Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SONY CDX-GT225 суб изход май не работи.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SONY CDX-GT225 суб изход май не работи.

http://www.kkelectronics.com/product...038076Това ми е музичката.Отзад има 2 изхода за камбанки и на тях пише sub/amp out L : R.По книжката имаше някакви рисунки ,че може да се свържат директно говорители кът този изход,а може и през амп.Скалъпих си една кутийка за 2 говоритела 25 вата 4 ома за в багажника и като мушнах камбанките и ... нема никой.Замерих с цетчето и не ми показва нито напрежение,нито съпротивление.Та питането ми е :Така ли трябва да е (ако да-как трябва да свържа говорителите тогава?) или съм изгорил този изход?Няма да го нося на сервиз.Ако съм изгорил,ще ги закача към задните,а задните ги правя пищялки.Второто питане:На задните говорителчетаhttp://www.kkelectronics.com/product...6592какви кондензаторчета приблизително трябва да им сложа,за да орежа "басовете"?
    Marea Weekend
    2,4 JTD 130 '99

моите съболезнования колека, най вероятно си го изгорил. още повече ако докато е имало колони там и си го усилвал на макс. позагледай се по книжката и ще видиш че никъде не пише там да се връзват директно колони. под СУБ/АМП имат предвид че трябва така или иначе да има усилвател просто ако е СУБ Сдто само ще ти реже високите и ще пуска смао ниски честоти. иначе и при двата случая трябва усилвател. и точно от там ти е дошъл проблемът. Пъвно, от там напрежението е в рамките на 1-2 волта. е има и с повече но са рядко. и второ когато сложиш усилвател тои е с голямо съпротивление от порядъка на 15-20КОма. а ти като си вързал колонките те са със съпротисление 4 Ома в най добиря случай 8. сам сметни от 20000 до 4 колко пъти по малко съпротисление си му подал. и като си го усилил (в което съм абсолутно сигурен) и е думнало стъпалцето.сега не мога да съм 100% сигурен но съм почти че така е станало естествено нека и някой друг да даде мнение.УСПЕХ!
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Абе и аз така си мислех,ама рекох да питам.Днес за първи път пробвах тези изходи.Даже и не препука.Нищо.На рисунките на книжките беше нарисувано директно от тези изходи към 2 говоритела(суб).И друга рисунка през амп.Не ги пазя книжките.Ще закача съндъчето към задните,то се е видяло Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .Някой би ли ми казал за кондензаторчетата.В какъв диапазон да търся.Ще взема 4-5 вида и ще пробвам.На Hi-Fi -то ми са 50V/1,5 mf.Но за колата сигорно трябва да е с по-нисък волтаж.??
      Marea Weekend
      2,4 JTD 130 '99

Коментар

Те са имали предвид (за това което ти си мислиш че е директно говорител) да се върже АКТИВЕН субуфер т.е с вграден усилвател в него. Тези изходи се водят RCA жакове и са нисковолтови мисля че вадеха около 2волта на тях и са само за сигнал към усилвател.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
          Те са имали предвид (за това което ти си мислиш че е директно говорител) да се върже АКТИВЕН субуфер т.е с вграден усилвател в него. Тези изходи се водят RCA жакове и са нисковолтови мисля че вадеха около 2волта на тях и са само за сигнал към усилвател.
          Точно така. На така наречените "камбанки" (чинчове) можеш да закачиш усилвател за допълнителни два канала и два говорителя, или усилвател и субуфер. Ако искаш да закачаш допълнителни говорители ги закачи към стандартният изход за колони! :D
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аха.Разбрах.Благодаря на всички. Все пак май съм го изгорил,защото не измерих нищо.
            Marea Weekend
            2,4 JTD 130 '99

Коментар

От тези говорителчета за които става въпрос, какъвто и кондензатор да им сложиш бас не очаквай, първо са двулентови т.е. неподходящи са за субуфер, второ са ужасно малки и не на последно място долната граница на честотната им лента е много-висока т.е. няма да могат да изкарат прилични ниски честоти.
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

mareauser написа:
                Аха.Разбрах.Благодаря на всички. Все пак май съм го изгорил,защото не измерих нищо.
                Имам идея по въпроса- по принцип има един кабел за стартиране на усилвателя- Remote in , който пали и гаси усилвателя когато е пуснато ЦД-то .Може да има връзка между свързването на тоя кабел и подаването на сигнал от RCA жаковете .
                Фиат Крома 1.9 16v+
                Фиат Браво 1.6 16v
                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                  Имам идея по въпроса- по принцип има един кабел за стартиране на усилвателя- Remote in , който пали и гаси усилвателя когато е пуснато ЦД-то .Може да има връзка между свързването на тоя кабел и подаването на сигнал от RCA жаковете .
                  Връзка няма. А изходен сигнал от мястото, което колегата се опитва да измери е работа за по-светнати хора! Дори да се дадат на късо тези изходи не могат да се изгорят толкова лесно.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

batproho написа:
                    От тези говорителчета за които става въпрос, какъвто и кондензатор да им сложиш бас не очаквай, първо са двулентови т.е. неподходящи са за субуфер, второ са ужасно малки и не на последно място долната граница на честотната им лента е много-висока т.е. няма да могат да изкарат прилични ниски честоти.
                    :P Колега,пределно ми е ясно,че тези не стават почти за нищо. :D От тях ще правя високи,а съндъчето ще вади останалите.Взех си 2 кондензаторчета по 2,2 и 3,3 мф. мисля и ще пробвам кои по ми харесват и ги слагам на малките.
                    Vladim написа:
                    pi4_s_bravo написа:
                    Връзка няма. А изходен сигнал от мястото, което колегата се опитва да измери е работа за по-светнати хора! Дори да се дадат на късо тези изходи не могат да се изгорят толкова лесно.
                    Радвам се,че не съм изгорил нищо.По-нататъка сигорно ще предприема следващата стъпка(усилвателче+по-мощни говорители или баскаса или нещо такова),но малко ми е странно защо нямаше никакви показания от изходите.Няма значение.Тези "красавци" ще свирят в съндъчето.Не са много лъскави,но вадят прилично силен звук.Около 50 вата двете е задоволително за сега. Малко са различни и черния е мааалко скъсан,ама не дрънчи .
                    Прикачени файлове
                    Marea Weekend
                    2,4 JTD 130 '99

Коментар

И аз съм на мнение, че шансовете да си изгорил изходите по-ниско ниво е много малка. Още повече, че Sony имат доста защити - срещу късо на изхода, защита спрямо маса и т.н. Едва ли да са пропуснали чинчовете. А и чинчовете са с много ниско напрежение и докато има някакъв товар на изхода, мисля че не би трябвало да има проблем. А по отношение на говорителчетата - обикновено в домашните колони ползват около 22 мф за средночестотните говорители, но в комбинация на бобини. Само с кондензаторите също може приблизително да се получи ефекта, който търсиш.
                      Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                      Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                      -------------------------------------------------------------

Коментар

Да се изкажа и аз като притежател на модел Sony XploD GT-222 sub out.Така Суб изхода в нормален режим не работи пуска се от менюто има си опция Суб като го овеличаваш от -10 до +10 с спрян режим пише SUB ATT. Второто което искам да кажа е ,че сони имат защита против късо и при наличие на такова канала прекъсва и е нужен рестарт зада заработи отново.Трето това не е точно суб изход щото не дели канала да се чува само бас , то си е просто един стерео изход с реголиране на силата на сигнала. На самите усилватели си ма копче и пише LOW и Hight като е на Low се чува само бас, като е на Hight се чува всичко... иначе от тез изходи може да се хванат 2 -3 усилватела.До колкото почетох в моита книжка има един син кабел с бележчица варху него SUB ATT и според отпътването разбрах че към него мога да вържа неонови лампи да мигат в ритъма на музиката... От мен толкоз ако има друго неясно моля питаите.
                        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

2000_16V написа:
                          И аз съм на мнение, че шансовете да си изгорил изходите по-ниско ниво е много малка. Още повече, че Sony имат доста защити - срещу късо на изхода, защита спрямо маса и т.н. Едва ли да са пропуснали чинчовете. А и чинчовете са с много ниско напрежение и докато има някакъв товар на изхода, мисля че не би трябвало да има проблем. А по отношение на говорителчетата - обикновено в домашните колони ползват около 22 мф за средночестотните говорители, но в комбинация на бобини. Само с кондензаторите също може приблизително да се получи ефекта, който търсиш.
                          Закачих 2,2 и 3,3 мф паралелно и стана прилично добре.Сглобих си съндъчето и съм доста приятно изненадан от звука.
                          Fiat_Punto11 написа:
                          Да се изкажа и аз като притежател на модел Sony XploD GT-222 sub out.Така Суб изхода в нормален режим не работи пуска се от менюто има си опция Суб като го овеличаваш от -10 до +10 с спрян режим пише SUB ATT. Второто което искам да кажа е ,че сони имат защита против късо и при наличие на такова канала прекъсва и е нужен рестарт зада заработи отново.Трето това не е точно суб изход щото не дели канала да се чува само бас , то си е просто един стерео изход с реголиране на силата на сигнала. На самите усилватели си ма копче и пише LOW и Hight като е на Low се чува само бас, като е на Hight се чува всичко... иначе от тез изходи може да се хванат 2 -3 усилватела.До колкото почетох в моита книжка има един син кабел с бележчица варху него SUB ATT и според отпътването разбрах че към него мога да вържа неонови лампи да мигат в ритъма на музиката... От мен толкоз ако има друго неясно моля питаите.
                          Пробвах какво ли не.От менюто пусках,усилвах до 10,намалях до 0,-10 май и SUB ATT и няма звук.Явно си требе усилвател.Всичко е наред.Благодаря на всички.
                          Marea Weekend
                          2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
                            2000_16V написа:
                            Закачих 2,2 и 3,3 мф паралелно и стана прилично добре.Сглобих си съндъчето и съм доста приятно изненадан от звука.
                            Fiat_Punto11 написа:
                            Пробвах какво ли не.От менюто пусках,усилвах до 10,намалях до 0,-10 май и SUB ATT и няма звук.Явно си требе усилвател.Всичко е наред.Благодаря на всички.
                            съжалявам забравил съм да отбележа ,че мощноста на тез изходи е е кам 0,5w или казано по просто за Слушалки.Мислех ,че ще се досетите ,че трябва усилвател ... на всяко тъпо CD то си пише на 4 х 45(50) w друго е просто Суб изхот за допълнителни усилаветели .... може не 1 ми 4-5 да се свържат ..... хах ебати гъзарията хорате преди мен са писали,че изходите са за усилвател немога да разбера що си се вманиячил ,че трябва да вържеш дирекно колона или колони кам тея изходе.Даже на схемата е нарисуван усилварел на кашончето.Се пак успех .... с саунда.
                            Прикачени файлове
                            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                              mareauser написа:
                              oтносно тва няма баце ... тфа е измислено просто дане си праиш допълнитени копчета да си пускаш усилватела.Виж за КАСЕТОФОНИТЕ със ЦД ченжар има но там вече тея RCA камбанки не са изходи за усилварел ми входове от ЦД ченжъра към касетофона.Иначе е идея да се излаже такъв касетофон и да му се пуска сигнал от Мп3ка или CDROM на ПЦ което би могло да чете АУДИО дискове едно време бях напраил така ЛАДАТА :D

Коментар

Working...
                              X