Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще ми обясните ли какво представляват прожекторните фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ще ми обясните ли какво представляват прожекторните фарове

Здравейте Карам мареа с прожекторни фарове (с лупи). Явно преди да попадне в мен е блъскана и десният фар е от кола с дясна дирекция и вместо да ми осветява пътя и знаците напред ми осветява само банкета до колата. Първоначално мислех, че самата лупа изпълнява ролята на рефлектор, усилвайки и насочвайки светлината. Мислех, че за да си виждам пътя ми е нужен изцяло нов фар. После разбрах, че има и рефлектор отзад и реших, че той насочва светлината и някой такъв от неизползваем фар ще ми улесни живота (т.е. карането нощем). Сега обаче ровейки се из интернет не намирам нищо конкретно но стигам до мисълта, че рефлектора е просто рефлектор, без насочвания и такива, след това има ламаринка, която е изрязана така, че светлината да минава само в нужната посока и след това лупата донасочва. Предполагам тук има някой, който може да ми обясни откъде и как минава светлината и какво я насочва, вместо да свалям фара, да го разглабям да видя как е, да го сглабям за да може да го ползвам докато намеря заместител на това, което ми е нужно. Та... някой?Между другото не намерих такава тема, ако има може и да ми дадете един линк към нея, веднага ще изтрия тази.
    Fiat Marea 1.8 16V 1998'

От 155 е лупата, но предполагам, че има общо с на Мареата. Ако ще ти помогне с нещо:http://trendi.snimka.bg/other/obshti.184397.15421267.big(снимки 70 и 71 е снимано същото, но от по-близо)В случая от снимката, лупата седи зад лявата дупка (има си гнездо в общия рефлектор на фара) и се закрепва с 3 рапидки.
    AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
    AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Според мен проблема е точно в това, че колата е удряна от дясно и както винаги няма никакви настройки на самите фарове. Не ми се вярва да правят фарове за Л/Д дирекции.

Коментар

Правят ...

Коментар

chaveto написа:
          Според мен проблема е точно в това, че колата е удряна от дясно и както винаги няма никакви настройки на самите фарове. Не ми се вярва да правят фарове за Л/Д дирекции.
          И аз бях на това мнение, ама в два сервиза ми казаха, че не могат да ми ги настроят, защото десният е английски Пък и като се загледаш има разлика във формата от светлината на двата фара, поне според мен.
          TRENDi написа:
          От 155 е лупата, но предполагам, че има общо с на Мареата. Ако ще ти помогне с нещо:http://trendi.snimka.bg/other/obshti.184397.15421267.big(снимки 70 и 71 е снимано същото, но от по-близо)В случая от снимката, лупата седи зад лявата дупка (има си гнездо в общия рефлектор на фара) и се закрепва с 3 рапидки.
          Амии явно и да има общо не е същото... Твоя си го знаеш как е, добавил съм го към мнението все пак, но погледни този:(това е от http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=33163 тази тема)При единия има разстояние между лупата и рефлектора, при другия са "слепени". Явно не са еднакви. Т.е. остава ми неясно как точно е при Мареите, но все пак ми се изяснява леко покрай твоя фар принципа. Прикачил съм снимката от твойта, че на нея съм оградил една пластина. Май трявва тая пластина да има такъв разрез, че да не отива нагоре светлината и да заслепява другите, а да я пуска само надолу....Другата картинка е с тея ламаринки, как се получава според мен: английския спира светлината която отива напред към пътя и пуска малко надясно, докато нормалния спира само тази отляво, за да не пречи на насрещните. Не знам колко си личи от картинката :DИ сега остана само да се намери някой, дето знае как стоят нещата, за да мога да разбера какво ми трябва
          Прикачени файлове
          Fiat Marea 1.8 16V 1998'

Коментар

колега точно като на 2рата картинка трябва да ти е светлинния сноп (английски десен фар)
            1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
              колега точно като на 2рата картинка трябва да ти е светлинния сноп (английски десен фар)
              Като малко по-тъп да питам светлинния сноп като цяло или светлинния сноп от десния фар? Аз още съм любопитен всъщност кое е определящо за снопа, да знам какво да търся, че нямам пари за цял фар....
              Fiat Marea 1.8 16V 1998'

Коментар

за формата на снопа е определяща пластината пред крушкататрябва да постигнеш това
                Прикачени файлове
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Fiat Marea 1.8 16V 1998'

Коментар

Колега, отвори фара и обърни ламаринката на 180 гр, с лявата сстрана на дясно.

Коментар

ogi28b написа:
                      Колега, отвори фара и обърни ламаринката на 180 гр, с лявата сстрана на дясно.
                      Уау... ей-това наистина не го очаквах като решение на въпроса. И все пак да питам.... това ще го направи нормален десен фар или просто ще пооправи временно положението... или е просто предположение? Просто ми се струва прекалено елементарно, въпреки че като видях кой го е писал ми светнаха очите Между другото прикачам снимка направена все едно обектива е на мястото на крушката.... като за сверка :р
                      Прикачени файлове
                      Fiat Marea 1.8 16V 1998'

Коментар

Оги ме е изпреварил с отговора. Принципно разликите във фарове за Европа и Англия е точно хоризонталното положение на пластината между рефлектора и лупата. Друг е въпроса,че според това което си написал или по-точно нарисувал на картинката фара може да не се нуждае от такова обръщане на пластината а от реглаж нагоре-надолу и наляво-надясно.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Въпросната пластинка при мен снимана отпред.http://trendi.snimka.bg/other/obshti...igСпоред мен, pi4_s_bravo е прав за реглажа.
                          AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
                          AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
                          FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

TRENDi написа:
                            Според мен, pi4_s_bravo е прав за реглажа.
                            и аз така смятам според мен пластината е обърната на където трябва а и на това което е нарисувал колегата по горе си е както трябва
                            1.6 16v Abarth

Коментар

Колега Бомба (по-лесно ми е да го напиша, вместо ника ти ) - застани пред стена с колата , на 3-4 метра светни фровете, и снимай с нещо , и качи снимката да видим какъв е проблемът със светлинното петно. Според мен пластината е ориентирана правилно ! Снимай да видим петната

Коментар

Working...
                              X