Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик Brava/o Marea, не изтудява достатъчно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Колеги, като гледам вашите мнения имам чувството че нашите фиатки са с такъв климатик с по-малки възможности или това е масов дефект (проблем) при тях и същевременно по-специфичен и майсторите не могат да го открият.

    Коментар


      #17
      Караме стари коли със стари климатици т.е. се нуждаят от ежегодна профилактика а не само от доливане на фреона.С течение на времето климатичната инсталация се износва уплътненията се скапват и започва да губи повече от допустимото количество фреон така че и уплътнения трябва да се сменят при нужда.Аз макар че съм с обикновен а не полуавтоматичен климатик до момента нямам грижи с него, вярно в началото на лятото му правих основна профилактика но сега в купето се живее .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

      Коментар


        #18
        Напълно съм съгласен с теб колега Батпрохо, но броблема е че нашите майстори искат само да пълнят фреон че се взимат много пари и нищо не се прави, мързи ги да работят ако изобщо знаят казо да правят.Виждам че си от бургас и искам да те питам за някое куротче на южното ни черноморие, с изключение на голямите курорти на което плажа да е горе-долу хубав и сравнително спокойно.

        Коментар


          #19
          Плажове много някои от които наистина и по-спокойни но повечето са много занемарени, неподдържани и мръсни.На Крайморие не е лошо но Събота и Неделя там се стоварва половината Ямбол, Сливен и Ст. Загора, нищо лично но за нас място не остава .Честно казано Аз тази година ходя предимно на Бургаския плаж, концесионера си върши що годе добре работа и плажа се почиства редовно а за мен това е важно.Иначе в Китен и Царево е добре, но и други Колеги от Бургас може да дадат съвети .
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

          Коментар


            #20
            Ами че не е от най силните климатика на мареите и бравите така е,ама все пак охлажда доволно.Миналата събота бях в Ямбол когато беше 40 градуса на сянка и 43 градуса на слънце докато карах колата,ами бях пуснал да духа на централните духалки и успяваше да свали докъм 23 градуса вътре.Иначе по спецификация дават на климатиците ни да духат 8-10 градуса на макс студено на средните духалки което е относително зле.Например на старите аудита 80/100 ,пасати и голфове им дават 3-4 градуса да изкарва.Също така имам една мазда 121 и тя прави 4 градуса.Така че не се косете,ако на вътрешна циркулация и втора степен на централните духалки ви прави 7-8 градуса,всичко е ок ,просто толкова си може климатика.
            <a><img></a>

            Коментар


              #21
              Моя климатик се държи по същия начин. И майстора също казва, че всичко е перфектно. Накой по-горе спомена клапата за смесване на топъл и студен въздух. Все повече започвам да си мисля, че там е ключа от бараката (с този проблем се занимавам от една година). Тъпата клапа се управлява от едно смотано моторче, на база инфо от датчиците и електронния модул. Мисля си, че или тя не затваря достатъчно надеждно или ония скапани дунапренени уплътнители са дали фира. Ужасно гадна работа е да се свали целия възел парно/клима, но сериозно съм се заканил да го направя. А че климите на Фиат не са много добри по принцип, и аз съм съгласен.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

              Коментар


                #22
                Аз също минала Събота бях в Ямбол, колега biker_81 как не сме се засекли , та вярно голяма жега беше но на втора степен и с включена вътрешна циркулация си беше доволно хладно в купето .
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

                Коментар

                Working...
                X