Vladim написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на електромотора на задната чистачка на Мареа.
Collapse
X
-
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
В този ред на мисли - при мен зачисти самоволното включване на задната чистачка. Дори веднъж ми се стори, че в крайно положение след поредното самоволно изчистване на задното стъкло, чистачката в продължение на 3-4 сек леко се допридвижваше към крайно положение.Преди почти година е отваряна и почиствана оста отзад, че беше блокирала.
Коментар
-
Airfan написа:В този ред на мисли - при мен зачисти самоволното включване на задната чистачка. Дори веднъж ми се стори, че в крайно положение след поредното самоволно изчистване на задното стъкло, чистачката в продължение на 3-4 сек леко се допридвижваше към крайно положение.Преди почти година е отваряна и почиствана оста отзад, че беше блокирала.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Днес смъкнах всичко, разглобих моторчето, по точно махнах капачето за да виждам забчатките.Имаше следи от ръждива течност вътре, оста е яко клеясала.Пръсках я с един спрей с MOS2, и доста пое но не успях да извадя оста и я дадох на един приятел да свърши тая работа понеже аз не успях!Надявам се утре да си я получа готоваnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Vladim написа:Airfan написа:В този ред на мисли - при мен зачисти самоволното включване на задната чистачка. Дори веднъж ми се стори, че в крайно положение след поредното самоволно изчистване на задното стъкло, чистачката в продължение на 3-4 сек леко се допридвижваше към крайно положение.Преди почти година е отваряна и почиствана оста отзад, че беше блокирала.
Коментар
-
Airfan написа:При Мареа Уикенд няма контактни пласти, всичко върви по кабел, т.е. има сноп, който се вижда до едната панта и минава от купето към вътрешността на капака.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Здравейте и аз направих това с чистенето на моторчето всичко тръгна обаче като си пусна задната чистачка и е на инпулси тръгва стига до половината на прозореца и спира после още 1/2 оборот и спира и после прави цял оборот за да се върне в началното си положение,не трябва ли да си прави цели обороти от 1 край до другия и обратно ?Ще се постарая да направя клипче да се види за какво става на въпрос.
Коментар
-
след двудневна борба с посоченото моторче, следвайки упътването на Оги, мога да добавя следното за всички които плануват да минат тази процедура ще използвам снимката на колегата arsenov )запомнете позицията на тези зъбни ’колела’ ...след демонтаж/монтажа трябва да са точно в позицията като на снимката на колегата...ама ТОЧНО :D :D :D в противен случай, чистачката придобива много...интересно движение :Darsenov написа:Ако мога само да допълня, че е хубаво да се навият 2 гайки на резбата и след това да се бие с чука. Това е с цел да не се нарани резбата.Fiat Bravo 1.8 16V
Fiat Bravo II 1.9 Multijet
Коментар
-
Малко изравям темата от нафталина, но какво да се прави. Изчетох мненията и ми стана ясно, че странния шум (почти непрекъснато цъкане на реле) е ясно откъде идва. Обаче интересното в моя случай е, че задната чистака се движи нормално. Релето се разцъка преди ден-два в големите студове. Чистачката стои горе-долу на мястото, на което беше и преди може би малко по-надолу. Какво го е накарало тъпото реле да прави такива магарии? Дошло му е времето да се сменя или нещо го е повредило?Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
rudiem написа:Малко изравям темата от нафталина, но какво да се прави. Изчетох мненията и ми стана ясно, че странния шум (почти непрекъснато цъкане на реле) е ясно откъде идва. Обаче интересното в моя случай е, че задната чистака се движи нормално. Релето се разцъка преди ден-два в големите студове. Чистачката стои горе-долу на мястото, на което беше и преди може би малко по-надолу. Какво го е накарало тъпото реле да прави такива магарии? Дошло му е времето да се сменя или нещо го е повредило?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар