Здравейте,при мен се получава един странен проблем. Нали знаете куплунга на фара как е - три крачета от крушката които влизат директно в куплунга с три дупки. Точно там се появява и моя проблем. Не знам, дали от крушките, дали от самия куплунг, но нагрявя зверски и пластмасата на куплунга се топи в следствие на което попада на в контактната зона и фаровете започват да не светят добре, докато почти не угасват заради лошия контакт.Смених куплунзите- срязах старите, купих нови, свързах, запоих дори проводниците, смених и крушките за всеки случай, но ето че след около месец каране се получи същият проблем.Помогнете ми с някакви съвети. От какво може да се получава това ?! Температурата е толкова висока, че пластмасата направо се разтича?! Крушките са 50вата, не са нещо особено и са еднакви и двете. Другото което се сещам е, че едвали лош контакт е причина за високата температура, защото като слагах куплунга в крушката влизаше доста трудничко и беше добре стегнато. В недоумение съм! Идеи ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Куплунзите на фаровете награвят и се топят. Защо?!
Collapse
X
-
Лампите маркови ли са? И ако да - каква марка? Ако не - взимай само маркови - ГЕ, Хела, Осрам, Филипс, това ще ти гарантира че ако пише 55/60, наистина са 55/60. Съшо и в новите цокли може 1 от обувките да е стегната, затова лампата да влиза трудно, и да изглежда стегбнато, но другите да не са, и там да нагрява. Не забравяй също и че самата лампа много се нагорещява. Ако цоклите са някакви ментета, се топят просто защото лампата е гореща, а не че има лош контакт. Последният вариант - поялника, нови обувки, и директно, без цокъл.
-
Крушките не знам какви са, но ще погледна утре, пазя си кутийката в колата. Иначе съм убеден, че са стегнали добре обувките, защото много внимавах и дори леко ги натиснах за да приберат и да правят добър контакт. Колкото до самата крушка и температурата, ясно че се нагрява, но нормално ли е толкова много?! Можеш ли да ми препоръчаш от къде да взема цокли, защото тези наистина ми се сториха ментета, бяха от една мека пластмаса, която наистина не вдъхваше доверие, но преди това се стопиха оригиналните цокли, които си вървяха с колата?!Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар