emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой може ли да ми помогне за изчисляване на бас бокс ?
Collapse
X
-
PaUnOff написа:Дали е затворен или отворен обем се разбира по това дали имаш някъде дупка, или всичко е запечатано и от никъде няма отвори по кутията Yellow_Flash_Colorz_PDT_08Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
И аз съм на това мнение. Гарантирам ти по-добър звук при отворен обем, но дължината на фазоинвертора ще ти е малка и ще хрипа от него.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Re: Някой може ли да ми помогне за изчисляване на бас бокс ?
emzo написа:Говорителя е 10" Boschmann SW 104 Freq.resp. Hz 45-450Sensitivity dB (SPL) 90400W пише на него, но предполагам това е пикова мощност.Друго не намерих.Имам човек в мебелен цех, ще ми даде ПДЧ.За багажник на Браво ми трябва и да по-мъничка като размери. Нещо от сорта на 25л., но предполагам ще зависи от говорителя.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
колега най-добре първо помисли за друг говорител..каквото и да направиш с този няма да ти хареса,няколко приятеля имаха такива боклуци и за нищо не стават да не говорим че единия много бързо си замина и виж ако твърдо си решил да вземеш точно тоя модел дали е 4 Ома че на едното момче му бяха сложили в кутията 8 Ома и се хванах на бас с него че е 8 а не 4 ома като го чух и той не повярва и като извадихме говоритела наистина беше 8 ома което не е за в кола1.6 16v Abarth
Коментар
-
Колега ако разбираш английски поразрови се в този сайт. Има всичко от окабеляването до зглобяването и какъв усилвател ти те нужен и кое как да свържеш. Успехhttp://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp
Коментар
-
Абе най лесното е правиш кутия с затворен обем около 30Л от 18мм ПДЧ ако нети хареса как сгфири правиш една дупка и слагаш рефлекс.Но да се правят изчисления на такъве говеорител е пълна глупост при положение че данните който са дадени са коренно различни от деиствителниоста, то на по скъпи говорители има големи разминавания пък на тоя неми се говори.Такаче прави я както ти писах по горе и ако нети хареса как сфири слагаш рефлекс и почваш да си играеш да го удължаваш скъсяваш там ти си преценяваи.Но да знаеш че от това чудо дето го имаш надли ще има кой знае какъв хубав звук.Успех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар