Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радиото прекъсва на FM

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Радиото прекъсва на FM

Здравейте,Забелязах,че на FM честоти радиото на колата неприятно прекъсва за около 3-4-5 секунди и отново започва да работи.Това го прави на интервали през няколко минути.Една от станциите на които го прави е рок радио,но и на други е същата работа-много е дразнещо.Казаха ме ,че това прекъсване е умишлено за нещо си,но като не разбрах и питам тука,дано някой ми обясни на разбираем за лаици език. :D И още-има ли начин да се оправят нещата?С уважение!
    Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

майката му е едно НОВО .... махаш това и си слагаш един CD Player по възможност с USB и забраваш за такива болежки ...с уважение Иван
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Запамети станциите без AF, махни TP , превключи IS, REG , и LOC - на OFF, и кажи има ли промяна.

Коментар

ogi28b написа:
        Запамети станциите без AF, махни TP , превключи IS, REG , и LOC - на OFF, и кажи има ли промяна.
        Уфф,ако можеш да ми го кажеш на български ще съм ти задължен. Радиото ми е AD-185M.Проверих го,намерих само TP,другите неща със съкращенията AF,IS,REG и LOG не ги намерих.

Коментар

Опс, извинявай, но твоят модел май изобщо не поддържа въпросните неща. Я го снимай ако може

Коментар

ogi28b написа:
            Опс, извинявай, но твоят модел май изобщо не поддържа въпросните неща. Я го снимай ако може
            Ето:
            Прикачени файлове

Коментар

То и моето е такова и също прекъсва. Мисля че е от антената, а и при по слаб сигнал и от станцията, се вклюва шумовия филтър, който винаги когато е активиран, прекъсва радиото заради повишения шум. Ако се изключи тоя филтър, ще има повече шум, но пък няма да прекъсва. Само че и аз не знам откъде още, защото не съм си играл с настройките на радиото.
              Fiat Marea TD100

Коментар

както каза колегата- настройка е. моето е чисто ново и така правеше, мисля, че АФ го правеше проблема, ама съм забравил как го изключих
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Алтернативните честоти AF се изключват със задържане на TP, до изписване на AF -- , в този момент копчето се отпуска, и излиза надпис АФ ОФФ , ако се изпише АФ ОН - се повтаря. След като АФ е на ОФФ - станцията се запаметява отново, така вече АФ ще са изключени завинаги на тази станция

Коментар

Това AF, филтър по амплитуда ли е? Ако да, то тоя филтър коригира съотношението на сигнала към шума. При мен антената не правеше добър контакт и оня ден се бях захванал с нея. Оказа се проблем в сглобката в стойката на самата антена, където е запресован централния болт, който я закрепва към тавана на купето. С мултицет се измерва съпротивлението във веригата кабел-антена след сглобката и се оказа че при мен е 120-130 ома. След раздвижване и почистване на връзката, проблема почти изчезна. Много по-рядко се случва вече да ми прекъсне сигнала. А както казва и Оги, ако се изключи и AF то тогава всичко ще е ОК.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

From Wikipedia, the free encyclopedia:Alternative frequencies (or AF) are an option that allows a receiver to re-tune to a different frequency that provides the same station, when the first signal becomes too weak (e.g. when moving out of range). This is often used in car stereo systems, enabled by Radio Data System (RDS)
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                        From Wikipedia, the free encyclopedia:Alternative frequencies (or AF) are an option that allows a receiver to re-tune to a different frequency that provides the same station, when the first signal becomes too weak (e.g. when moving out of range). This is often used in car stereo systems, enabled by Radio Data System (RDS)
                        Ще ти бъда много благодарен,ако го преведеш на български.

Коментар

ogi28b написа:
                          Алтернативните честоти AF се изключват със задържане на TP, до изписване на AF -- , в този момент копчето се отпуска, и излиза надпис АФ ОФФ , ако се изпише АФ ОН - се повтаря. След като АФ е на ОФФ - станцията се запаметява отново, така вече АФ ще са изключени завинаги на тази станция
                          При радиокасетофон AD 185 M нищо подобно не се получава при натискане и задържане на бутона ТР.

Коментар

Алтернативните честоти (AF) са опция, която позволява на приемника да се настрои на различна честота, предлагана от същата станция, когато основния сигнал стане прекалено слаб ... и т.н. ( http://translate.google.com )
                            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                              Алтернативните честоти (AF) са опция, която позволява на приемника да се настрои на различна честота, предлагана от същата станция, когато основния сигнал стане прекалено слаб ... и т.н. ( http://translate.google.com )
                              Т.Е. ако излезеш от обхвата на единия предавател и си в обхвата на друг на същата станция, радиото автоматично ще се пренастрои, на новата честота на приемане. Но това не беше ли опцията TRP или как беше там...
                              Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                              X