Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

свързване на ел огледала от Крома

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

свързване на ел огледала от Крома

Здравейте, наскоро се сдобих с ел. огледала.. И започвам да си блъскам главата как се свързват.. Снимал съм копчето, ако някой може да ме опъти по жиците.. На самите огледала може би и сам ще се ориентирам кой кабел за какво е, ама на копчето...
    Прикачени файлове

колега, копчето се разглобява- или го отвори и проследи пътечките, или мери с мултицет/по-добре/. не вярвам някой наизуст да знае кой кабел, какъв цвят .....това копче не е от крома нали
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

ами надявах се някой просто да е свързвал същото.. иначе го купих от форума от един много коректен колега, заедно с огледалата и ел машинките, от крома 2000 ie турбо мисля 91-93 някъде.. дори пасва идеално на барчето до ръчната, където му е било монтирано и на него. извинявам се, че не уточних модела, от доста старите кроми е

Коментар

вземаш уреда /мултицепт/ и почваш да играйш с копчето така е най-точно.Има ли др.чаркове за крома.Салон кожа а у.Дай линка на ЛС.

Коментар

pakumba написа:
          колега, копчето се разглобява- или го отвори и проследи пътечките, или мери с мултицет/по-добре/. не вярвам някой наизуст да знае кой кабел, какъв цвят .....това копче не е от крома нали
          от крома е само че е с прибиране на огледалото

Коментар

не бях виждал крома с прибиране на огледала, затва
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги, отворих копчето и го почнах с мултицета , така че колегата пакумба скоро ще може да види крома с прибиране и то CHT от ’88 година . Както се базика един приятел: "Ма то тогава било ли е изобретено огледалото изобщо.."

Коментар

Хммм.. няма да се мине все пак без помощ малко. Вече разгадах повечето жици. Остана една дето не излиза никъде, най вероятно е подсветката която сигурно е изгоряла. Малко ми е Х прибирането обаче.. има 2 жици, като на прибиране излизат +12 в на едната, а на отваряне +12 в на другата.. Аз очаквах, че то просто ще разменя полюсите както на посоките.. Единственото за което се сещам, е в огледалото, за прибирането и отварянето да си има някакви допълнителни неща и да сменя полюсите направо там.. или нещо релета трябват някакви? някой ще подскаже ли Пък аз накрая ще нарисувам всичко цветно да остане за поколенията и да не се чудят .

Коментар

одговора ти колега можеш да го откриеш в информ.книга за крома ако я немаш драпни и се информирай мн.е забавна и поучителна. http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/Fiat/Croma->96/Croma_manual.pdf

Коментар

vin_d написа:
                    одговора ти колега можеш да го откриеш в информ.книга за крома ако я немаш драпни и се информирай мн.е забавна и поучителна. http://ftp.fiat-club.org.ua/Manuals/Fiat/Croma->96/Croma_manual.pdf
                    колега, имам я книжката, въобще не съм добре с руския, но това което видях от диаграмите (пък и от рисунката на копчето) там огледалата не са с прибиране..Имам малък напредък.. Прибирането на огледалото се реализира с 3 жици.. Мисля, че по 2те се подава захранване (и се върти поляритета за сгъване разгъване). на третата излиза + докато се движи огледалото, и N/C (нищо) когато стигне в крайно разгънато/сгънато положение. Явно има някакъв ключ, краен изключвател. Мисля си, да направя цялата работа някък си с релета.. Третата жица да захранва релето след натискане на бутон (сгъване или разгъване), и захранването да се прекъсва в крайно положение. Само дето аз си мислех, че всичко е в джойстика.. Да ви попитам още - ще трябва да ползвам релета и за настройката на огледалата? или мога директно да ползвам копчето (незнам дали ще издържи товара..)

Коментар

Е вече наистина разгадах всичко . Жиците за обратна връзка (при прибирането) са две. Даже на работа остана време междо другото да изчегъркам платка на която монтирах нужните релета .. Изпробвал съм всичко на бюрото, проработи ли монтирано в колата, ще сложа подробно описание

Коментар

колега ко стана с мисията

Коментар

Свързах ги .. Ама все не остава време да опиша цялата цигания

Коментар

Working...
                          X