Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

диагностика на ЕКУ IAW49 на Мареа 99 година - Инфо от Извора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

тамън може да споделиш и на мен как си го решил проблема ако е само с налягането на газта от изпарителя ще е супер
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Значи пореден безпроблемен ден с колата... :D (да не чуе дявола... )Както казах по-горе, писах до Digital Tuning с въпрос дали с чипване може да се махне самоадаптацията. Днес получих обаждане от представителя им за България. С него проведохме няколко дълги разговора. Той се консултира с колегите си. Това до което стигнахме като извод е, че с чипване няма да решим проблема. Самоадаптацията има определен брой пъти в които може да се самоадаптира. След като се запълнят всички "слотове" на "паметта" и, тя се задръства. От там и идва проблема. Самоадаптацията може да се прецака и без газова, ако се кара с калпав бензин и куп други неща. Оправя се само с ресет със специализиран софтуер. Чипосването няма как да помогне, защото това би значело да се напише изцяло нов софтуер. Просто Марели са се опитали да направят нещо много по-добро от другите системи и авангардно, но всъщност се е получил почти "дефект". И така, борбата продължава. :D Искам специално да похваля момчетата от Digital Tuning. Обесниха ми всичко подробно, обадиха ми се за тяхна сметка не веднъж. Изключително отношение което почти не съм срещал в БГ. Оправиха ми настроението за целия ден! Радвам се да знам, че има и такива хора в БГ! :D
      KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
      Land Rover Discovery 2.5TD '94
      EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
      EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
      EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Scorpion_BV написа:
        Чипосването няма как да помогне, защото това би значело да се напише изцяло нов софтуер. Просто Марели са се опитали да направят нещо много по-добро от другите системи и авангардно, но всъщност се е получил почти "дефект". И така, борбата продължава.
        Получава се дефект само когато си развалил колата направяйки я да работи на нефабричното гориво-ГАЗ.Иначе няма никакъв дефект.Не се ли убеди в това вече при толкова много експерименти,настройки и хвърлени пари.Борбата ще продължава до безкрай,докъто не въведеш колата във фабричен вид.

Коментар

При каране дълго време с шибан бензин проблема се появява и без на колата да има газова. Аз за сега проблема съм си го решил явно. :D Така, че може да се изядеш от яд, щото явно всичко дето пишеш си е от чиста злоба. Друго обяснение нямам. Или си много глупав и не разбираш от дума. И в двата случая проблема си е в твоя телевизор. Пиши си каквото искаш, даже тоя горния пост може да го копи пейстнеш в сички теми за газови уредби, белким някой модератор да види, че ти друго не пишеш във форума и да спре тая ...... Аман от дървени философи!

Коментар

колега Scorpion_BV, и аз съм с ГИ и същия двигател, имам същите проблеми. Не бях чел темата, но сега я изчетох и ще продължавам да я следя. Само не разбрах, тая таблица само с визата ли може да се изчисти или и с откачане на акомулатора става.
            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Само с Визата за жалост. В специялните функции си има меню за рестартиране на самоадаптацията. Въпроса е да намерим начин да решим проблема напълно. Рестартирането не е решение, защото не всеки има техниката и възможностите. За сега това което аз направих дава резултат. Но искам да мине повече време за да не се окаже, че само се хваля напразно. Ако до месец симптомите ги няма, значи съм решил проблема. Днес или утре ще засека и разхода как ми е, защото имах завишен разход преди корекцията на налягането която направих. Има вариант, но не гарантирам, че става, да се рестартира самоадаптацията като се откачи буксата на компютъра и се откачи и масата. Абе където е вързан компютъра да се разкачи. Тогава мисля, че се чисти самоадаптацията. Но не гарантирам, че съм прав. Само с акомулатора не става...

Коментар

Scorpion_BV написа:
                Само с Визата за жалост. В специялните функции си има меню за рестартиране на самоадаптацията. Въпроса е да намерим начин да решим проблема напълно. Рестартирането не е решение, защото не всеки има техниката и възможностите. За сега това което аз направих дава резултат. Но искам да мине повече време за да не се окаже, че само се хваля напразно. Ако до месец симптомите ги няма, значи съм решил проблема. Днес или утре ще засека и разхода как ми е, защото имах завишен разход преди корекцията на налягането която направих. Има вариант, но не гарантирам, че става, да се рестартира самоадаптацията като се откачи буксата на компютъра и се откачи и масата. Абе където е вързан компютъра да се разкачи. Тогава мисля, че се чисти самоадаптацията. Но не гарантирам, че съм прав. Само с акомулатора не става...
                бе аз ще си правя адаптер скоро, но както каза u_bo и ти също, не това е начина. можеш ли да ми пуснеш една снимка на изпарителя си, къде е тоя болт за налягането, за да видя дали и аз имам такъв.

Коментар

Scorpion_BV написа:
                  При каране дълго време с шибан бензин проблема се появява и без на колата да има газова.
                  Да бе да,у нас всички проблеми са все от шибания бензин.Като не може да се открият проблемите винаги той е виновен.Тури си добавка някаква дано се управи.Оппа,забравих икатализатора може да е виновен.

Коментар

Това в средата, шестограм 4-ка, дето пише PRESSURE. Има си посоките + и -.Изпарителя ми е Томасетто.

Коментар

Амо ако ти е същия и подобен изпарител не пипаи без да имаш Виза и да гледаш какво става! И задължително това се прави след рестарт на самоадаптацията.

Коментар

Scorpion_BV написа:
                        Амо ако ти е същия и подобен изпарител не пипаи без да имаш Виза и да гледаш какво става! И задължително това се прави след рестарт на самоадаптацията.
                        и каране известно време на бенз докато се стабилизира (адаптира)

Коментар

Последния път го направих, на студена кола ресета. После я запалих и я оставих на място да работи докато стигне нормална работна температура. След това я пуснах на газ и я настройвах.

Коментар

Scorpion_BV написа:
                            Това в средата, шестограм 4-ка, дето пише PRESSURE. Има си посоките + и -.Изпарителя ми е Томасетто.
                            колега изпарителя ми е абсолютно 1:1, но наистина без виза няма да си правя експерименти

Коментар

Ако не беше на другия край на България щях да ти го направя без пари ама е... П.С. Каква ти е системата като марка.П.С.2 Това е един от най-добрите изпарители. Хубавото му е, че не си променя сам настроиките като много други. Затова и след монтажа момчетата дето ми слагаха газта не са го пипали. Но явно още тогава не е бил настроен както трябва защото проблема се появи много скоро след слагането. Затова ако съм го издокарал сега съм спокоен, че няма да имам ядове и за напред. :D

Коментар

Scorpion_BV написа:
                                Ако не беше на другия край на България щях да ти го направя без пари ама е... П.С. Каква ти е системата като марка.П.С.2 Това е един от най-добрите изпарители. Хубавото му е, че не си променя сам настроиките като много други. Затова и след монтажа момчетата дето ми слагаха газта не са го пипали. Но явно още тогава не е бил настроен както трябва защото проблема се появи много скоро след слагането. Затова ако съм го издокарал сега съм спокоен, че няма да имам ядове и за напред. :D
                                аз също не съм ходил за донастройка. иначе дюзите ми са италиански а компа е полски, но марка мога да ти кажа довечера

Коментар

Working...
                                X