u_bo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Касетофона гасне на стартер!?!?!
Collapse
X
-
u_bo
понякога се различават кабелите /кой кой е/ при еднаква буксагледаш от стд.кастфн и сравняваш със схемата на новия
Коментар
-
2000_16V написа:Май не ме разбрахте точно за кое говорех. Всъщност аз не се оплаквам от моя ALPINE, а опитах да обясня, че ако акумулатора има малък стартов ток (или по-точно с времето на експлоатация е намалял), не може съответно да даде достатъчно ток за да задоволи нуждата от електричество на всички консуматори. И съответно с нов акумулатор, който да е с достатъчно големи параметри, този проблем е напълно възможно да отпадне. П.П. Имал съм няколко плеара на Alpine, като последния го ползвам вече втора година и проблеми с консумация - НЯМА и не е имало и с предишните. Има някои модели с тази марка, които имат консумация, но са малко. Да не забравяме, че и най-добрите грешат.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Извинете за вметката.... но производителя препоръчва определен акомулатор за автомобила, който е съобрезен с възможностите на динамото.. В някои случаи много мощния акомулатор може да изкара по-малко от не чак толкова мощния. Вземете един тестер за акомулатори и вижте какъв ток е необходим за нормалното зареждане на дадената батерия. Премерете и тока на динамото, и си направете сметка какъв акомулатор е подходящ за вашия автомобил. Не че нещо, но недозареден акомулатор ще има ток да запали автомобила но падат на напрежение ще е по голяма от по малкия "натряскан до дупка". Поздрави.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
nonamecrew написа:.... Вземете един тестер за акомулатори и вижте какъв ток е необходим за нормалното зареждане на дадената батерия. ...
Коментар
-
emzo написа:Колега, с чисто нов акумулатор съм, с повече стартов отколкото ми трябва и пак гасне ЦДто.Нищо общо няма с акумулатора.Какъв Алпайн ползваш ? Защото Алпайн ми отгвориха на запитване по мейл, че утечката е нещо "нормално" и така трябва да е.А някой забелязал ли е, че докато пали, например свалянето или вдигането на стъклата не прекъсва ?Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
.....наско не си прав , ама няма ти обяснявам що, по твоята логика можем и 90 ампера да сложим. Динамото което е на всеки мотор и консуматорите към него било то климатик или други такива е изчислено с колко ампера ще зарежда своя акумолатор, и така на малкия аку му се връща много по бързо разреденеия ток при палене от колкото на един голям аку. От тук идва че големия в повечето случаи стои недозареден особено в градски условия и чести паления. Затова един 44 ампера може да те изкара доста повече от колкото един 60 -65 ампера. С думи прости нещо такова е положението с разряда и заряда. Колегата преди тебе беше много прав с поста си.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:.....наско не си прав , ама няма ти обяснявам що, по твоята логика можем и 90 ампера да сложим. Динамото което е на всеки мотор и консуматорите към него било то климатик или други такива е изчислено с колко ампера ще зарежда своя акумолатор, и така на малкия аку му се връща много по бързо разреденеия ток при палене от колкото на един голям аку. От тук идва че големия в повечето случаи стои недозареден особено в градски условия и чести паления. Затова един 44 ампера може да те изкара доста повече от колкото един 60 -65 ампера. С думи прости нещо такова е положението с разряда и заряда. Колегата преди тебе беше много прав с поста си.
Коментар
-
emzo написа:А някой забелязал ли е, че докато пали, например свалянето или вдигането на стъклата не прекъсва ?
Коментар
-
моята е преди 98ма и като вдигам/смъквам и двете стъкла и паля - не спират да се движат. ама фаровете ми угасват. а касетофона както вече казах сам си решава кога да угасне и кога не. и плафона ми не гасне плавно, ами след определено време, изведнъж.Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
null.zero написа:моята е преди 98ма и като вдигам/смъквам и двете стъкла и паля - не спират да се движат. ама фаровете ми угасват. а касетофона както вече казах сам си решава кога да угасне и кога не. и плафона ми не гасне плавно, ами след определено време, изведнъж.
Коментар
-
naskobg написа:Slavi_Lancia написа:.....наско не си прав , ама няма ти обяснявам що, по твоята логика можем и 90 ампера да сложим. Динамото което е на всеки мотор и консуматорите към него било то климатик или други такива е изчислено с колко ампера ще зарежда своя акумолатор, и така на малкия аку му се връща много по бързо разреденеия ток при палене от колкото на един голям аку. От тук идва че големия в повечето случаи стои недозареден особено в градски условия и чести паления. Затова един 44 ампера може да те изкара доста повече от колкото един 60 -65 ампера. С думи прости нещо такова е положението с разряда и заряда. Колегата преди тебе беше много прав с поста си.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
wwalker написа:При мен не гасне - Daewoo AGC 5200 с акумулатор на няма и година Гигават 56А. Кабелите на буксата малко съм ги преправял както е писал колегата Sok1.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар