:D Някой някога срещал ли е нещо подобно? Лятото може да взема да разпарчатосам някои Минск или Зил да му преработя камерата и инсталацията; конвертор 12DC-220AC и да се получи нещо :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хладилник в колата?
Collapse
X
-
Това си заслужава да се видиAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
Виждал съм NEO на 12V в един мерцедес. До колкото помня май цената му била около 120 пари, но си е бая мъничък. Другия лесен вариант ти е една хладилна чанта - и тя е на 12V. Гледай това дето ще го препряваш за в колата да не е с огромна консумация. Ако не се лъжа икономията идва от употребата на пиезо елементи вместо компресор, а и компресора има нужда от охлаждане.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:Виждал съм NEO на 12V в един мерцедес. До колкото помня май цената му била около 120 пари, но си е бая мъничък. Другия лесен вариант ти е една хладилна чанта - и тя е на 12V. Гледай това дето ще го препряваш за в колата да не е с огромна консумация. Ако не се лъжа икономията идва от употребата на пиезо елементи вместо компресор, а и компресора има нужда от охлаждане.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:Новите автомобилни хладилници и чанти работят с елемент на Пелтие.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Мога да споделя малко опит покрай кемперджийството. Забравете за хладилник на акумулатор. Ако е само за да ви държи бирата студена докато идете до поляната - да, защото двигателя работи. Аз обаче за такива цели бих ползвал обикновена хладилна чанта със замразени пълнители в нея. Но да останете на палатка например и да чакате на тоя хладилник - тц. Не случайни по каравани и кемпери хладилниците са на 220в - за като си в къмпинг, на 12в - докато пътуваш и работи двигателя и на газ - за като си спрял. Човек по инерция се заблуждава от хладилника вкъщи че хоп включваш - и изстудява. Няма такъв филм. Има ОГРОМНО значение с каква температура ще са продуктите които сложите вътре. В кемпер клуба обсъждахме темата и общо взето се стигна до извода, че продуктите се слагат от хладилника вкъщи - в хладилника в кемпера, като даже е хубаво да се добавят замразени в камерата пълнители (или бутилки с вода). И дори и тогава ти трябват едни 12 часа че тоя хладилник да поддържа нормална ниска температура. Аз съм наясно че сега ще скочат 10 човека да ми обяснят как пускат хладилника и за 10 минути прави лед. Ами айде натъпчете го както бихте си натъпкали хладилника при подготовка за палатка и да видим за колко време ще охлади.Ако е за гъзарийката - имам някакъв спомен че се продават минихладилничета, колкото за един кен и се захранват от юсб.Хладилните чанти на 12 волта не ги препоръчвам - изключително разваляеми. По-добре си вземете една добре изолирана хладилна чанта (не на ток!) и я натъпчете със замразени пълнители, за един ден е достатъчно. И сте сигурни че колата ще запали после.
Коментар
-
Да то за продължителна работа не е много ефективно, макар че ако се изработи добре с максимално оползотворяване на енергията както казахте ако си на газ не е лошо. Ама да речем че тръгнеш някъде на поход или дори плаж и има да речем към час път според мен си е хитро поне за това време да си държиш нещо вътре. Като цяло не бих дал пари за такова нещо; само ако взема аз да си го изработяТо ясно че размерите няма да позволяват кой знае какво да сложиш вътре ама ако има място за 2 - 3 найлонки Каменица :D си е добре.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Interceptor написа:Да то за продължителна работа не е много ефективно, макар че ако се изработи добре с максимално оползотворяване на енергията както казахте ако си на газ не е лошо. Ама да речем че тръгнеш някъде на поход или дори плаж и има да речем към час път според мен си е хитро поне за това време да си държиш нещо вътре. Като цяло не бих дал пари за такова нещо; само ако взема аз да си го изработяТо ясно че размерите няма да позволяват кой знае какво да сложиш вътре ама ако има място за 2 - 3 найлонки Каменица :D си е добре.
Коментар
-
http://www.coolers.bg/?categoryId=710 Доколкото знам тези са може би най добрите.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Re: Хладилник в колата?
Interceptor написа::D Някой някога срещал ли е нещо подобно? Лятото може да взема да разпарчатосам някои Минск или Зил да му преработя камерата и инсталацията; конвертор 12DC-220AC и да се получи нещо :D
Коментар
-
Vladim написа:А аз да попитам... може ли да си вградя пералня в колата? :DФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар