или каквото е там ... намерих го из дома , по рано е бил сложен на опел аскона питам , защото има два плюса D+ и + ето вижтеимам едно зарядно за акумулатор което като го мерих с мултицета произвежда около 18V мисля на него да сложа алтернатора или генератора или каквото е там много ли ще му дойдат тия 18 волта
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как да вържа генератора
Collapse
X
-
Humppa
-
Добре ами този генератор по земята ли ще се търкаля за да произвежда ток. И аз малко не схващам идеята на колегата. За какво ще свързваш зарядното за акумулатор към генератора, за да зареждаш зарядното ли и аз не мога да разбера?--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Zlatev написа:не, просто искам да го ползвам за електромотор, а не да пройзвежда енергия за други цели ми е "генератора" ако е такова ....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Коментар
-
vesko.t написа:Zlatev написа:не, просто искам да го ползвам за електромотор, а не да пройзвежда енергия за други цели ми е "генератора" ако е такова ....
Коментар
-
vesko.t написа:Zlatev написа:не, просто искам да го ползвам за електромотор, а не да пройзвежда енергия за други цели ми е "генератора" ако е такова ....>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
зада може генератора като е в кола и работи ,ток да протича само в една посока от него към акомулатора, както е предназначен за да не става и консуматор(ел мотор).Пълна глупост Диодите не са за това в генератора.Колега генератора на автомобилите е променливо токов но със грец схема се изправя напрежението за нуждите със реле регулатора се определя какво напрежение и ток се подава през четките към ротора който е нещо като един въртящ магнит (образно казано) с променливи според оборотите и натоварването магнитни полета които пресичат статорните намотки и индуцират в тях ЕДН ( електродвижещо напрежение) то е променливо няма и как да бъде друго чрез 6-те диода се изправя A кажи как този генератор ще го накараш да се завърти като елекродвигател приемам че диодите ще ги махнем ще махнем и реле регулатора ще остана четките свързани на колектора на ротора. Имаме 3 намотки на статора с изведени начало и краи имаме и два извода от ротора ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар