Здравейте,Забелязах,че на FM честоти радиото на колата неприятно прекъсва за около 3-4-5 секунди и отново започва да работи.Това го прави на интервали през няколко минути.Една от станциите на които го прави е рок радио,но и на други е същата работа-много е дразнещо.Казаха ме ,че това прекъсване е умишлено за нещо си,но като не разбрах и питам тука,дано някой ми обясни на разбираем за лаици език. :D И още-има ли начин да се оправят нещата?С уважение!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиото прекъсва на FM
Collapse
X
-
ogi28b написа:Запамети станциите без AF, махни TP , превключи IS, REG , и LOC - на OFF, и кажи има ли промяна.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
То и моето е такова и също прекъсва. Мисля че е от антената, а и при по слаб сигнал и от станцията, се вклюва шумовия филтър, който винаги когато е активиран, прекъсва радиото заради повишения шум. Ако се изключи тоя филтър, ще има повече шум, но пък няма да прекъсва. Само че и аз не знам откъде още, защото не съм си играл с настройките на радиото.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Това AF, филтър по амплитуда ли е? Ако да, то тоя филтър коригира съотношението на сигнала към шума. При мен антената не правеше добър контакт и оня ден се бях захванал с нея. Оказа се проблем в сглобката в стойката на самата антена, където е запресован централния болт, който я закрепва към тавана на купето. С мултицет се измерва съпротивлението във веригата кабел-антена след сглобката и се оказа че при мен е 120-130 ома. След раздвижване и почистване на връзката, проблема почти изчезна. Много по-рядко се случва вече да ми прекъсне сигнала. А както казва и Оги, ако се изключи и AF то тогава всичко ще е ОК.Fiat Marea TD100
Коментар
-
From Wikipedia, the free encyclopedia:Alternative frequencies (or AF) are an option that allows a receiver to re-tune to a different frequency that provides the same station, when the first signal becomes too weak (e.g. when moving out of range). This is often used in car stereo systems, enabled by Radio Data System (RDS)Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:From Wikipedia, the free encyclopedia:Alternative frequencies (or AF) are an option that allows a receiver to re-tune to a different frequency that provides the same station, when the first signal becomes too weak (e.g. when moving out of range). This is often used in car stereo systems, enabled by Radio Data System (RDS)Фиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
ogi28b написа:Алтернативните честоти AF се изключват със задържане на TP, до изписване на AF -- , в този момент копчето се отпуска, и излиза надпис АФ ОФФ , ако се изпише АФ ОН - се повтаря. След като АФ е на ОФФ - станцията се запаметява отново, така вече АФ ще са изключени завинаги на тази станцияФиат марея уикенд 1.9ТД100
Коментар
-
Алтернативните честоти (AF) са опция, която позволява на приемника да се настрои на различна честота, предлагана от същата станция, когато основния сигнал стане прекалено слаб ... и т.н. ( http://translate.google.com )Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:Алтернативните честоти (AF) са опция, която позволява на приемника да се настрои на различна честота, предлагана от същата станция, когато основния сигнал стане прекалено слаб ... и т.н. ( http://translate.google.com )Fiat Marea TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар