Здравейте, след монтаж на ксенон на Мареа ТД100 и преправяне на инсталацията тока да минава през релето като светна ксенона ми се ресва дневния километраж. Има ли някой колега, който се е сблъсквал с проблема и как го е решил? Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рестартиране на дневен километраж
Collapse
X
-
Re: Рестартиране на дневен километраж
vankata83 написа:Здравейте, след монтаж на ксенон на Мареа ТД100 и преправяне на инсталацията тока да минава през релето като светна ксенона ми се ресва дневния километраж. Има ли някой колега, който се е сблъсквал с проблема и как го е решил? Поздрави.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ами без реле ако не караш много извънградско няма да ти прави впечатление. Май ако не се оправи това с рестартирането ще върна системата да е без реле. Замислям се с един кондензатор, който да поддържа напрежението, докато се пали ксенона. Тогава е пика на спада на напрежението и от там се ресва таблото.Fiat Marea Weekend TD100
Коментар
-
vankata83 написа:Ами без реле ако не караш много извънградско няма да ти прави впечатление. Май ако не се оправи това с рестартирането ще върна системата да е без реле. Замислям се с един кондензатор, който да поддържа напрежението, докато се пали ксенона. Тогава е пика на спада на напрежението и от там се ресва таблото.
Коментар
-
Ами ако колата ти е 2001 година те май са по "новата" схема и не страдат от този проблем. Но моята е 1997 и страда. При светлинен клаксон, или при превключване на дълги ксенона премигва за части от секундата. Някой път дори може да не запали една от крушките. Неприятна работа е, но няма какво да се сърдя. Инсталацията и не е била пригодена за ксенон.Fiat Marea Weekend TD100
Коментар
-
Аз пък още преди да получа ксенона, докато го чаках да пристигне направих ’поправката на Оги’ и нямам никакви проблеми.Това е преработка на инсталацията така че да се палят късите от фабричното реле - както е на колоте след 2000г.Има го в разделя - потърси го.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
И аз съм направил точно на Оги преработката, но километража си се нулира когато си иска. Примерно може за един ден да се ресетне няколко пъти и след това цял месец да си седи. Явно самите баласти пускат некви обратни токове дето шашкат чиповете.Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар