Здравейте имам проблем със задната чистачка на Мареа комби. Като си пусна задна чистачка и ни стон ни вопъл, ако отида да и помогна с ръка тръгва до момента в които не я пусна и пак спира. Разглобих електромотора и имам няколко питаня избива ли се стеблото което съм отбелязал с червена стрелка и ако да как. Прилагам и малко снимки от останалата част от карантията на електромотора ако някой се сети за нещо да казва. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на електромотора на задната чистачка на Мареа.
Collapse
X
-
На първата снимка най-отгоре има една зегерка, която първо трябва да се махне. Може да освободиш със здрава отвертка и контрата на втората снимка, за да позволиш на оста въртеливо движение. После с много смазка, въртене и бой пробваш да го раздвижиш. Моята не можах да я изкарам докрай, но поне хубаво я раздвижих и смазах.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
След зегерката има и един Опръстен който пречи на изваждането на остта трябва да махнеш и него иначе ще млатиш като хамалин.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
arsenov написа:Ефекта е поразителен. Сега задната чиста лети. Никога не е била така.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
И аз ще се присъединя към темата!Скоро си купих една Мареа комби, и задната чистачка е застанала в положение 50 градуса на задното стъкло.Не помръдва изобщо.Тази вечер чух шум както го е описъл Оги, демек постоянно цъкане на релето.Разглобил съм всичко, и утре ще смъкна да видя аккво ще направя!Преди този шум беше единичен, и си викам нещо си цъка ама сега като почна постоянно Дано се справя, ако не има едно моторче за 40 лв ми го предлагат и ще го взема, но първо ще се опитам сам!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
С каква смазка е най-добре да се напълни кутийката със зъбчатките и оста? Аз използвах няква с графитни примеси ,но от жегата явно се "втечнява" и сълзи от корпуса. И още нещо,някой да знае автоморга където се продват само релета? Защото за да си купя реле, трябва да го взема заедно с машинката. Но пък моята си работи перфектно след манипулацията ,описана така пригледно и подробно от ogi28b!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Нормално ли е да цъка постоянно това реле на чистачката, само като съм на контакт?Пак казвам, че чистачката е под наклон 50 градуса и сега да цъка постоянно поради това че иска да се върне в нормално положение.......въможно ли е това или има друг яд?now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
dimmX написа:Нормално ли е да цъка постоянно това реле на чистачката, само като съм на контакт?Пак казвам, че чистачката е под наклон 50 градуса и сега да цъка постоянно поради това че иска да се върне в нормално положение.......въможно ли е това или има друг яд?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар