Здравейте.Собственик съм на Фиат Стило 1.9 ЖТД 2002г. Карам я вече няколко дни, но имам проблем, който незнам как да разреша. Стрелката на скоростомера не ми работи и не отчита с каква скорост се движа, което си е проблем. Всички други уреди ми работят: оборотомера работи, големия километраж отчита километрите, които съм изминал.Също така на борд компа не мога да пусна настройките за ТРИП-овете, демек малкия километраж за отчитане и зануляване, както и другите му настройки Предполагам, че този проблем в свързан със скоростомера и оттам нещата не се получават. Ще съм безкрайно благодарен ако някой успее да ми помогне или да ме насочи към някой добър майстор в Русе, който се занимава с тези неща и да се справя с този проблем.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем скоростомер Фиат Стило 1.9 жтд 2002
Collapse
X
-
Звучи ми като проблем в таблото-спукана пътека,лоша спойка,а може и проблемен елемент.Като за начало провери куплунзите към уредите дали са добре закачени и дали не са окислени или по някакъш начин повредени.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
-
emzo написа:Да, при диагностика.
Коментар
-
emzo написа:В Русе не знам, тази информация се събира от VSS(vehicle speed sensor) датчика.При дефект на въпросния или липсата му, не се отчита скорост и изминато разстояние.Замирисва ми на некадърен "връщач" на километри..... , че аз си патих от такъв преди време ....
Коментар
-
Скоростомера, да чукам да дърво, го оправиха. Надявам се, че днес ще ми оправят и други неща, които са проблемни. Остава въпроса с борд компютъра. Не мога да му изкарам всички функции от бутона MODE. Както написах по-горе не мога да пусна настройките за ТРИП-овете, демек малкия километраж за отчитане и зануляване, както и другите настройки, които се поддържат. Някой ако има опит в това, ще се радвам ако го сподели.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар