Какво направих,намерих си говорители Blaupunkt 8.7см(за таблото нямаше как да побера по големи) точно колкото предните с които взех колата.Проблема на предните беше че адски много бръждяха и накрая спряха да работят.Днес си сложих новите,само че пак бръждът.Започнах да си оправям настройките на еквалаизера и ниските ги направих на +1 средните на +5 а високите на +9 а настройката Fad Centre направих Rear 11 и така вече се чува ОК даже и хубаво,само че като увелича над 20м и пак започва да бръжди отпред а от зад нещо баса на говорителите избочва така че задните май и те са за смяна.Но се чудя защо отпред пак пак бръжди така,дали защото говорителите са малки и с малка мощност и им идва по голямо напрежение от плеара или нещо кабелите ми са бъгнати.И се чудя задните ако ги сменя с нови малко по големи дали това ще уравновеси повече нещата и ще мога да увеличавам повече.И още един въпрос ако е от кабелите някой ако може да ми обясни как се сваля таблото защото не виждам друг начин по който мога да ги сменя.Мерси предварително :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Говорители на Пунто 98г отново:(
Collapse
X
-
Ами то аз говорителите така или иначе вече съм ги взел и съм ги сложилПък и предполагам че щом от Фиат са сложили говорители там значи става и за говорители пък и на този размер пише че са специално за Фиат Пунто,Сеат и VW.Ясно че немога да очакавам кой знае какво но няма нищо.Във вратите ако имах място е ясно че щях да си сложа там тва е ясно.Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Е добре де, не ти свирят както трябва говорителите и дай да сменим и мотора на колата. Не се прави така. Ако толкова ти е меракът да си смениш кабелите - ОК пусни си още едни от колоните до плеара и готово. Ето ти едно решение, което ще отреже честотите, които не могат да възпроизведат колоните ти. Стойностите на кондензаторите могат да са 330 микрофарада или с по-малка стойност и струват стотинки. А отзад сложи едни по-свестни елипси и се радвай на звука. (Ползването на поялник е желателно.)Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Ами то моя плеар има такива настройки които режат ниските или високоите и нямам нужда от кондензатори,а иначе за да сменя кабелите трябва да разкача цялото табло,аз поне невижадам друг начин.Преди дни започнах да го свалям но си свалих само решетката където са ми копчетата за климатика сещаш се нали.А за запояването имаш предвид да запоя кабелите на говорителите за самите тях и да не ползвам обувчиците?Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
Запояването - в случай, че слагаш кондензатори или кабелни обувки на новите кабели. Ако плеарът ти има High Pass Fiter - настрой го на 100-120 херца и бръжденето на колоните би трябвало да изчезне.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар