Здравейте, един колега беше обяснил много хубаво със снимки как се прави CD-то/радиото на Fiat Bravo да не изгасва след гасене на колата и да не работи само на контакт и търсих дълго време темата но не я откривам. Та въпроса ми е може ли някой да ми даде линк към темата или да ми обясни как се прави. МерсиТемата е преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радио на Фиат Браво
Collapse
X
-
IceTy написа:Аз мисля че така веригата е затворена и тока пак си се връща в акумулатора и ще хаби ток само когато е пуснато ЦД-тоа и моя акумулатор за нищо не става даже сутрин немога да запаля вече ... та ще си взимам нов, според вас ще го скапе ли ? посаветвайте ме какво да направяFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
аз не връзвам 12V през ключ с 12V перманентно(червения) на късо за да бъде колата все едно постоянно на контакт и да свети лампата за акумулатора а просто режа 12V през ключ и в неговото пинче слагам жичка която е вързана на късо с 12V(червения) и така ЦД-то си работи даже и колата да не е на контакт. Обаче когато е спряноЦД-то, се захранва само едно диодче от червения кабел а то едва ли ще ми скапе акумулатора. Все едно нищо не е променено само ключа вече не играе ролята на прекъсвач. Аз така го разбирам, моля да ме поправите ако греша
Коментар
-
Колега - слушай патИло , няма да седнем да те лъжем сега. Свържи двата кабела, но задължително използвай диод, с подходящи показатели, така че да не връщаш ток към контактния ключ, когато е изключен. Освен това - задължително измери консумацията след интервенцията. Ако е над 0.05 А, то имаш място за притеснение.А за акумулатора - да прав си, токът се връща в него. Винаги когато е включено нещо, веригата е затворена, и токът се връща. Само че се връща през минуса, т.е. не през правилната врата.
Коментар
-
ogi28b написа:Само че се връща през минуса, т.е. не през правилната врата.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:ogi28b написа:Само че се връща през минуса, т.е. не през правилната врата.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар