсталира драйвера наново всеки път.ако исключа компа после записва нов ком порт вече съм на 6ти номер утре ще сложа 256 на байтовете че беше 4096 както е в сайта и ще пиша пак
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net
Collapse
X
-
кабел
Има на доста места но незнам как да познаеш кой ще ти свърши работа трябва да е оригинален иначе може и да не стане и само даване на пари за кво тие ако е за един път не си заслужава иди в някой сервиз от ФИАТ кво и е на колата не всичко се хваща на диагностика а и трябва да разбираш от електроника по коли като направиш диагностика после кво ще направиш ако е за сервиз по става да се търси нещо но ФИАТ от 2000 са малко по особенни
Коментар
-
marian2784 написа:pr_00f кажи ми версията на драйвера който ползваш,моя е 2.60 и не мога да го сменя,казва ми че е актуален,интересно че виртуалния порт се появява само когато включа кабела и инсталира драйвера наново всеки път.ако исключа компа после записва нов ком порт вече съм на 6ти номер утре ще сложа 256 на байтовете че беше 4096 както е в сайта и ще пиша пак
Коментар
-
Днес си получих "модифицираният" OBD 2 кабел(благодарности на комшията Станислав XC^^The_Devil^ от Шкода Форума), така и не можах обаче да диагностицирам Еърбега и ABS-са, използвам FiatECUScan16,а кабела е направен доста грамотно (както се вижда и от снимките).!Ами сега накъде ЕДИТ Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Ооооо Свещенна Простота. Как ша са Свържа със Аърбега и ABS-a като ги търся в главнoто ECU
Коментар
-
Здравейте на всички аз съм монтьор на низко интелектуално ниво но тоя софт ме трогна доста та реших и аз да си кажа мнението.Поздравления на колегата дето го бистри тоя софт и има моята пълна подкрепа защото просто оважав хора дето се опитват да направят нещо макар че много от колегите ми биха казали :Тоя пък къде е тръгнал да открива америка:Та относно софта много як според мен пробвах го на 1.5.5 само дето още не са активни актуалните стойности иначе даже май и адаптация на дроселния може да прави но не го пробвах щото нали се пак го тестваме още а клиента беше шибан и ако се прецакаше нещо щеше да дигне панаир иначе при всяка възможност ще го тествам ОБЕЩАВАМ .Незнам дали автора знае но тоя софт се появи и при братята ру (понеже аз редовно ги разглеждам тяхните сайтове)А те рядко се занимават с боклуци който не работят така че бъдеще има и каквото и да му струва на автора го умолявам да не се отказва дори и да направи софта комерсиален ако го развие достатъчно винаги ще има хора да платят да го ползват.В момента ако се потуди още малко ще достигне нивото на атс900 който имах и неща да чувам за него (е бати професионалната техника) а нивото което трябва да гони е това на текса дори и без тези по кан ако се доближи до тях софта може да се смята вече за професионален.Няма да е лошо и към всичкото да се добави и подръжката на фиат улис с помпа лукас и ивеко,извинявам се на автора ако нещо съм го засегнал но идейте ми са само с мисъл да помогна и аз защото повярвайте ми тоя софт е замислен доста добре и е въпрос на пълнеж да стигне нивото на маркови кодочетци.Ако автора разреши може ли да му пусна софта в колеги инфо или той да го направи сам защото мисля че вече е добре за развитието му частично да се тества и обсъжда от професионалисти(лично мое мнение извинявам се пак ако съм обидил някой)Очаквам отговор от автора ако иска да пише и на лични както реши той творението е неговото и той решава кво ще стане с него но ще е жалко ако се погуби тая майка на италианките която е още бебе
Коментар
-
На мен онзи ден ми правиха диагностика, като казвам диагностика си означава диагностика. Човека си включи нещо което прави безжична връзка към устройството с което четеше и проверяваше всичко и отделно гледаше на един лаптоп какви трябва да са параметрите според Бош. Та накрая след като приключихме му показах унито и тази програма и той каза, че добре са направени и може да се ползват и за не любителски нужди, но трябва да се добави и датчика който мери температурата на нафтата. Този датчик има много голямо значение за работата на двигателя и е хубаво да се вижда каква е температурата на горивото. От програмите на Бош извади какво напрежение трябва да идва към него и какво трябва да му е съпротивлението според температурата. И след като го провери с неговата апаратура го провери и с мултицет.
Коментар
-
chaveto написа:От програмите на Бош извади какво напрежение трябва да ИДВА към него и какво трябва да му е съпротивлението според температурата. И след като го провери с неговата апаратура го провери и с мултицет.
Коментар
-
От програма на Бош дават да се премери напрежението към датчика и неговото съпротивление при някаква температура. Бяха написали съпротивления през 10*С.С термометър от тези с червената точка се премери горе долу колко е топъл филтъра и след това като се премери с мултицета съпротивлението и излезе, че датчика работи точно :D Нямаше проверка по напрежение. След като съпротивлението се променя точно според температурата и напрежението към датчика е точно е редно да няма проблем. Нищо не пречи да се мери и напрежение след датчика, но трябва да се знае колко трябва да бъде за някаква температура.
Коментар
-
chaveto написа:След като съпротивлението се променя точно според температурата и напрежението към датчика е точно е редно да няма проблем.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар