Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

OCS или кантар на Стило. Може ли да се поправи или излъже?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

OCS или кантар на Стило. Може ли да се поправи или излъже?

Изваждам една стара тема.В момента мисля върху товаhttp://cgi.ebay.co.uk/FIAT-STILO-Sitzbelegungs-Matte-Sitzmatte-Sitz-Airbag_W0QQitemZ150351601870QQcmdZViewItemQQptZAut oteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item2301a760ce&_trksid=p3 286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A16 83|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50Това е емулатор за кантара. Самия кантар пък представлява едно като вътрешност на клавиатура с копчетата. Това нещо не е като на БМВ, там има ключ, който си дава напрежения. Тук става въпрос за протокол за връзка и тн, не е прост ключ. Наименованието му е Occupant Classification system.Чудя се как ли се е счупило това нещо? При мен имаше баунки на седалката, оказа се че върху пистите на сензора има едни залепени гуми, които да го държат към седалката. Тез гуми от температурата вероятно, са се свили, и предполагам че са направили микро пукнатини на пистите, от които е изградена цялата работа.Въроса ми е, дали това нещо може да се поправи? Проводящ лак например?
    Прикачени файлове
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Това твоя кантар ли е? Има ли видими пукнатини в пистите или само предполагаш? Гумата за която говориш ли прави контакт или е от тип "пуканка"?
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

В пистите няма видими пукнатини.Това е моя кантар, да. Като го извадих, и сега съм без него, никаква разлика в лампата.Гумата, за която говоря е, ако контактната площ е с формата на грейка, това, което е залепето под "шията". Според мен тази гума придаваа допълнителна устойчивост на разгъване, защото под гумата има от тези нишки, здравите. В случая се беше свила. Точно това образуваше бабунките, аз си числех че са пружини от седалката, и ги натисках. Май тогава се счупи това нещо.Има ли желаещи, този кантар да го закача на мястото на работещ, да видим дали ще свети? Грешката си се трие сама след това.

Коментар

Кантар, кантар, ама на ток - внимавайте да не си опържите д-тата
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Дай малко информация за какво е това нещо.
          04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

При Стило това е вид кантар, който мери теглото на пасажера, и според него отваря еърбега при удар.Намера се нормално в пасажерската седалка, над дунапрена но под дамаската.

Коментар

Теглото явно го "смята" по големината на задника, който е седнал отгоре му Явно затова и не е само on/off, а връзката става с протокол Пробва ли да замериш коя от пътечките е прекъсната? С проводящ лак, от тоя с който си лекуваме нагревателите на задното стъкло, би трябвало да стане.А, какво ще стане ако просто го окъсиш и да си "мисли", че винаги има някой седнал...
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Да го окъси, ама къде? Мисля си обаче, че ако електрониката е здрава, 100% може да се излъже. Въпроса е дали е сейфти. Прочетох някъде едно мнение на един светнат пич дето твърди, че въпреки активната грешка, еърбега пак ще се отвори при удар....което в крайна сметка е добре. И за какво му е по дяволите да знае колко тежи пасажера?!?
                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                  Да го окъси, ама къде?
                  Някъде по жиците, които влизат на платката. Зависи обаче как реагира електрониката...Вариантите са три. Единият е контактните пъпки да са на различни "кръгове" за по-голяма надеждност т.е. даже някой от тях да откаже, все пак да има индикация, че има седнал човек. Вторият вариант е да се отчита броят на "контактите". В смисъл електрониката да прави разлика от това дали е седнал някой, или не е поставена чанта примерно. Другият вариант е да се отчита площта, която е заело дупето, седнало на седалката. По-голямото дупе значи по-голяма маса. От там различно време, което ще трябва на тялото (главата в случая) за да измине разстоянието до airbag-а преди да се сблъска с него. Това обаче ми се струва за най-невероятно, понеже говорим за милисекунди, които едва ли са от толкова голямо значение, но пък знае ли човек...
                  Alfa 159 SW 2.4 Ti
                  Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                  "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

За отварянето четох същото в thefiatforum.com. Питащият беше българин даже.Ако забелязвате, има едни като мостчета между двете части на кантара.Точно там се беще сбръчкал в седалката и ми се струва че точно там е прекъснат.Проблема обаче е че проводящият лак не става, по простата причина че ще се счупи ако някой седне. Въобще, цялата концепция ми се струва лефтерна. Бих го поправил само за да знам какъв е проблема. След което, ще си го скътая под седалката.Мисла че не е в големината на задника, а в това колко натиска в средата, и колко - отстрани. Факт е обаче че ако натисна с коляно в средата на седалката - е до там ще е!

Коментар

Ще стане с проводящ лак. От тези дето се продават за прекъснати пътечки на подгряването на задното стъкло. Еластичен е като изсъхне, не се чупи.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Да бе и аз го видях българина и даже подозирам кой е :D За тия мостчета ли говориш?
                        Прикачени файлове
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Да, точно за тях. Moon_shadow а? :Dмислех си за Молив, и отгоре с лак. Въпроса е как ще разделя тези слепени найлони без да прекъсна пътечките.От къде да си взема лак в София?

Коментар

Ако се съмняваш, че те са прекъснали, защо първо не пробваш да ги свържеш временно и да провериш дали лампата ще загасне? Примерно с тънки карфици. Няма да му стане нищо, иначе рискуваш да се чекнеш отгоре му, а проблема да не е там. Ако лампата загасне ще му мислим как да ги свържем. С молив ми се срува несигурно, ще даде някакво съпротивление и може да се окаже недостатъчен тока. А и наистина едно разпъване от коляно и си до там, то фолиото се е прекъснало, пък какво остава за молива!
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

М.... му, не са мостчетата. Дали наистина не е платката? Много малка е вероятността. Пък и постепенно ставаше, изглежда точно като механично прекъсване.

Коментар

Working...
                              X