Колеги, днес ми се случи доста неприятен проблем.Значи, като натискам спирачката ми светва индикацията за изгоряла крушка , но стоп светлините ми сработват.Сега, когато съм с включени светлини и натисна спирачката, отново светка индикацията за изгоряла крушка, но светлините отзад в ляво не ми светят както трябва.Също така забелязвам че когато подам, ляв мигач или аварийни, мигача отгяво свети по слабо и съвсем леко премигва с него и стоп светлината, това го прави само в ляво, в дясно няма проблеми.Също така, при изключени фарове и подаване на ляв мигач, ми сработва индикацията за изгоряла крушка, всички мигачи от ляво работят, но отново отзад левия свети по-слабо и заедно с него свети стоп светлината.... PS: Днес свалях и двата стопа и смених всички крушки с нови OSRAM (понеже имаше досто опушени), с ватове както ги дават по книжка, ефекта нулев.Все си мисля че това реле се ебава, но никъде в книжката не намерих къде е релето за мигачите.Ако някой знае да сподели опит, че така ме дразни много, отзад съм като цвето музика....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със светлините - PUNTO MK2
Collapse
X
-
имах същия проблем и се оправи с почистване на буксите на стоповете .... едната беше леко нагоряла от влезнала вода поради насъбрали се листа и тн.по спомен даже беше по зле буксата от дясната страна .... а левия мигаше на поразия .... чак и 3 тия стоп просветваше. Прегледай добре буксите много е възможно точно там да ти е проблема.Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth
-
Filcov написа:имах същия проблем и се оправи с почистване на буксите на стоповете .... едната беше леко нагоряла от влезнала вода поради насъбрали се листа и тн.по спомен даже беше по зле буксата от дясната страна .... а левия мигаше на поразия .... чак и 3 тия стоп просветваше. Прегледай добре буксите много е възможно точно там да ти е проблема.
Коментар
-
Значи проблема при мен го реших!Как го разбрах?Значи свалих отново стопа, свалих платката с крушките и е включих към буксата.... всичко свекна както трябва.Хммммм реших да си завия платката отново за стопа и сложих буксата.... всичко светва както си трябва.Уловката беше когато тръгна да вкарвам шпилките в отворите, тогава се появяваше гадния проблем.... ясно, някъде дава утечка но къде?Помислих си че е някъде по купето, но не е, цялата работа излезна, че захранващия кабелен сноп се опира във въпросната шпилка на която се навива металнага гайка.Явно екранировката на кабелите е слаба и дава утечка... естествено преместих кабелите малко в страни, така че да не се опират и проблема се реши.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар