Здравейте колеги интересуваме има ли начин да си направя вратите да се заключват след 1-30-60 секунди(времето не е от значение но задължително да има интервал от самото палене) след като запаля колата ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заключване на вратите след запалване
Collapse
X
-
да ги сменим Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 попринцип знам че може от алармата ала има ли някакъв друг начин без алармата (че още немога да намера схемата и )например с някое реле комфорт или накъв подобен начин1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Не е трудно да се направи. трябва ти реле за време, което да се активира при контакт и да има изчакване 20-30 секунди. Едновременно с това захранването му трябва да прекъсва при отваряне на врата. Защото представи си, какво ще стане, ако зимата запалиш колата и излезеш да я почистиш и чуеш щрак! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
А после ще ти трябва и някое реле, което съответно да ти отключи колата при изключване на контакта. Yellow_Flash_Colorz_PDT_21 Голяма разправия за нищо. Сложи си една алармичка с такава функция. Обикновено при първото натискане на педала на спирачката заключва вратите, ако е подаден контакт. И с изгасяването на колата се изключва. Като ти писне режеш кабела от стоп машинката на педала...Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
chaveto до колкото разбрах колегата търси някакво допълнително устройство, което да изпълнява тази функция, която ти си виждал в някои автомобили фабрично монтирана. Все пак няма смисъл да си сменя колата заради някаква допълнителна играчка, която едва ли ще му стъпи на повече от 100 лева. И просто от любопитство - в кой автомобил това е заложено фабрично, че аз до този момент не съм срещал такъв.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:chaveto до колкото разбрах колегата търси някакво допълнително устройство, което да изпълнява тази функция, която ти си виждал в някои автомобили фабрично монтирана. Все пак няма смисъл да си сменя колата заради някаква допълнителна играчка, която едва ли ще му стъпи на повече от 100 лева. И просто от любопитство - в кой автомобил това е заложено фабрично, че аз до този момент не съм срещал такъв.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
2000_16V написа:... И просто от любопитство - в кой автомобил това е заложено фабрично, че аз до този момент не съм срещал такъв.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Предишната ми аларма беше такава. Заключваше вратите няколко секунди след контакт. Опитах се да го изключа, оказа се че не може - или ги заключва винаги, или ако натиснеш спирачка - след 10 секунди - нещо такова беше. Да, ама не - във втория случай започна да ми заключва вратите когато си иска, даже съм пускал тема за помощ за махане на въпросната функция, защото ме беше страх че някой път може да ми заключи вратите сутрин докато си чистя стъклата зимата, например. Всичко свърши с изкорубване на онази аларма, и монтиране на нова, която заключва и отключва само ако аз реша. Това е една изключително безполезна и безсмислена функция. Ако чак толкова те е страх да не те оберат по светофарите - заключвай си вратите ръчно, какъв е проблема? Нали като дръпнеш вътрешната дръжка, пак си се отключват? Обаче като спреш да се качи някой, трябва да му отключваш.... Абе ти си знаеш, ама после ще кажеш - как да махна тази глупост...
Коментар
-
Напълно подкрепям мнението на ogi28b че това е абсолютно безсмислена функция.Аз я имам на алармата ми но за щастие може да се вкл./изкл. по мое желание с клавишна комбинация от дистанционното и .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар