Привет, Обмислям една идея. Изкарал съм вход за стерео жак към касетофона в Брава-та. Стана доста просто, свързал съм конектора преди потенциометъра за силата на звука (преди крайното стъпало). Така, като включа дискмена или, както напоследък, телефона, конектора изключва радиото, и мога да регулирам звука от копчето на касетофона. Входа съм го монтирал точно до мястото, където влиза касетата, под капачето, стана толкова добре, че дори и да се вгледаш, няма да разбереш, че не е фабрично. Напоследък обмислям идеята да монирам в касетофона блуутут хендсфри. Така, след като ги "чифтосам" с телефона, освен че ще мога да говоря, ще пускам и музика от него. Ще го направя много просто: ще свържа аудио изходите на хедсета последователно на входа, който съм направил, след него, през реле, което да прекъсва сигнала от предусилвателя, или направения от мен вход. Микрофона ще бъде залепен на предия панел, през малка дупка, както е на лаптопите. Ще му направя стабилизирано захранване от това на касетофона, и ще му махна батерията. За да го направя, обаче, тъй като нямам опит с подобни устройства, ще ми трябва малко помощ.1. Препоръчайте ми стерео хендсфри, което: 1а. Да е на приемлива за експерименталната същност на задачата цена. 1б. Да има светодиод, който да свети САМО по време на разговор и слушане на музика. Чрез сигнала към този светодиод смятам да управлявам релето, което да прекъсва звука от радиото или касетата. 1в. Евентуално да има функция за подтискане на околния шум и регулиране на нивото на звука, тъй като микрофона ще е на доста по-голямо разстояние от устата ми от предвиденото. Разбирам, че това доста противоречи на т. 1а., но все пак
2. Тъй като тока от светодиода, който смятам да ползвам, за да управлявам релето, няма да е достатъчен, за да го свържа към намотката му, ще ми трябва схема на повторител, който да сложа преди него. Дайте ми, моля, изпитана схема на такова нещо, за да не експериментирам излишно. Надявам, се, няма да има проблеми с микрофония, или смущения от това, че използвам захранващата верига на касетофона. Ако се появят, ще мисля допълнително. Всякаква помощ и коментари ще се приемат сърдечно
. Благодаря предварително.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар