http://www.kkelectronics.com/product...038076Това ми е музичката.Отзад има 2 изхода за камбанки и на тях пише sub/amp out L : R.По книжката имаше някакви рисунки ,че може да се свържат директно говорители кът този изход,а може и през амп.Скалъпих си една кутийка за 2 говоритела 25 вата 4 ома за в багажника и като мушнах камбанките и ... нема никой.Замерих с цетчето и не ми показва нито напрежение,нито съпротивление.Та питането ми е :Така ли трябва да е (ако да-как трябва да свържа говорителите тогава?) или съм изгорил този изход?Няма да го нося на сервиз.Ако съм изгорил,ще ги закача към задните,а задните ги правя пищялки.Второто питане:На задните говорителчетаhttp://www.kkelectronics.com/product...6592какви кондензаторчета приблизително трябва да им сложа,за да орежа "басовете"?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SONY CDX-GT225 суб изход май не работи.
Collapse
X
-
моите съболезнования колека, най вероятно си го изгорил. още повече ако докато е имало колони там и си го усилвал на макс. позагледай се по книжката и ще видиш че никъде не пише там да се връзват директно колони. под СУБ/АМП имат предвид че трябва така или иначе да има усилвател просто ако е СУБ Сдто само ще ти реже високите и ще пуска смао ниски честоти. иначе и при двата случая трябва усилвател. и точно от там ти е дошъл проблемът. Пъвно, от там напрежението е в рамките на 1-2 волта. е има и с повече но са рядко. и второ когато сложиш усилвател тои е с голямо съпротивление от порядъка на 15-20КОма. а ти като си вързал колонките те са със съпротисление 4 Ома в най добиря случай 8. сам сметни от 20000 до 4 колко пъти по малко съпротисление си му подал. и като си го усилил (в което съм абсолутно сигурен) и е думнало стъпалцето.сега не мога да съм 100% сигурен но съм почти че така е станало естествено нека и някой друг да даде мнение.УСПЕХ!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Абе и аз така си мислех,ама рекох да питам.Днес за първи път пробвах тези изходи.Даже и не препука.Нищо.На рисунките на книжките беше нарисувано директно от тези изходи към 2 говоритела(суб).И друга рисунка през амп.Не ги пазя книжките.Ще закача съндъчето към задните,то се е видяло Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .Някой би ли ми казал за кондензаторчетата.В какъв диапазон да търся.Ще взема 4-5 вида и ще пробвам.На Hi-Fi -то ми са 50V/1,5 mf.Но за колата сигорно трябва да е с по-нисък волтаж.??Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
Те са имали предвид (за това което ти си мислиш че е директно говорител) да се върже АКТИВЕН субуфер т.е с вграден усилвател в него. Тези изходи се водят RCA жакове и са нисковолтови мисля че вадеха около 2волта на тях и са само за сигнал към усилвател.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Те са имали предвид (за това което ти си мислиш че е директно говорител) да се върже АКТИВЕН субуфер т.е с вграден усилвател в него. Тези изходи се водят RCA жакове и са нисковолтови мисля че вадеха около 2волта на тях и са само за сигнал към усилвател.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
От тези говорителчета за които става въпрос, какъвто и кондензатор да им сложиш бас не очаквай, първо са двулентови т.е. неподходящи са за субуфер, второ са ужасно малки и не на последно място долната граница на честотната им лента е много-висока т.е. няма да могат да изкарат прилични ниски честоти.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
mareauser написа:Аха.Разбрах.Благодаря на всички. Все пак май съм го изгорил,защото не измерих нищо.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Имам идея по въпроса- по принцип има един кабел за стартиране на усилвателя- Remote in , който пали и гаси усилвателя когато е пуснато ЦД-то .Може да има връзка между свързването на тоя кабел и подаването на сигнал от RCA жаковете .Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
batproho написа:От тези говорителчета за които става въпрос, какъвто и кондензатор да им сложиш бас не очаквай, първо са двулентови т.е. неподходящи са за субуфер, второ са ужасно малки и не на последно място долната граница на честотната им лента е много-висока т.е. няма да могат да изкарат прилични ниски честоти.Vladim написа:pi4_s_bravo написа:Имам идея по въпроса- по принцип има един кабел за стартиране на усилвателя- Remote in , който пали и гаси усилвателя когато е пуснато ЦД-то .Може да има връзка между свързването на тоя кабел и подаването на сигнал от RCA жаковете .Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
И аз съм на мнение, че шансовете да си изгорил изходите по-ниско ниво е много малка. Още повече, че Sony имат доста защити - срещу късо на изхода, защита спрямо маса и т.н. Едва ли да са пропуснали чинчовете. А и чинчовете са с много ниско напрежение и докато има някакъв товар на изхода, мисля че не би трябвало да има проблем. А по отношение на говорителчетата - обикновено в домашните колони ползват около 22 мф за средночестотните говорители, но в комбинация на бобини. Само с кондензаторите също може приблизително да се получи ефекта, който търсиш.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Да се изкажа и аз като притежател на модел Sony XploD GT-222 sub out.Така Суб изхода в нормален режим не работи пуска се от менюто има си опция Суб като го овеличаваш от -10 до +10 с спрян режим пише SUB ATT. Второто което искам да кажа е ,че сони имат защита против късо и при наличие на такова канала прекъсва и е нужен рестарт зада заработи отново.Трето това не е точно суб изход щото не дели канала да се чува само бас , то си е просто един стерео изход с реголиране на силата на сигнала. На самите усилватели си ма копче и пише LOW и Hight като е на Low се чува само бас, като е на Hight се чува всичко... иначе от тез изходи може да се хванат 2 -3 усилватела.До колкото почетох в моита книжка има един син кабел с бележчица варху него SUB ATT и според отпътването разбрах че към него мога да вържа неонови лампи да мигат в ритъма на музиката... От мен толкоз ако има друго неясно моля питаите.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
2000_16V написа:И аз съм на мнение, че шансовете да си изгорил изходите по-ниско ниво е много малка. Още повече, че Sony имат доста защити - срещу късо на изхода, защита спрямо маса и т.н. Едва ли да са пропуснали чинчовете. А и чинчовете са с много ниско напрежение и докато има някакъв товар на изхода, мисля че не би трябвало да има проблем. А по отношение на говорителчетата - обикновено в домашните колони ползват около 22 мф за средночестотните говорители, но в комбинация на бобини. Само с кондензаторите също може приблизително да се получи ефекта, който търсиш.Fiat_Punto11 написа:Да се изкажа и аз като притежател на модел Sony XploD GT-222 sub out.Така Суб изхода в нормален режим не работи пуска се от менюто има си опция Суб като го овеличаваш от -10 до +10 с спрян режим пише SUB ATT. Второто което искам да кажа е ,че сони имат защита против късо и при наличие на такова канала прекъсва и е нужен рестарт зада заработи отново.Трето това не е точно суб изход щото не дели канала да се чува само бас , то си е просто един стерео изход с реголиране на силата на сигнала. На самите усилватели си ма копче и пише LOW и Hight като е на Low се чува само бас, като е на Hight се чува всичко... иначе от тез изходи може да се хванат 2 -3 усилватела.До колкото почетох в моита книжка има един син кабел с бележчица варху него SUB ATT и според отпътването разбрах че към него мога да вържа неонови лампи да мигат в ритъма на музиката... От мен толкоз ако има друго неясно моля питаите.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
mareauser написа:2000_16V написа:И аз съм на мнение, че шансовете да си изгорил изходите по-ниско ниво е много малка. Още повече, че Sony имат доста защити - срещу късо на изхода, защита спрямо маса и т.н. Едва ли да са пропуснали чинчовете. А и чинчовете са с много ниско напрежение и докато има някакъв товар на изхода, мисля че не би трябвало да има проблем. А по отношение на говорителчетата - обикновено в домашните колони ползват около 22 мф за средночестотните говорители, но в комбинация на бобини. Само с кондензаторите също може приблизително да се получи ефекта, който търсиш.Fiat_Punto11 написа:Да се изкажа и аз като притежател на модел Sony XploD GT-222 sub out.Така Суб изхода в нормален режим не работи пуска се от менюто има си опция Суб като го овеличаваш от -10 до +10 с спрян режим пише SUB ATT. Второто което искам да кажа е ,че сони имат защита против късо и при наличие на такова канала прекъсва и е нужен рестарт зада заработи отново.Трето това не е точно суб изход щото не дели канала да се чува само бас , то си е просто един стерео изход с реголиране на силата на сигнала. На самите усилватели си ма копче и пише LOW и Hight като е на Low се чува само бас, като е на Hight се чува всичко... иначе от тез изходи може да се хванат 2 -3 усилватела.До колкото почетох в моита книжка има един син кабел с бележчица варху него SUB ATT и според отпътването разбрах че към него мога да вържа неонови лампи да мигат в ритъма на музиката... От мен толкоз ако има друго неясно моля питаите.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:mareauser написа:Аха.Разбрах.Благодаря на всички. Все пак май съм го изгорил,защото не измерих нищо.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар