Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Радио на Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

NikMar написа:
    ogi28b написа:
    Само че се връща през минуса, т.е. не през правилната врата.
    Теоретично е така, а на практика токът тече от минус към плюс, все пак електроните са отрицателни.
    Тва сигурно ли е? В смисъл по принцип ли е така, или от скоро ? Щото светодиодите май мислят по друг начин. Само питам де, и аз не знам накъде тече тока.

Коментар

Май е прав колегата NikMar, прието е да тече от плюс към минус, но всъщност е обратно. При протичане на ток се движат електрони а не дупки, а всички знаем че елктроните са електроотрицателни.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Добре, така е. В мойта кола обаче нещо генерално е сбъркано, защото светодиодите светват, когато са свързани от плюс кум минус.

Коментар

не връщам нищо към контактния ключ кабела му е откачен и изолиран просто подавам 2 постоянни плюса на CD-to на 4ти и 7ми пин та да си работи постоянно. После ще замера и ще направа снимки и ще кажа резултата защото май си говорим за различни работи и неможе да се разберем.П.П не разбирам много от електроника и електротехника за това не твърдя че съм прав, някой да не ме разбере погрешно

Коментар

Добре е значи. Като мериш заа консумация, първоначално може да е няколко ампера, после да спадне на около половин ампер, после може да спадне на около 0.1 ампер, и най-много минута по-късно трябва да спадне до 0.03 А . Ако не се получи дори и слеед 2 минути, и имаш консумация над 0.1, не е добре .

Коментар

Ето снимкаНе връщам никакъв ток в ключа той не е закачен никаде просто вместо CD-то да получава ток от него получава от постоянното напрежение и така ключа не играе ролята на прекъсвач.Не успях да премеря амперите защото винаги ми показва 0 незнам защоПремерих волтовете 13.98 а вчера когато си купих акумулатора показа 14.1 незнам защо е спаднало

Коментар

Взимаш амперметъра, включваш го на прав ток и отиваш на обхват 200mA. При измерване на ток амперметъра се вързва последователно на веригата няма значение на плюс или минус.ПП: и моето радио е вързано постоянно, но досега не съм забелязал притеснителни признаци на падащ акумулатор.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Working...
                X