Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фаровете на Мареа 1.8 16- решено!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с фаровете на Мареа 1.8 16- решено!

    Тази сутрин останах изумен!Изгасям колата фаровете светят, като лявата лупа свети видимо по-слабо.До сега ако съм я забравял на фарове и изгася мотора всичко изгасва, тая сутрин не.Лостчето работи но не знам какво става.Като пусна дългите пък левия фар въобще изгасва.Нито лупа, нито дългите свети само габарит.Не знам какво става ако някой има идеи какво да проверя нека сподели.Дали реле или бушон е проблема нека каже, че трябва да пътувам п.с.Ако я запаля и пусна фаровет и изкл. двигателя пак светят, чак като запаля изгасват Идеи
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    #2
    Най-вероятно се е получила отечка някъде по трасето...провери клеймореда на контактния ключ, понеже от него се спира и пуска тока на фаровете, съответно при изгасен и при запален мотор, или на контакт. Друготоо...реленцата, но едва ли е оттам, ако работят нормално като е запалена. И третото, което ми иде на акъла - кабелите до самите фарове - прегледай някъде да не е протрит някой, дали не се опират 2 съседни оголени и прочее. Дано съм ти бил полезен Поздрави!
    '99 FIAT Marea Weekend TD75

    Коментар


      #3
      Когато това ти се случи отново, провери реле номер 317, и кажи дали все още фаровете продължават да светят.

      Коментар


        #4
        Проблема се оказа хлабава връзка на захранващата букса към фара п.с.Проверих и реле и бушони и накаря един бутна буксата и светна.Благодаря за съветите колеги!
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

        Коментар


          #5
          Здравейте, първо се извинявам на колегата, че му влизам в темата и на модераторите ако нарушавам правилата, но обещавам за напред да се поправя. Не успях да открия с търсачката това което ме интересува, нито можах да пусна нова тема където да задам въпросите които ме вълнуват.Проблема ми е следния: Проблем с превключването на светлините - стигнах до превключвателя на волана.Въпросите ми към по-опитните и повече знаещите от мен са: Става ли ключ за фаровете от Мареа комби / моята е седан 2.0 бензин/, как се сменя въпросния ключ и евентуално при смяната трябва ли да се сваля волана, деактивира ли се Еър Бега и как точно става това?Ще съм благодарен на всякаква полезна информация или линк към тема, където е обсъждано вече това. Съжалявам още веднъж, за неориентираността ми във форума.

          Коментар

          Working...
          X