Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Падат ми оборотите на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Падат ми оборотите на празен ход

Здравейте приятели.Имам Фиат Браво 1.4 от 3 години и сам много доволен от нея вапреки че и сменях много чарколаци и ми костваше доста парички.Но за любовта няма граници :P .Но от 2 седмици ми прави следните номера;светна ми чека на двигателя,онази червена лампичка,кото никой не харесва.И започна да губи обороти на празен ход,когато е на 1 чертичка под средата на температурния датчик на таблото,оборотите падат до 500-600.Имало е случаи и да гасне двигателя.До него момент колата си върви перфектно.Мине ли първата чертичка на средата на темп.датчик при изключване от скорост оборотите падат отново до 500-600 се вдигат отново до 850 и ги даржи така.Понякога леко играят,но са в този диапазон.Мой приятел я закачи на компа си и даде грешка в стъпковото моторче.Прежалих 100 лв и купих ново.Смених го,почистих всички разглобени елементи.И изключих акомулатора за повече от 2 часа.Запалих я на бензин.Равоти 10 мин на празен ход после я карах на бензин.Но не се оправи.Всичко е по старому.Колеги,ако някои е имал сходен проблем или знае нещо по въпроса,моля дя помогне.Предварително благодаря

Провери си датчиците за температурата и съответните им букси за евентуални проблеми. Датчика за температурата на колекторите би трябвало да дава информация на компа за температурата и той да регулира моторчето за тихите обороти. Но е възможно и да греша.
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Коментар

така е, провери си двата температурни датчика на инжекциона.

Коментар

Ще го направя,благодаря ви колеги.Но тези дни тези номера ги прави по често на газ от колкото на бензин.В събота пак ще язакачам на компа и ще напиша резултатите.

Коментар

Working...
        X