Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на фарове - проблем с механизъм

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регулиране на фарове - проблем с механизъм

Здравейте!Нов съм в този форум поради простата причина,че никога не ми се е налагало да тарся помощ относно автомобилът ми в И-нет. Но тъй като гледам има доста неща които има като проблеми и решения от които може да се възползвам. Търсих нещо с описание на моя проблем но не можах да го открия.Сложих си ксенон на късите светлини, но не бяха регулирани. Нямам ел.регулиране на фаровете, а всичко става от една врътка (пластмасова) на самият фар отзад. Та... на единят го регулирах, но другият механизъм явно е повреден защото не се регулираше както другият отгоре с отверка или нещо остро. Много се изнервих и започнах да го въртя, след което този пластмасов регулатор излезе и остана в ръката ми. Помъчих се да го завъртя отново, но фара не помръдна (седи в най-долно положение). Въпросите ми са:Трябва ли да се разглоби фара напълно за да поставя механизъма, т.е да разглобя стъклото от задната част на фара.Да търся ли друга машинка, тъй като другият фар стана по много по-лесен и елементарен начин отгоре, а тази не превърта а прещраква и доста трудно се върти отгоре.Автомобила е Fiat Brava 1,6 16V 1995г.на пр.Ако може малко помощ.

Щракни една снимка на въпросния проблем, за да видим точно какво те мъчи.
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

Re: Регулиране на фарове - проблем с механизъм

sh0pa_ написа:
      Здравейте!Нов съм в този форум поради простата причина,че никога не ми се е налагало да тарся помощ относно автомобилът ми в И-нет. Но тъй като гледам има доста неща които има като проблеми и решения от които може да се възползвам. Търсих нещо с описание на моя проблем но не можах да го открия.Сложих си ксенон на късите светлини, но не бяха регулирани. Нямам ел.регулиране на фаровете, а всичко става от една врътка (пластмасова) на самият фар отзад. Та... на единят го регулирах, но другият механизъм явно е повреден защото не се регулираше както другият отгоре с отверка или нещо остро. Много се изнервих и започнах да го въртя, след което този пластмасов регулатор излезе и остана в ръката ми. Помъчих се да го завъртя отново, но фара не помръдна (седи в най-долно положение). Въпросите ми са:Трябва ли да се разглоби фара напълно за да поставя механизъма, т.е да разглобя стъклото от задната част на фара.Да търся ли друга машинка, тъй като другият фар стана по много по-лесен и елементарен начин отгоре, а тази не превърта а прещраква и доста трудно се върти отгоре.Автомобила е Fiat Brava 1,6 16V 1995г.на пр.Ако може малко помощ.
      Не колега, не трябва да разглобяваш нищо. Свали едната капачка, тази зад лампите. Дръпни с пръст рефлектора и го задръж. Машинката се слага на 45 градуса. Като я погледнеш и видиш как влиза във фара ще ме разбереш за какво ти говоря. После завърташ и заключваш. Погледни вътре във фара, през дупката. Има едно бяло буталце с улей. Като видиш улея, ще се ориентираш как да вкараш машинката. Трябва да е малко под наклон.Сложно стана, но погледни и ще ме разбереш.

Коментар

Благодаря за помоща. Намерих го каде е проблема. Тази врътка която е отгоре, е развалена. Иначе го завартях и го оправих фара, но май ще трябва нов фар! Мерси все пак

Коментар

Working...
        X