Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре ли светят според ва фаровете ми със ксенона ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Добре ли светят според ва фаровете ми със ксенона ?

    Здравейте,имам мареа със фарове с лупи Депо,сложих си ксенон 4300 к но ми се струва че имах по големи очаквания.Кажете си и вашето мнение.Пунтото е на 25 метра спряно от мареата.
    Прикачени файлове
    <a><img></a>

    #2
    Мен определено не ме кефат и ми харесва това, че си от Варна. Не бъди егоист и помисли за насрещните и затова, че някой заслепен може да те фрасне челно. А и да нямаш преживявания от сорта ходи в някой сервиз да ти ги настроят както си трябва. Имаше даже тема за настройка на стена. Аз също съм слагал такъв комплект и знам, че дори и с лупи дразнят.

    Коментар


      #3
      Фаровете Depo са горе долу отбии номер.Светят както си искат и където искат.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

      Коментар


        #4
        chaveto написа:
        Мен определено не ме кефат и ми харесва това, че си от Варна. Не бъди егоист и помисли за насрещните и затова, че някой заслепен може да те фрасне челно. А и да нямаш преживявания от сорта weeba: ходи в някой сервиз да ти ги настроят както си трябва. Имаше даже тема за настройка на стена. Аз също съм слагал такъв комплект и знам, че дори и с лупи дразнят.
        На снимката съм клекнал като снимам отпред а и колата е леко на баир нагоре,освен това на 99% от колите с халогенни крушки им заслепяват повече от моите фаровете.А и смятам че когато карам срещу някой,и му осветявам нивото на предния номер няма как да заслепя,лупата реже точно там.И дай една снимка от такова разстояние клекнал на халогенните си фарове,да видиш че и те блестят.А и забравих да доуточня,че шофьорския фар е Депо,но лупата и рефлектора и са Валео и затова свети по добре от другия и заслепява по малко.
        <a><img></a>

        Коментар


          #5
          Depo-то са ужасни, според мен и за отбиване на номера не стават.А да снимаш правилно светлината от ксенон, трябва профи апарат и статив.Не ми харесва как светят.Ако не ти се занимава търси сервиз с машина, да ти ги настроят.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар


            #6
            Колега ако фара е настроен няма да заслепява, говоря за фабрично изпълнение. Това, че масово автомобилите втора ръка са удряни и после са правени от пешо на тротоара и нямат никаква геометрия е факт. Също така куцо,кьораво и сакато си настройва фаровете както на него му харесва а не както е писано по дебелите книги.

            Коментар


              #7
              Не знам вие какво виждате, но фаровете правят перфектно очертание, какво не ти харесва? Просто имат нужда да отидат малко по-нагоре. Очевадно е. И да, определено това че са Депо повлиява негативно, с други може би ще имаш по-добри резултати.

              Коментар


                #8
                ogi28b написа:
                Не знам вие какво виждате, но фаровете правят перфектно очертание, какво не ти харесва? Просто имат нужда да отидат малко по-нагоре. Очевадно е. И да, определено това че са Депо повлиява негативно, с други може би ще имаш по-добри резултати.
                аз си смених лупата ДЕПО с ориг. Валео, което после ’рециклирах’ - затова ще поправя леко оги28б - "с други СИГУРНО ще имаш по-добри резултати"

                Коментар


                  #9
                  ксенон

                  при мен скенона свети по добре от обикновенните и не ми се налага да пускам дълги ако ксенона е по оригинален не от тези до 100 лв разликата е очеизвадна да не заБравяме че и крушката е друга и трябва друга настройка на фара
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                  Коментар


                    #10
                    Като гледам как двата фара нямат нищо общо в цвета на светлината ми е пределно ясно, че са от тези на промоция:D

                    Коментар


                      #11
                      аз вече почти година карам с ксенона, като 90% от извънградското ми е по тъмно- имаше един период, в който ми се сърдеха, свалих ги леко и вече е голяма рядкост. е, сигурно е неприятно, но и на мен ми светят 99% от насрещните в очите, така поне виждам и аз нещо. да не би камиони и микробуси и автобуси да не ти светят директно в очите? заслепяват си и това е...дори фабричния ксенон на разни мерцедеси и т.н. също ме заслепява, па ако ще 100 технологии да има да ги регулира автоматично. според мен не ги вдигай повече, или експериментално- малко ги вдигаш, ако не се сърдят още малко и така докато почнат да се сърдят насрещните и връщаш после малко надолу.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

                      Коментар


                        #12
                        chaveto написа:
                        Като гледам как двата фара нямат нищо общо в цвета на светлината ми е пределно ясно, че са от тези на промоция:D
                        Колега ти май си пишеш само така наизуст.Ксенона ми струва 160 лв и е с 2 години гаранция.От всичките мнения само на Оги е вярното,режат си фаровете екстра.А ако бяхте прочели по горе съм писал че левия ми фар този откъм шофьора е Депо но с изчистена лупа+рефлектор обърнат наобратно с ненагорялата си част от валео фар,затова и ясно се вижда на снимката че той свети по добре и прави по голям и ясен сноп светлина.Но какво се получава когато се гледа фронтално срещу фаровете се вижда че другия фар все едно свети по бяло и заслепява повече,той е с лупата депо,не знам каква е тази лупа но прави светлината друг цвят и заслепява повече а на пътя свети по малко.Така беше и преди с халогенните крушки,на валео фара жълтееха а на депо лупата стояха бяло синкави,но на пътя по добре си беше с валеото.И другото е че видима разлика в цвета на 4300 к и на дългите които са с osram nightbreaker няма.Само се чудя нормално ли е по краищата където чупи лупата да има синкаво лилави оттенъци а иначе на пътя е почити бяло,сравнение с обикновенна крушка малко синее но до night breakera си е бяло.
                        <a><img></a>

                        Коментар


                          #13
                          biker_81 написа:
                          Само се чудя нормално ли е по краищата където чупи лупата да има синкаво лилави оттенъци
                          Нормално е
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                          Коментар


                            #14
                            Според мен тези фарове светят доста зле. Погледни точно пред колата каква е цветомузика и забележи, че дори и след това, че светлината им не е равномерна и стои на кръгове. Провери дали тези крушки лягат равно в леглото им. Или лупите не стоят правилно. Тук има някаква измама и дори и специалист трудно ще ти ги настрои при положение, че светлината от тях е толкова "особена".
                            Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                            Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                            -------------------------------------------------------------

                            Коментар


                              #15
                              колега, дай отражение на стена...снимай от 2-3 метратака се вижда прекрасно дали са легнали по местата сипри добре работеща лупа и слагане на ксенон разликата не е много голяма на пръв погледксенона не свети много по-далеч, а просто осветяването е по-добропримерно осветява отлично банкета и много други неща които ще забележиш постепенно...на chaveto ще кажа да не говори за неща които не знаепри лупа и движение по равен път няма никаква разлика в заслепяването между фабричен и афтърмаркет ксенонразликата идва при изкачвания и спускания, когата ALS на фабричния започва да работи прекраснозатова афтърмаркет ксенона се настройва малко по-ниско от колкото трябвасъщо и използване на електрическото регулиране на нивото на фара при натоварване на колата (багаж, пътници...)
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

                              Коментар

                              Working...
                              X