здравейте колеги. във вратите съм с оригиналните говорители, искам да не ми правят бас. Не искам да ползвам някакви филтри. Знам че има вариант, да се върже кондензатор на самия говител и по този начин да стане работата. В гугъл-а обаче ми излизат само някакви теми от тунинг.бг дето единия вика едиси какъв, другия вика не е така и незнам какво да правя. Дайте ми някакви стойности, и начин на свързване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изрязване на басите, на говорителите във вратите
Collapse
X
-
Тук има нещо елементарно - http://www.ljclub.net/mod/temi_komentari/filtri2.htm Можеш също да пробваш с програмата "z filters" за изчисляване на пасивни филтри пробвай и пиши кво се е получило.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
С подходящи кондензатори няма ли да е по-лесно от колкото сам да си прави бубините?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
От таблицата от ljclub - 470микрофарада, за да свири от 80 херца нагоре, а дори и 330 ще свърши работа при сряз 125 херца.От опит 33 микрофарада на 8 ома говорителче - дава някаква среда и ясни високи.П.П. Тези стойности на елементите на филтъра се смятат за различните говорители чрез техните параметри, които не опират само до съпротивлението и мощността им. Така, че вземи няколко кондензатора и пробвай експериментално кой ще те удовлетвори.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар