Привет, Обмислям една идея. Изкарал съм вход за стерео жак към касетофона в Брава-та. Стана доста просто, свързал съм конектора преди потенциометъра за силата на звука (преди крайното стъпало). Така, като включа дискмена или, както напоследък, телефона, конектора изключва радиото, и мога да регулирам звука от копчето на касетофона. Входа съм го монтирал точно до мястото, където влиза касетата, под капачето, стана толкова добре, че дори и да се вгледаш, няма да разбереш, че не е фабрично. Напоследък обмислям идеята да монирам в касетофона блуутут хендсфри. Така, след като ги "чифтосам" с телефона, освен че ще мога да говоря, ще пускам и музика от него. Ще го направя много просто: ще свържа аудио изходите на хедсета последователно на входа, който съм направил, след него, през реле, което да прекъсва сигнала от предусилвателя, или направения от мен вход. Микрофона ще бъде залепен на предия панел, през малка дупка, както е на лаптопите. Ще му направя стабилизирано захранване от това на касетофона, и ще му махна батерията. За да го направя, обаче, тъй като нямам опит с подобни устройства, ще ми трябва малко помощ.1. Препоръчайте ми стерео хендсфри, което: 1а. Да е на приемлива за експерименталната същност на задачата цена. 1б. Да има светодиод, който да свети САМО по време на разговор и слушане на музика. Чрез сигнала към този светодиод смятам да управлявам релето, което да прекъсва звука от радиото или касетата. 1в. Евентуално да има функция за подтискане на околния шум и регулиране на нивото на звука, тъй като микрофона ще е на доста по-голямо разстояние от устата ми от предвиденото. Разбирам, че това доста противоречи на т. 1а., но все пак 2. Тъй като тока от светодиода, който смятам да ползвам, за да управлявам релето, няма да е достатъчен, за да го свържа към намотката му, ще ми трябва схема на повторител, който да сложа преди него. Дайте ми, моля, изпитана схема на такова нещо, за да не експериментирам излишно. Надявам, се, няма да има проблеми с микрофония, или смущения от това, че използвам захранващата верига на касетофона. Ако се появят, ще мисля допълнително. Всякаква помощ и коментари ще се приемат сърдечно . Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bluetooth stereo handsfree, вградено в касетофона на Брава/о
Collapse
X
-
С тази идея ми се струва, че работа няма да свършиш баш както трябва. Защо не си закупиш направо някой готов кар кит. Произвеждат се от доста фирми, като например - Parrot. Те се активират на контакт (ако решиш и към rem- а на касетофона можеш да ги вържеш през реле) и прекъсват изхода на касетофона през релета и пускат съответния сигнал от телефона ти към колоните или към допълнителен говорител. Микрофонът им е направен точно за целта, а и в последно време цените им стават все по достъпни.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
-
В DealExtreme има една камара с предложения.Ако имаш затруднения с покупката от там, бих могъл да ти свърша услуга.Срещу една бира.ЦЪК.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@ 2000_16VГотов кит не ми върши работа, тъй като искам да пускам музика от някакъв компактен преносим носител - телефона или флаш карта. Че с тия дискове ми омръзна. Мултифункционалност търся, дето се вика. @ MaloneDX съм го ползвал, но ми трябваше мнение за конкретен модел, с който да мога да прекъсвам веригата в касетофона. Всъщност, идеята ми едва ли ще види бял свят, тъй като се съмнявам да има хедсет, който да свети непрекъснато при слушане на музика. Това доста противоречи на принципа за енергоспестяване, който подобни устройства спазват. Искам да се получи "културно", не да стърчат разни неща от запалката, кабели и прочее. Май решението на проблема ми е товаhttp://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23558като го разглобя и го вградя в пепелника. И без това не го ползвам. Малко кофти, че е FM трансмитер, но ще го преживея. Ще пиша в темата, ако има развитие. Поздрави.
Коментар
-
Аз си "скъсих" един трансмитер и го ползвам.Навремето си го купих за 70 лева, много пари, но бях явление, никой не беше виждал нещо подобно.Сега ми е закачен за сенника до плафона.Не е много красиво, но ми е по добре от запалката, в нея много стърчи и е грозно.Ако успееш да го вградиш в пепелника и стане джиджаво, аз ще си купя такава хуйня и ще ми я вградиш и на мен, ако нямаш нищо против.Срещу заплащане..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз пепелника го "пазех" за навигация, въпреки че там долу едва ли ще е удобно, ама на таблото не мога да му измисля място така, че да е естетично. Много мразя цигански доработки, от сорта на, имаше едно време, дневен километраж върху таблото на Москвича. Чудно седеше с китеника по седалките! Или оборотомер на Жигулата . Обаче обиколих Италия с подобно устройство, и направо се влюбих в него! Както и в самата Италия, де. Така или инчаче, до колкото се познавам, работата с навигацията няма да стане, хендсфри-то е доста по-вероятно. Ако го направя, ще пиша в темата. Хвърляй й по едно око от време на време. Ако не е много врътня, ще ти помогна да го направиш.
Коментар
-
Интересна ти е идеята колега... Аз започнах работа по нещо подобно. исках да интегрирам фм трансмитер във фабричния касетофон за да си слушам музика от флашка, и имам известен напредък.открих стерео вход, открих как да излъжа платката че имам касетка вътре а всъшност цялата механика на касетофона е извадена. ОПравих се със захранвато за трансмитера. В общи линии си мислех че съм свършил трудната работа, обаче се оказа че ще е доста трудно да извадя стерео сигнал от трансмитера. Вече успях да изгоря един трансмитер, а дори не съм сигурен че на втория ще успея. сега почвам да преобмислям плана и да търся друг източник от който да е по-лесно да извадя стерео сигнал. Много съм навит на една китайска навигация. Та мислъта ми е помисли дали това няма да ти свърши работа. повечето имат БлуТут от който няма да е проблем да плейваш музика. Кайи какъв ти е модела на касетофончето ако мога да ти бъда полезен с нещо, а иначе повече информация за навигацията може да намериш http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23569И тъй като явно сме на едно мнение затова че навигация 5" ще стои идеално на мястото на пепелника и запалкта (тамън си мислех че съм получил някакво гениално просветление с тази идея ама не съм бил сам) може да помислим и да го развием до завършен вид.П.П:говорих с едни китайци и за повече бройки навигации можем да намерим уникални цениFiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
u_bo
dagrizzly написа:Интересна ти е идеята колега... Аз започнах работа по нещо подобно. исках да интегрирам фм трансмитер във фабричния касетофон за да си слушам музика от флашка, и имам известен напредък.открих стерео вход, открих как да излъжа платката че имам касетка вътре а всъшност цялата механика на касетофона е извадена. ОПравих се със захранвато за трансмитера. В общи линии си мислех че съм свършил трудната работа, обаче се оказа че ще е доста трудно да извадя стерео сигнал от трансмитера. Вече успях да изгоря един трансмитер, а дори не съм сигурен че на втория ще успея. сега почвам да преобмислям плана и да търся друг източник от който да е по-лесно да извадя стерео сигнал. Много съм навит на една китайска навигация. Та мислъта ми е помисли дали това няма да ти свърши работа. повечето имат БлуТут от който няма да е проблем да плейваш музика. Кайи какъв ти е модела на касетофончето ако мога да ти бъда полезен с нещо, а иначе повече информация за навигацията може да намериш http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23569И тъй като явно сме на едно мнение затова че навигация 5" ще стои идеално на мястото на пепелника и запалкта (тамън си мислех че съм получил някакво гениално просветление с тази идея ама не съм бил сам) може да помислим и да го развием до завършен вид.П.П:говорих с едни китайци и за повече бройки навигации можем да намерим уникални цени
Коментар
-
Няма значение, колко ти е скъпа навигацията, а с какви карти работи и колко са подробни те самите. Ако ще я ползваш само за гледане на клипчета - ОК, но ако и ще се навигираш с нея, няма да е лошо да питаш продавачите, колко ще ти струва и самата карта за България, ако изобщо има.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
Коментар
-
u_bo Ще споделя всичко разбира се. Аз бях отварял тема като започнах да го мисля и разработвам, но нямаше мног интерес към нея и затова не продължих да я допълвам.Модела е GRUNDIG AD182 H2. В момента съм доста зает и нямам време да снимам и опиша това което съм направил. Но събота и неделя ще гледам да понащракам снимки и да ги опиша. Освен това онзи ден открих как можеш да вкараш стерео сигнал през буксата за чейнджъра и да го излъжеш че има чейнджър, а освен това и как да се изкарат изходи за усилвател през същата букса но нямах време да пробвам дали работи. относно:Няма значение, колко ти е скъпа навигацията, а с какви карти работи и колко са подробни те самите. Ако ще я ползваш само за гледане на клипчета - ОК, но ако и ще се навигираш с нея, няма да е лошо да питаш продавачите, колко ще ти струва и самата карта за България, ако изобщо има.Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
dagrizzlyАз съм навит за една такава играчка, ако наистина стъпи на някакви такива пари. Не би ми било лошо да имам на какво да си пускам разни клипчета. А и бих се радвал тази година да пътувам към морето без да мачкам до неузнаваемост старата карта, не че ще ме сбърка де ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 П.П. Остават ти още 28 човека, ако броим и теб самия.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Коментар
-
Всъщност 3-ма защото получих ЛС от някакъв пич Което всъщност за една вечер си е нещо. Нека модераторите ако преценят че си залужава и, че ще има достатъчно желаещи да направят някаква тема в която да се види колко хора искат да събереме парите (става дума за $2220) и ще ги поръчаме. Аз предпочитам да го направиме така, защото все пак модераторите са институция коят малко или много ще даде на хората някаква ганция. Ще водиме преговорите заедно (намерих сайт в който контактуваш директно с проиводителя, а производители БОЛ) може дори да намалим цената още. Плаща се през PayPal което също гарантира някаква сигурност. Така всичко ще е чисто честно и точно.Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX
Коментар
-
dagrizzly написа:Всъщност 3-ма защото получих ЛС от някакъв пич Което всъщност за една вечер си е нещо. Нека модераторите ако преценят че си залужава и, че ще има достатъчно желаещи да направят някаква тема в която да се види колко хора искат да събереме парите (става дума за $2220) и ще ги поръчаме. Аз предпочитам да го направиме така, защото все пак модераторите са институция коят малко или много ще даде на хората някаква ганция. Ще водиме преговорите заедно (намерих сайт в който контактуваш директно с проиводителя, а производители БОЛ) може дори да намалим цената още. Плаща се през PayPal което също гарантира някаква сигурност. Така всичко ще е чисто честно и точно.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Това което си го намислил с телефона няма да стане, ще се получи микрофония. Трябва си специална система която да заглушава микрофона. Досега съм ползвал няколко авто ДВД-та и никога не съм имал нужното качество на звук (никога не съм бил чуван добре) фабричният телефон който ми е в колата е друго нещо, чуват ме все едно си говоря през съвсем обикновен ГСМ апарат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар