Колеги, има ли някакъв начин да се усили осветлението на дигиталното дисплейче, защото през деня почти не се вижда какво свети!Виждал съм на мареа, но там то свети около 3 пъти по-силно в сравнение с моето!Имам съмнение, че джамбазите от които я взех (Горубляне) са бърникали по километража, защото бяха лепнали някакви малки диоди на платката, на която се намира километража. Може ли те да са прецакали някоя връзка и за това да свети така мижаво?Щеше да е хубаво да добавя някоя снимка, но в този студ не ми се разглобява табло П.П. Темата може да бъде преместена и в раздел "жичкаджийство", просто незнам за какъв проблем иде реч.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление на дигиталното дисплейче на километража (Brava)
Collapse
X
-
Като всяка лампа с жичка - волфрамът от жичката се изпарява, и се лепи по стъклената обвивка. В резултат стъклото потъмнява, като с течение на времето почернява и много по-малко светлина преминава през него. Просто вече не е прозрачно. Такива лампички - на таблото, на стоповете, на габаритите, на мигачите, та дори и на фаровете - трябва да се сменят без да се чакат да изгорят. Ако никога не си сменял лампичките на таблото - сега е моментът да го направиш, но смени всички , не само една-две. Задължително купи маркови на осрам, или нарва, или филипс. Не купувай първите срещнати. Ако всичко останало е в ред, ще бъдеш доволен вероятно.
-
Дам... подкрепям думите на Оги. В никакъв случай не купувайте най-евтините крушки от пазара, за да не се псувате след някоя седмица. И, като сменяте една сменете всички, или поне крушките с почернели стъкла. А, кое как се разглобява и се сменя... има изписани една камара теми и описания.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=35411Тук съм правил ръководство за табло на Браво, но то е същото. Просто лампата под дисплея е изгоряла. Смени ги всичките и си готов.
Коментар
-
Извинете ме може да не е тук мястото но така и така става дума за табло. Немога да си рестартирам километража преди тук ме посаветвахте да си прегледам бутончето, така и направих оказа се че работи и дава верига (измерено с уред) но пак неиска да се рестартира. някои знае ли какво може да е ? явно е нещо по платкатаFIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
Да му се невиди... Наистина са ми врътнали километража със 100 000 километра :D Благодаря за изображенията!"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Значи за километрите ситуацията е следната... Когато купих колата (юни месец) километража показваше 105 000 км... Хубаво, знаех че не са реални, но все пак... Имаше изгорели крушки по таблото... При смяната им забелязах едни прекрасни бели диодчета обвити в бяла гумена шлаухка и запоени за спойките, където се намира диспея за километрите. Незнаех какви са тея чудеса и не ги пипах, но понеже бяха с много тънки жички едното взе че се скъса, а не ми се кьоравеше да го запоявам и пробвах какво ще свети и какво не, като пусна всичките светлини и прочие... За мое голямо очудване всичко си светеше + едни допълнителни чертички, които направиха 1 от 105 000 км на 2ка"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар