Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вентилатор на парното на Фиат ТИПО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вентилатор на парното на Фиат ТИПО

Здравейте колеги.Имам един въпрос. Перката на парното много свири. Посъветеайте ме от какво мойе да свири така. Колата е Фиат ТИПО 93г. Предварително Ви благодаря,

Ако става дума за вътрешната перка - свири от натрупани мръсотии по лагерите или от разбаласиране. В първия случай се оправя с почистване(продухване) с въздух и смазване. А във втория - със смяна.Ако става дума за външната перка - там не мога да ти бъда полезен

Коментар

става въпрос за вътрешната перка

Коментар

sotir27 написа:
        става въпрос за вътрешната перка
        Колега как се сваля тази перка че аз имам същия проблем
        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

и не само ти сваля се вентилатора има болчеразвиваш го и завърташ вентилатора и той падазмазах му лагерите с WD40 и вече не се чува
          Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

колега лесно ли се сваля, че за първи път ще го правя? То е на много гадно място. Като го сваля разглабя ли се много? Предварително Ти благодаря.

Коментар

Попринцип се сваля лесно, колегата по-горе го е написал. Напъхваш се под жабката и ще го видиш мотора. Огледай за споменатото винтче, аз досега на едно Типо и на една Темпра не съм го срещал. Разкачаш му кабела.Ако има болтче - го махаш и завърташ цялото тяло на мотора, доколкото си спомням, обратно на часовниковата стрелка и то изпада. Бъди подготвен да го задържиш, защото от неудобната позиция идва тежко.

Коментар

Колега извинявй за тъпия въпрос.Свалих перката, но къде са лагерчетата, как да го разглобя? Предварително много ти благодаря.

Коментар

sotir27 написа:
                  Колега извинявй за тъпия въпрос.Свалих перката, но къде са лагерчетата, как да го разглобя? Предварително много ти благодаря.
                  Единственото, което можеш да разглобиш е да извадиш ел.мотора с перката от пластмасовата кутия. Мотора, до колкото си спомням е захванат на 3 гумени демпфера.След като го извадиш, ще видиш долния лагер. Преди да почнеш да смазваш - хубаво издухай пряхоляците от перката. Долния лагер се смазва лесно - става с каквото имаш под ръка. Горният се пада под перката, която аз не съм успял да сваля. За това използвах WD40, то си има една тръбичка - с нея и нацелване през перката смазваш горния лагер.

Коментар

Колега хиляди благодарности за ценната информация.Много ми помогна.

Коментар

Вчера свалих вентилатора и нямаше никакви болтчета само се завърта и излиза не знам при вас какви болтчета има Издухах го хубаво с прахосмукачката и смазах лагерчетата и сега работи много хубаво вентилатора не скърца и сякаш духа по-добре от преди
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Working...
                      X