Здравейте
Карам мареа с прожекторни фарове (с лупи). Явно преди да попадне в мен е блъскана и десният фар е от кола с дясна дирекция и вместо да ми осветява пътя и знаците напред ми осветява само банкета до колата. Първоначално мислех, че самата лупа изпълнява ролята на рефлектор, усилвайки и насочвайки светлината. Мислех, че за да си виждам пътя ми е нужен изцяло нов фар. После разбрах, че има и рефлектор отзад и реших, че той насочва светлината и някой такъв от неизползваем фар ще ми улесни живота (т.е. карането нощем). Сега обаче ровейки се из интернет не намирам нищо конкретно но стигам до мисълта, че рефлектора е просто рефлектор, без насочвания и такива, след това има ламаринка, която е изрязана така, че светлината да минава само в нужната посока и след това лупата донасочва. Предполагам тук има някой, който може да ми обясни откъде и как минава светлината и какво я насочва, вместо да свалям фара, да го разглабям да видя как е, да го сглабям за да може да го ползвам докато намеря заместител на това, което ми е нужно. Та... някой?Между другото не намерих такава тема, ако има може и да ми дадете един линк към нея, веднага ще изтрия тази.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар