Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Компютър в колата "CarPC"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Още доста ще погледам преди вълната с конкретни въпроси - чакам едни стипендии, които идват в края на семестъра, ама кога е това нз точно, тогава ще е забавната част. Иначе не говоря за Stand-by. Там нямам идея каква е консумацията, говоря за hibernate - записва всичко от рам-та в диска и изключва изцяло компютъра. Като го пуснеш после, вместо да зарежда уиндоус наново, то само прехвърля нещата пак в рамта. Малко грубо го описах, ама е нещо такова Иначе мотора ми като гледам е като твоя. В движение какво може да му се следи?
    Fiat Marea 1.8 16V 1998'

Коментар

Ами за хибернация нямаш ядове, не ти трябва клавиатура има възможносто да кажеш какво да прави пц-то при натискане на Power On бутона(съответно ти избираш хибернация) и да точно това прави копита всичко върху диска и после обратно, но ако имаш нов хардуер добавен в последствие и трябва да има трайвер още от зареждането няма да е зареден доколкото знам . Иначе на нашите мотори може да следиш всичко, само че за този софт се иска чист дос и два ком-порта но ако е само с К лайн е един. Но времето за хибернация е право пропорционално на скороста на диска и обратно пропорционална на големината да рам-паметта Питай ще отговарям ако трябва и ще показвам аз съм в софия само време да има
      Когато кръвта заври, нищо неможе да я охлади
      Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Аз сега видях, това Voom PC е със М2 АТХ не ти трябва батерия
        Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

момчета и аз съм в кюпа .. единствентоо за което не ми се дават пари е за тъча.. мнгоо скъпи бах ма ... иначе моята идея е с едно от тея асусчета малките Eee PC .. има си батерия , няма да ми създава проблеми при палене защотото ако с еналожи ще си използва батерията , ако имам нужда от клавиатура ще ползвам неговата ( компактна е , само че ще има голямо припояване и удъжаване на лентовия кабел ) бе общо взето лаптопа го виждам като най-доброто решение .. ама тъча .. грррр
          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

То тъча е най голямото перо, аз дадох 400 (струва 600 ама нали съм в бизнеса и не иде да го вземам на крайно клиентска ) кинта за него. Има и много хубави моторизирани варианти но са мама, татко и аз цифромания са си но слагаш го на мястото на плеъра и си готов. А това със лаптопа е някакъв вариант. Ако го имаш ОК но да го купуваш не става. Около 100 кинта ти струва дъно с къде къде по голяма гъвкавост, около 60 долъра ти струва захранването М2-АТХ което не се вилиае от пада на напрежение при палене, всеки ден го ползвам и досега не е правило проблем. В момента има и евтини SSD-та хубаво е да си купите и такова, машинката полита и стартира за 20-30 сек напълно . Ако се съберете доста народ може да си пуснете захранванията извън българия и да си разделите транспорта, ще ви стъпи къде къде по евтино. Аз като го правех взех една от последните бройки която беше останала в Ловеч. . Само да ви се оплача. Понеже моето дъно е разположено в мястото за касетофона и само усилвателя е в багажника, като минавам през Телевизионната кула на Драган цанков и през един от тунелите на хемус машината се рестартира хахах незнайно защо Явно има някакви електромагнитни вални ще трябва да я екранирам, но това ще е това лято, като попреработя панелчето и добавя Wi-Fi-я и DVB-T телевизия и радио + аналогови. Мисля и един ГПС да сложа. За да се надъхате още повече свалете си от някой торент тракер CENTRAFUSE много як фронд енд, направо се родих с него Има си вграден плъгин за гармин (Гармин имат навигационна програма и за PC-та това в случай ако незнаете )
            Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Ето и малко снимки, това е предпоследната версия на PC-то последната я няма докоментирана но е подобна, само захранването е друго
              Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Тъкмо разглеждах сайта от който вземах идеи и какво да видя http://www.mp3car.com/vbulletin/work...x-1-4-12v.html нещо доста интересно
                Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

