Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Tipo не пали!!!! - ОПРАВЕН

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Tipo не пали!!!! - ОПРАВЕН

Типо 1.4 Карбуратор, не ми пали винаги, и интересното е че, стартера върти! Не е Акумулатора, като го карам не ми прекъсва, държи обороти и на газ и на бензин! Казаха ми да видя датчика на запалването, който се намира на скоростите, но незнам как да го измеря!!!!! Ако някой може да помогне да пише!
    Fiat Tipo 1.4 Weber (на скрап), NEW! Opel Astra G 1.6mi
    Fiat Tempra 1.6 i.e.cat + LPG

Добрата кола ще ви закара от точка А до точка Б, а мощната ще ви създаде само неприятности!

Какво означава не пали винаги ... когато си пойска или при промяна на атм. условия? След като запали и загрее след това лесно ли пали ? Няма датчик на скоростите тоя модел. При делкото има датчик който отговаря за заплването .. плочката отстрани с кабелчето .. тя се свързва с нещо като комутатор в лявия калник (шофьорския) който е свързан към бобината!
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

На модела има този датчик! Проблема е, че избирателно пали! Понякога пали, понякога на два три пъти не иска! Като я бутна на 1,5-2 и пали без проблем! А ИМОБИЛАЙЗЕР-а да е проблемен!!!!!!

Добрата кола ще ви закара от точка А до точка Б, а мощната ще ви създаде само неприятности!

Коментар

Да не е след 93та колата?! Аз съм със същото и такъв датчик няма, а за имобилайзер избощо не се е знаело тогава! :D
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

А бензиновата помпа чува ли се да работи. Да не би тя да се сдухва от време на време.
          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
          -------------------------------------------------------------

Коментар

При карб бензиновата помпа е механична и е отпред на двигателя! Тя сдухва изведнъж.. Колегата писал си ми на лично и не си ми отговорил дали колата е след 93! С долно делко ли е колата ?!

Коментар

С долно делко е, и е 09/1989 година!!! Поръчах датчика на запалването, и сега го чакам да пристигне, пък ще ведим да не би да е от него! Вчера си поиграх да го зачистя, е беше доста мръсен, сложих го и не искаше въопще да запали, като свалих един от кабелите на цилиндрите, нямаше ток с една свещ пробвах, на кабела на бобината също!

Коментар

Колега има и един друг вариант. Да е датчика за температурата на инжекциона защото на мен ми беше от него придърпваше не палеше може да пробваш с едно съпротивление 3 Кило Ома да му извадиш куплонга и да сложиш съпротивлението в куплонга
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Колегата няма такъв датчик.. това е карбуратор! Няма и датчик за запалване на скоростите, там е само този за заден ход!! На делкото има датчик за запалване! Като го смени би твябвало да се оправи!

Коментар

Датчика се оказа, за сега без проблем!

Коментар

Working...
                    X