Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си разположа музиката в колата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да си разположа музиката в колата?

Все още не съм си купил колата,но това предстои да стане следващия петък.И въпроса ми е,тъй като предполагам че ще е свалена музиката от колата.Къде има фабрични места за говорители във Фиат Браво,колко са големи отворите и дали да си слагам коаксиални системи говорители или компонентни.И другия ми въпрос е мога ли с един плеар да захранвам 4 говорителя и субуфер?Всъщмост ще стане ли с Sony cdx-gt410u да си сложа отпред пищялки на таблото,говорители във предните врати,говорители отзад,и субуфер на кората и това всичко да може да се захранва.Защото неискам да си купувам усилвател.
    Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
    Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Всъщност може и без субуфера на кората само говорителите с пищялките,дали ще стане.Или пък другия вариант е да си сложа отпред говорители с пищялки и отзад да изрежа кората и да си сложа също говорители с пищялки само че незнам как ще скрия кабелите да не висят от кората.

No one ever really dies

Коментар

Аз като се замисля на таблото най-вероятно ще са с диаметър 10,долу на вратите предполагам 17 см,и доколкото знам отзад има място за говорители елипси,които май не са много големи.При тая схема незнам точно каква схема да измисля аз???Искам да свири хубаво.И отзад и отпред да се чува добре,не държа на кристален звук но все пак искам да ми погалва ухото

No one ever really dies

Коментар

предната линия (врати и табло) са ти на общи канали, в таблото пищялки. във вратите са елипси, а отзад са малки кръгли. Усилвател ще ти трябва само за суб-а ама пак зависи какъв е. Ако е някоя 8-ца може и без усилвател. Горе доло го захранва, като да не е без хич. За размери обаче немога да ти кажа.
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Във вратите са елипси с размер 5 на 7 инча, а в багажника са кръгли 13 см. Говоря за стандартните дупки защото може и да са преправяни. Скоро ги подменях и при мен паснаха без проблем, само тези във вратите се наложи да ги дистанцирам малко повече от вратата. Дупките горе на таблото не съм ги мерил точно но може би максимума, който ще влезе е около 7-8 см, аз там имам две пищялки по 2 см.
          Fiat Bravo 1.8 GT, 1996 г.

Коментар

От сега да ти кажа че на тези отзад които са ти заводско дали ще са там или ти ще им запълваш местата не може да се разчита.Все пак ако не си придирчив въобще понеже от 13 см. говорител пък бил той и марков не очаквай чудеса.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Мисля да си купя този плеар PIONEER DEH-50UB http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035873 много ми харееесва.И мисля за отпред една компонентна система а за отзад 2 говорителя.Мисля че ще е идеално.Предполагам че има кабели които стигат до отзад.Надявам се че ще мога сам да си свържа всичко.

No one ever really dies

Коментар

Избраният плейър е приличен избор, с добре подбрани говорители ще останеш приятно изненадан от възможностите му .
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Какви точно да подбера от тези които има в техномаркет.Аз в Аросата ми съм с Helix които са само 10см и пак си свирят ок.Сложиха ми ги в Тояга,но неискам да си купувам Helix сега защото една компонентна система и е 150 лв.А нямам възможност сега.Но все пак ми предложи оптимален вариант.

No one ever really dies

Коментар

По добре не бързай, изчакай малко събери някой лев и си купи нещо добро от колкото да си дадеш парите за боклуци и после да си блъскаш главата и да съжаляваш за избора си.

Коментар

Е аз мислех да си вземе Sony или Pionner,които немисля че са толкова боклучави.Пък и аз неискам "музиката да е сватба" просто и отзад и отпред да ми гали ухото,на мен и на жена ми

No one ever really dies

Коментар

Да ти дам само един съвет: отзад на кората,ако сега трябваше да я режа за да слагам елипсите-нямаше да го направя! Защо.... ми кората става тежка-почва да дрънчи по багажника и да дразни,а и не виждам смисъл от задните говорители (Нали класическото озвучение е хубава предна линия и суб отзад). Но ако искаш да гали ухото с звук отвсякъде-сложи си отзад на оригиналните места,ако няма,или остави оригиналните ако има. За предна линия-смени ги с едни Hertz-ове примерно...има и по-евтини от ниските класове,въпреки че ме самнява някои да ти свали цялата музика като продава колата. Ако нямаш много големи претенции за звук остани с оригиналните и като поискаш добър звук-ги смени с качествени такива.Няма смисъл да даваш 100лв. за колони,които ще вършат почти същата работа като оригиналните.(И си направи звуко-изолация на предните врати да не дрънчат).За нов плеър-да смени го,но не със Сони,Pioneer-а е много по-добър избор. Ако искаш субуфер по-добре си вземи и усилвател за него,защото няма да му чуваш много много гласаТова е моето мнение- Успех с озвучението и успех с избора на добър автомобил!!!
                        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Provider написа:
                          Е аз мислех да си вземе Sony или Pionner,които немисля че са толкова боклучави.Пък и аз неискам "музиката да е сватба" просто и отзад и отпред да ми гали ухото,на мен и на жена ми
                          Не разбрах конкретните марки за говорите ли или за плейъри става дума?Ако е за плейър между двете марки за предпочитане е да вземеш Pionner ако е за говорители нито една от двете марки.

Коментар

Re: Как да си разположа музиката в колата?

Provider написа:
                            Все още не съм си купил колата
                            Рибата в морето ти тигана си сложил :D не мислиш ли, че трябва първо да си купиш колата, да видиш какво има в нея и тогава да мислиш какво да си купуваш. Усилвател интересува ли те И аз така си купих усилвател и след месец се оказа, че не ми е ненужен защото колата която си купих си имаше всичко сложено от производителя. Ако имаш интерес пиши на Л.С.

Коментар

Е днес си капарирах едно Пунто,което просто ме грабна от пръв поглед.Така че озвучаването за Браво отпада като вариант.Ако утре всичко е наред и си го взема,във него си има музика и отпред и отзад.Гледам че говорителите са май към 10см,и няма фабрични места на вратите но няма нищо.Дори имам и CD player.едно JVC малко е дърто но на първо време е идеално.После мисля да го продам,и да си взема Pionеer който съм си харесал.Неискам да си дупча кората и да слагам на нея говорителите.Ще вида как ми се струва сегашната музика и ако реша че не ми харесва ще си сложа нови говорители.

No one ever really dies

Коментар

Working...
                              X