uBoy написа:
                  момчета и аз съм в кюпа .. единствентоо за което не ми се дават пари е за тъча.. мнгоо скъпи бах ма ... иначе моята идея е с едно от тея асусчета малките Eee PC .. има си батерия , няма да ми създава проблеми при палене защотото ако с еналожи ще си използва батерията , ако имам нужда от клавиатура ще ползвам неговата ( компактна е , само че ще има голямо припояване и удъжаване на лентовия кабел ) бе общо взето лаптопа го виждам като най-доброто решение .. ама тъча .. грррр
                  Koлега, в момента изпълнявам нещо подобно в моята кола Използвам eeepc 701 като основа на целия "филм" с CarPC-тата Та .. много бюджетно решение е това:http://cgi.ebay.com/7-Asus-Eee-PC-70...тавлява едно 7" панелче което се слага пред LCD-то на лаптопчето, инсталира се необходимия софтуер, калибрира се и имаш тъчскрийн - на USB е .. доста съм доволен - в момента съм с такава "джаджа" и става изключително добре, като се има в предвид цената (аз го взех когато долара беше 1.28 лв - та излезе към 80 лева с доставката). Снимки мога да кача тези дни ... единственото което ме спира да монтирам всичко в колата е захранването - големи проблеми опитвах се да изпълня няколко схеми от интернет - ама нали съм аматьор и ... нещо не ми се получиха. Дадох една торба с пари за разни транзистори,резистори,бобини,кондензатори,платки,к абели,волтаж регулатори и т.н (от всичко по 2 за да имам право на грешки) и явно направих достатъчно грешки,че да не се получи нищо накрая Само за около 2 минути извадих 9.36v и после нещо изгоря ... та тия 9.36 станаха на 2.56v .. и така се и отказах от самоделките Сега съм дал на един ескперт в областта (електроника) да сътвори едно зарядно за мен .. та тука тези дни ако стане готово може и да пристъпя към монтаж. Ако може, бих помолил колегата Ivan Ivanov да спорели малко повече подробности за неговото захранване и най-вече да разясни за системата там с гасенето .. когато колата не е на контакт , че не разбрах много за какво става въпрос а ще ми трябва подобно нещо ( да спира тока, когато колата не е на контакт, че и без друго акомулатора ми пада и сега .. да не говорим какво ще стане като закача лаптопчето )Ето една-две снимки от мен:
                  Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
                  Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Колега много добре става идеално, а това с грешките ми е ясно, не ме питай колко дъна изгорих . И дано момчето с електрониката найстина ги може нещата, че още жертви не е оферта . Захранването е Купено от един пичага в Ловеч, брат му в щатите се зарибил и той и донесъл няколко бройки. M2-ATX е модела. Първото ми захранване беше с акумолатор и една система от оптрони и релета, поработи и реших да го оправя, направих си контролер със един микроконтролер, който гасеше машината и прекъсваше захранването към блока (Следи състоянието на Power LED-а ) при натискане на бутона първо подава захранване на блока и след 1-2 секунди подава Power ON сигнал който стартираше машината. Но бах направил една мешаница с кабелите и акумолаторите в багажника, и се случи че изгорих захранване и 2 дъна така хах и купих 3-то (тоест второто беше в гаранция и ми го признаха ) след това викам няя се занимавам с акумолатори, изнамерих и за мое щастие пичагата пазеше една бройка (повече не внесъл) и ми го прати , поставих го и чак тогава видях че имам проблеми с кабелите, в багажника, пренавързах ги и готово тръгна. Иначе то как работи новото врътваш контакта изчаква 5 минути и подава POWER ON ако не стартира го прави отново и отново докато не запали или не престане да има контакт (като изключиш машината пак я включва), като извадиш ключа респективно изключиш контакта изчавка 5 секунди и подава Power OFF и започва да чака ако не се изключи му прекъсва цялото захранване и така не консумира ток от акумолатора хах
                    Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Мерси както за добрите думи, така и за разясненията Ще трябва и аз да мисля нещо подобно ... Момчето което се захвана да прави захранването каза, че ще пробва да измисли нещо и по този въпрос .. пък ще видим Аз се притеснявам главно за това, че имам отечка така или иначе и акумолатора ми пада и в момента, като се има в предвид че само едно радио и една аларма е сложена от както съм взел колата А си представям ако сложа този лаптоп, със всичките му хиляди жици и тъчскрийнове и батерии и .. не ми се мисли А сега видях и дъното, което си показал по-рано в темата и мисля че с течение на времето ще премина на нещо такова , но искам да те попитам, как точно става номера със връзването на LCD към това дъно ? До колкото разбрах има вграден контролер за LCD, но аз до колкото знам са доста различни на повечето LCD-та буксичките и т.н... Как точно се връзва LCD-то към дъното ? И също ми се иска да те попитам за едно такова SSD като твоето .. колко трябва да се бръкна горе доло Ти твоето за колко го изнамери ? Защото са скъпи, а не ми се ръскат пари точно сега И ако може да мина с една 32-ка или 64-ка SSD на по-тъничка цена ще се радвам много
                      Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Голяма краста е това CarPC. Аз събрах всичко необходимо и като започнах монтажа се оказа, че мяастото, което съм предвидим за монитора е с 2 см по-малко от колкото е необходимо Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 И целия ми ентусиазъм умря. Та сега разпродавам каквото е останало.

Коментар

какво разпродаваш колега ? имаш ли тъч ?
                          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

И аз се интересувам от това което разпродаваш Нещо може да влезе в употреба и при мен .. така че сподели, може да помогнеме за разпродаването
                            Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Тъча и захранването заминаха. В момента имам дъно, РАМ и SSD. Това остана.Ако нещо ви заинтересува - пишете, цените не са окончателни.

Коментар

ПАНЕЛА С ЛЦД-то БЯХА ОТКРАДНАТИ С ДНЕШНА ДАТА. Ако видите някъде нещо като моето да се продава по къщи свиркайте, че вече ми стигна до гуша от подобни наркомански прояви. И за този детайл, немогат да вземат повече от 10-20 лв. Благодарая предварително за съдействието.GSM: 0885155465e-mail: ivan@eurooffice.bgskype: qarc12
                                Fiat Bravo_GT 1.8 16v

Коментар

Working...
                                X