та че изведнъж стана така че не ми включва перките и чета в ръководството за тд 100 на мерея че има два бушона отляво до чистачките се намират и за единия пише че е 60 ампера а за другия не пише нищо. та питането ми е защо има два бушона и какъв е втория.и ако някой има идея как и какво да проверя защо не ми вървят перките щот мисля че са две
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
питане относно бушони или нещо друго за марея тд 100
Collapse
X
-
2 перки = 2 бушона Правилно мислиш. На JTD вентилаторите са през 40-амперови предпазители. И двата са в дясната задна част на двг. отсек, под пластмасовият капак с надпис FUSE.Самите релета, които управляват перките, също имат предпазители - намират се в купето, над таблото с бушони, има допълнителни бушончета, провери и тях.ред.: Мареа ТД100 97-ма - Я си провери реостата долу вдясно на корпуса на перките (Често срещан проблем при бензиновите мотори с такъв реостат. )Допълнително четиво: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=42954 - абстрахирай се от вида двигател, нешата са подобни от гл. точка на реостата.
-
ами след разни проверки пак проблема си остана .Проверих силовия бушон 60 ампера проверих и другите бушони вътре в купето .бутнах и варияторите защото имам два за двата вентилатора по един и накрая е тука има тука нема .Не чувам перките и като пусна климатика ,а по рано ги чувах .не съм проверил релето дет е пред акумулатора ама и това ще видя (но мисля причината не е във него )просто изведнъж замряха вентилаторите . и по рано не бях различавал не че бях се вслушвал много ама първа и втора степен не съм ги разграничавал тоест не съм видял разлика и затова не знам дали е имало такава.Моля помогнете че в неделя път ме чака. и ако някой ми каже де се намира тоз датчик за перките дет се включват нека да каже ще съм му много благодарен
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар