Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Касетофона гасне на стартер!?!?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

u_bo написа:
    a стандартния касетофон , на същата верига ли беше закачен?
    МИ на същата, за късмет и оригиналния е с тая евро букса ли ко се вика дето уж се явява като стандарт и само сменям буксите, кабели не съм пипал
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

понякога се различават кабелите /кой кой е/ при еднаква буксагледаш от стд.кастфн и сравняваш със схемата на новия

Коментар

2000_16V написа:
        Май не ме разбрахте точно за кое говорех. Всъщност аз не се оплаквам от моя ALPINE, а опитах да обясня, че ако акумулатора има малък стартов ток (или по-точно с времето на експлоатация е намалял), не може съответно да даде достатъчно ток за да задоволи нуждата от електричество на всички консуматори. И съответно с нов акумулатор, който да е с достатъчно големи параметри, този проблем е напълно възможно да отпадне. П.П. Имал съм няколко плеара на Alpine, като последния го ползвам вече втора година и проблеми с консумация - НЯМА и не е имало и с предишните. Има някои модели с тази марка, които имат консумация, но са малко. Да не забравяме, че и най-добрите грешат.
        Колега, с чисто нов акумулатор съм, с повече стартов отколкото ми трябва и пак гасне ЦДто.Нищо общо няма с акумулатора.Какъв Алпайн ползваш ? Защото Алпайн ми отгвориха на запитване по мейл, че утечката е нещо "нормално" и така трябва да е.А някой забелязал ли е, че докато пали, например свалянето или вдигането на стъклата не прекъсва ?
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Извинете за вметката.... но производителя препоръчва определен акомулатор за автомобила, който е съобрезен с възможностите на динамото.. В някои случаи много мощния акомулатор може да изкара по-малко от не чак толкова мощния. Вземете един тестер за акомулатори и вижте какъв ток е необходим за нормалното зареждане на дадената батерия. Премерете и тока на динамото, и си направете сметка какъв акомулатор е подходящ за вашия автомобил. Не че нещо, но недозареден акомулатор ще има ток да запали автомобила но падат на напрежение ще е по голяма от по малкия "натряскан до дупка". Поздрави.
          Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
          Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
          Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
          Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

nonamecrew написа:
            .... Вземете един тестер за акомулатори и вижте какъв ток е необходим за нормалното зареждане на дадената батерия. ...
            Тук нещо не се изразяваш правилно. И как точно преценяме колко време зарежда? Един час ли карамие или 11? Или как? От по-слаб акумулатор може да има прблеми, но от по- голям (ако се събира де) - никакви.

Коментар

Колега naskobg може и да си прав. Просто казвам моето наблюдение... веднъж нямахме много работа и си поиграхме
              Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
              Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
              Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
              Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

emzo написа:
                Колега, с чисто нов акумулатор съм, с повече стартов отколкото ми трябва и пак гасне ЦДто.Нищо общо няма с акумулатора.Какъв Алпайн ползваш ? Защото Алпайн ми отгвориха на запитване по мейл, че утечката е нещо "нормално" и така трябва да е.А някой забелязал ли е, че докато пали, например свалянето или вдигането на стъклата не прекъсва ?
                Alpine CDA - 9847R ми е настоящия плеар. Вързан е независимо спрямо контактния ключ и дори когато зимата не бях карал колата две седмици, влязох и запалих без проблем. Един приятел имаше Alpine, закупен за 399лв, който изглежда по-добре от моя и е по-нов модел, но за по-малко от седмица му гъташе акумулатора, ако не ползва колата. Модела май беше 9880, но за последната цифра не съм сигурен, а и в момента по магазините не се предлага (явно Alpine са си взели белешка). А консумация от плеара наистина трябва да има, но в рамките на нормалното, защото все пак плеара ти помни настройките и е в режим на изчакване да бъде пуснат.
                Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                -------------------------------------------------------------

Коментар

.....наско не си прав , ама няма ти обяснявам що, по твоята логика можем и 90 ампера да сложим. Динамото което е на всеки мотор и консуматорите към него било то климатик или други такива е изчислено с колко ампера ще зарежда своя акумолатор, и така на малкия аку му се връща много по бързо разреденеия ток при палене от колкото на един голям аку. От тук идва че големия в повечето случаи стои недозареден особено в градски условия и чести паления. Затова един 44 ампера може да те изкара доста повече от колкото един 60 -65 ампера. С думи прости нещо такова е положението с разряда и заряда. Колегата преди тебе беше много прав с поста си.

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                    .....наско не си прав , ама няма ти обяснявам що, по твоята логика можем и 90 ампера да сложим. Динамото което е на всеки мотор и консуматорите към него било то климатик или други такива е изчислено с колко ампера ще зарежда своя акумолатор, и така на малкия аку му се връща много по бързо разреденеия ток при палене от колкото на един голям аку. От тук идва че големия в повечето случаи стои недозареден особено в градски условия и чести паления. Затова един 44 ампера може да те изкара доста повече от колкото един 60 -65 ампера. С думи прости нещо такова е положението с разряда и заряда. Колегата преди тебе беше много прав с поста си.
                    И си прав, и не си. Я да те видя на един дизелак зимата с 44 амперов при градски условия. Логиката ми е, че зависи от това колко караш (писал съм го). Естественно не съм предполагал, че от казаното от мен ще започнете да търсите място в багажника за по-голям акумулатор.

Коментар

emzo написа:
                      А някой забелязал ли е, че докато пали, например свалянето или вдигането на стъклата не прекъсва ?
                      Обяснявам защо: Браво GT и HGT, както и Брава HSX и ELX, Мареа ELX и HLX - тези модели след 98-ма година имат ABI control unit. Това е модулът който управлява централното закл., сттъклата, реотаните на задното стъкло, и плавното угасване на плафона. Когато подадеш сигнал от копчето към АБИ, то го възприема, и подава команда за вдигане на стъклото. Ако в този момент палиш - прекъсва токът в копчето, и не можеш да подадеш сигнал към АБИ-то. Но ако стъклото вече се движи, ти не държиш копчето, щото заради АБИ свалянето е автоматично, а вдигането на лявото - също, ако АБИ-то вече движи стъклото, неговото захранване не прекъсва, съответно и стъклото не спира. Пробвай утре да палиш докато едновременно ВДИГАШ двете стъкла - дясното би трябвало да спре по време на паленето, лявото - не

Коментар

моята е преди 98ма и като вдигам/смъквам и двете стъкла и паля - не спират да се движат. ама фаровете ми угасват. а касетофона както вече казах сам си решава кога да угасне и кога не. и плафона ми не гасне плавно, ами след определено време, изведнъж.
                        Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                        Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

При мен не гасне - Daewoo AGC 5200 с акумулатор на няма и година Гигават 56А. Кабелите на буксата малко съм ги преправял както е писал колегата Sok1.
                          Прикачени файлове
                          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

null.zero написа:
                            моята е преди 98ма и като вдигам/смъквам и двете стъкла и паля - не спират да се движат. ама фаровете ми угасват. а касетофона както вече казах сам си решава кога да угасне и кога не. и плафона ми не гасне плавно, ами след определено време, изведнъж.
                            Е то тези неща какво общо имат с касетофона, които си изброил ? Фаровете гаснат защото такава е схемата на контактния ключ, а касетофона - не съм гледал как е свързан, но специално моя - винаги гасне.

Коментар

naskobg написа:
                              Slavi_Lancia написа:
                              И си прав, и не си. Я да те видя на един дизелак зимата с 44 амперов при градски условия. Логиката ми е, че зависи от това колко караш (писал съм го). Естествено не съм предполагал, че от казаното от мен ще започнете да търсите място в багажника за по-голям акумулатор.
                              При дизелака се големи аку щото там има подгрев, компресията на мотора която трябва да се преодолее е 2-3 пъти по голяма от бензиновата и затова там трябва и як аку. Но логиката е същата. Ако дизела примерно ще е за 65 амперов или 70 амперов акумулатор, по твоята логика тук е съвсем нормално и по добре да се сложи 100 ампера. Сори батка ама дали е дизел или бензин принципа и начина на определяне на акумулатора е един единствен, и тои е събразен с динамото което е предивдено за този мотор и консуматорите накичени на колата. Верно с големия аку първите 1-2 години ще можеш да я караш като електрокар но живота му ще се съкрати значително предвид недостига му на зареждане. И още повече за градски условия е добре малкия аку защото изчерпания ток при палене ще се върне много по бързо от колкото на големия. Ако имаш дълги преходи с шофиране по няколко часа нищо не пречи да сложиш и 100 ампера, щото ще навакса без проблеми загубеното.

Коментар

wwalker написа:
                                При мен не гасне - Daewoo AGC 5200 с акумулатор на няма и година Гигават 56А. Кабелите на буксата малко съм ги преправял както е писал колегата Sok1.
                                .....тоя оранжевия за какво е иначе ?

Коментар

Working...
                                X