Колеги, имам кофти проблем и се нуждая от упътване за кабелите които влизат в таблото. Искам да знам кой ЦВЯТ какво означава и за какво е! Дайте моля легенда за кабелите или кажете къде да ровя за инфо. Имам 4 букси които влизат в таблото и искам да си проследя веригите за да разбера какво ми куца на инсталацията.Проблема е следния: Днес смених датчика за температурата на ’"ДВГ" който е навит във блока( не този от термостата, който незнам и питам за какво е? ) навил съм Vernet с оригинален номер V.2509 и съм свалил някакъв, който е много неясен и пише единствено VEGLIA - L5 - 119C - 85-01. Сваления не дава никакви признаци на живот( Мерен е за съпротивление и проводимост на студено и горещо) - грам нищо не показа и го сметнах за ПЪЛЕН ТРУП! Такааа, новият Вернет си мени съпротивлението на топло и студено както подобава, но след монтажа се оказа че не мога да си оправдая очакванията! Ако не съм прав МОЛЯ да ме поправите! Понеже не ми работеше температурната скала смених въпросния датчик на блока с надеждата да ми заработи таблото. Проблема е следния: По кабела до последния пин на таблото е замерено и изправно кабелчето, датчика е чисто нов и ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НЯМАМ РАБОТЕЩ УРЕД , уреда също е замерен и работи ( въпросният уред е със 3 крачета и доста намотки, мерено всяко краче) Обяснявам всичко все едно съм малоумен, за да мога да изградя цялостна картина на моят проблем. Моля за адекватна помощ и разбиране на моя проблем. Отговори от сорта на "ходи на майстор" или "отвори си МАНУАЛА" не вършат работа и следователно са излишни!! Милиарди благодарности предварително на отзовалите се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МОЛЯ за помощ по табло, цвет. диаграма (легенда) и датчик?
Collapse
X
-
МОЛЯ за помощ по табло, цвет. диаграма (легенда) и датчик?
CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"Етикети: –
-
CSI in the CAR !!!
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
-
Re: кола
kluchar написа:Е точно МАНУАЛА ще свърши работа иначе кой майстор ще пише и ще ги знае на изус цветове -кабели кое къде отива въпроса е да се прочете схемата като хоратаCSI in the CAR !!!
Коментар
-
Изчетох 250 страници мануал и не намерих легенда на окабеляването!!! Колеги дайте едно рамо! Деня е кратък и работата много по тая ел. с-ма!CSI in the CAR !!!
Коментар
-
CSI in the CAR !!!
Коментар
-
Дълбок поклон пред vesko.t за помощта !!!CSI in the CAR !!!
Коментар
-
кола
взимаш един мултицет да мериш /Омове /и една жица прозвъняваш кабелите и така ще стане по ясно какво става от датчика до уредаКабел Color CodesА светло СинВ БялаС ПортокалЖълти GВ ГрейL СинМ БраунС ЧерноR ЧервенS РозовV ЗеленатаZ ЛилаватаAB Celestial Blue - БялаАГ Небесен синьо - жълтаАН Небесен синьо - черноАБ Небесен синьо - червеноAV Небесен синьо - зеленоБГ Бяла - YellowБяла BL - BlueБН Бяла - ЧерноBR Бяла - ЧервенBV Бяла - ЗеленаБяла BZ - PurpleОриндж CA - синьо небеCA Orange - БялаCB Orange - ЧерноGN Жълто - ЧерноGL жълто - синьоGR Жълто - ЧервенGV Жълт - ЗеленаHG Грей - жълтHN Грей - ЧерноHP Грей - ЧервенHV Грей - ЗеленаLB Blue - БялаLG Blue - ЖълтLN Blue - Черно
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:взимаш един мултицет да мериш /Омове /и една жица прозвъняваш кабелите и така ще стане по ясно какво става от датчика до уредаCSI in the CAR !!!
Коментар
-
http://dox.bg/files/dw?a=f801ccd907 Мисля,че това ще ти свърши работа!Успех!Fiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
beast31 написа:http://dox.bg/files/dw?a=f801ccd907 Мисля,че това ще ти свърши работа!Успех!CSI in the CAR !!!
Коментар
-
CSI in the CAR !!!
Коментар
-
Колеги има развитие по темата за таблото и големите мъчения, които преживях докато подкарам (ТОПЛОМЕРА Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 ) За да подкарам температурния датчик трябваше да разфасовам цялата инсталация на колата и да проверя дали всичко е наред с нея и да няма съмнения, че съм объркал нещо! То бяха едни замервания и прослушвания по всички букси и кабели, 200 сваляния, качвания и палене на колата докато се стигне до това >>>>>>>>>vvvvvvvvvv (снимката по-долу) Искам да благодаря на Геша и Радо, който спомогнаха моя сполучлив модинг на таблото!Също така и на колегата beast31 за схемите, както и на всеки който се присъедини към темата!!! И да не пропусна най-важното: За да заработи датчика на таблото трябва да се махне старата лампа за прегрял ДВГ (понеже е излишна при наличие на червена зона на стрелковите уреди) , защото иначе няма да проработи нищо (лапата променя веригата по която минава сигнала)!!! И за десерт искам да попитам до какво доведе светването на AIRBAG лампата, която остави следа след всичкото ръчкане по табло, бушони и кабели? И дали нивото на стрелката е добре при положение че това ПУНТО никога не е имало уред за ТЕМПЕРАТУРА Дайте някакъв съвет моля Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Поздрави CSI in the CAR (Mancuzo)CSI in the CAR !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар