Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със светлините - PUNTO MK2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със светлините - PUNTO MK2

Колеги, днес ми се случи доста неприятен проблем.Значи, като натискам спирачката ми светва индикацията за изгоряла крушка , но стоп светлините ми сработват.Сега, когато съм с включени светлини и натисна спирачката, отново светка индикацията за изгоряла крушка, но светлините отзад в ляво не ми светят както трябва.Също така забелязвам че когато подам, ляв мигач или аварийни, мигача отгяво свети по слабо и съвсем леко премигва с него и стоп светлината, това го прави само в ляво, в дясно няма проблеми.Също така, при изключени фарове и подаване на ляв мигач, ми сработва индикацията за изгоряла крушка, всички мигачи от ляво работят, но отново отзад левия свети по-слабо и заедно с него свети стоп светлината.... PS: Днес свалях и двата стопа и смених всички крушки с нови OSRAM (понеже имаше досто опушени), с ватове както ги дават по книжка, ефекта нулев.Все си мисля че това реле се ебава, но никъде в книжката не намерих къде е релето за мигачите.Ако някой знае да сподели опит, че така ме дразни много, отзад съм като цвето музика....

имах същия проблем и се оправи с почистване на буксите на стоповете .... едната беше леко нагоряла от влезнала вода поради насъбрали се листа и тн.по спомен даже беше по зле буксата от дясната страна .... а левия мигаше на поразия .... чак и 3 тия стоп просветваше. Прегледай добре буксите много е възможно точно там да ти е проблема.
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Filcov написа:
      имах същия проблем и се оправи с почистване на буксите на стоповете .... едната беше леко нагоряла от влезнала вода поради насъбрали се листа и тн.по спомен даже беше по зле буксата от дясната страна .... а левия мигаше на поразия .... чак и 3 тия стоп просветваше. Прегледай добре буксите много е възможно точно там да ти е проблема.
      Днес и двата ги свалях, чистих събралата се кал, буксите са като нови.Прегледах пиновете на платката с крушките, какво да ти кажа..... ми като нови бяха, само на лявата, последния пин (крушката за мъгла) се беше окислила малко, почисних е, но ефект никакъв...

Коментар

По спомен има едно реле между двата стопа. Намира се по средата на багажника под ключалката. Като повдигнеш мокета ще го видиш, от там минават кабелите за десния стоп. Не знам каква функция има но може да го погледнеш.
        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

И при мен го има тоя проблем..появява се когато натисна спирачка, а всичко си свети - много ме дрази
          Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Значи проблема при мен го реших!Как го разбрах?Значи свалих отново стопа, свалих платката с крушките и е включих към буксата.... всичко свекна както трябва.Хммммм реших да си завия платката отново за стопа и сложих буксата.... всичко светва както си трябва.Уловката беше когато тръгна да вкарвам шпилките в отворите, тогава се появяваше гадния проблем.... ясно, някъде дава утечка но къде?Помислих си че е някъде по купето, но не е, цялата работа излезна, че захранващия кабелен сноп се опира във въпросната шпилка на която се навива металнага гайка.Явно екранировката на кабелите е слаба и дава утечка... естествено преместих кабелите малко в страни, така че да не се опират и проблема се реши.

Коментар

Благодаря за инфото и аз го имам сащия проблем и сега прочетох за решението му.Ще пробвам да видим дали ще се оправи
              Punto 1,2 60 hp

Коментар

Working...
              X