Здравейте колеги, идея си нямам в кой раздел да сложа темата ми. Пробвам се тук пък дано уцеля. Проблема е следният - днес смених свещи и кабели ( малко по - рано бях сменил и бубина), оборотите ми спряха да се движат нагоре надолу и се закрепиха. От време на време обаче оборотите се вдигат до към 1500 и стоят там, тогава ако включа фаровете, които са ксенон само на късите, оборотите падат плавно до 850 и стоят там без да мърдат. Пробвах го над десет пъти - тази зависимост е проверена. Аз нямам никакви идеи - помагайте...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е връзката между фаровете и празния ход????
Collapse
X
-
Според мен вариантите са два - или консумацията на тези ксенони е много голяма (обратно на това, което е нормално за тази технология) или високото напрежение, което генерират стартерите на крушните ти "шашка" електрониката (в частност оборотомера или самия компютър).Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
-
u_bo
Re: Каква е връзката между фаровете и празния ход????
dvoinikat написа:Здравейте колеги, идея си нямам в кой раздел да сложа темата ми. Пробвам се тук пък дано уцеля. Проблема е следният - днес смених свещи и кабели ( малко по - рано бях сменил и бубина), оборотите ми спряха да се движат нагоре надолу и се закрепиха. От време на време обаче оборотите се вдигат до към 1500 и стоят там, тогава ако включа фаровете, които са ксенон само на късите, оборотите падат плавно до 850 и стоят там без да мърдат. Пробвах го над десет пъти - тази зависимост е проверена. Аз нямам никакви идеи - помагайте...
Коментар
-
ми ще пробвам, но ако трябва редовно да го правя това, за да работи добре колата няма да се разберем. Днес я карах и си работеше перфектно, след като постоя малко угасена, след като беше загряла много добре, при последвалото палене оборотите стояха на 1200. КАто вкл фаровете всичко пак заспа.Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
u_bo
dvoinikat написа:ми ще пробвам, но ако трябва редовно да го правя това, за да работи добре колата няма да се разберем. Днес я карах и си работеше перфектно, след като постоя малко угасена, след като беше загряла много добре, при последвалото палене оборотите стояха на 1200. КАто вкл фаровете всичко пак заспа.
Коментар
-
Ако яда наистина е от ксенона, би могър да пуснеш нова инсталация директно от акумулатора, която да се управлява от оригиналната през реле. Или по лесното - отиди до някоя фирма, която предлага ксенон и поискай "лъгалки" да пробваш дали ще ти се управи проблема.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
Коментар
-
u_bo
Sev написа:как ще е от ксенона?като не работи има проблем, а като работи се оправя...
Коментар
-
dvoinikat написа:... От време на време обаче оборотите се вдигат до към 1500 и стоят там, тогава ако включа фаровете, които са ксенон само на късите, оборотите падат плавно до 850 и стоят там без да мърдат. Пробвах го над десет пъти - тази зависимост е проверена. Аз нямам никакви идеи - помагайте...Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Коментар
-
u_bo
2000_16V написа:dvoinikat написа:... От време на време обаче оборотите се вдигат до към 1500 и стоят там, тогава ако включа фаровете, които са ксенон само на късите, оборотите падат плавно до 850 и стоят там без да мърдат. Пробвах го над десет пъти - тази зависимост е проверена. Аз нямам никакви идеи - помагайте...
Коментар
-
Ей, всичко е въпрос на гледна точка. Но нека да не спорим по между си, а да се опитаме да помогнем на човека, който както може. :D П.П. Човешко е да се греши. :PFiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Коментар
-
u_bo написа:dvoinikat написа:Здравейте колеги, идея си нямам в кой раздел да сложа темата ми. Пробвам се тук пък дано уцеля. Проблема е следният - днес смених свещи и кабели ( малко по - рано бях сменил и бубина), оборотите ми спряха да се движат нагоре надолу и се закрепиха. От време на време обаче оборотите се вдигат до към 1500 и стоят там, тогава ако включа фаровете, които са ксенон само на късите, оборотите падат плавно до 850 и стоят там без да мърдат. Пробвах го над десет пъти - тази зависимост е проверена. Аз нямам никакви идеи - помагайте...Fiat Bravo 1,6 16V 103 hp
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse
Коментар