Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

лампички на километража на фиат типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

лампички на километража на фиат типо

Някой знае ли как се сменят лампичките на километража на фиат типо. Предварително Ви благодаря.

Купуваш си нови лампички, демонтираш таблото, идентифицираш и локализираш цоклите на лампичките от задната му страна, сменяш изгорелите, избърсваш праха на здравите, проверяваш дали светят и ако е така го монтираш обратно. После се миеш продължително защото отзад е ужасен прахоляк и пиеш една бира за да ти премине стреса от откачането/закачането на жилото на километража.
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Благодаря ти за информацията колега. А лесно ли се сваля таблото

Коментар

Просто искам да си сложа по силни лампички на таблото

Коментар

Първия път не е много лесно, но после му хващаш цаката...Държи се на 4 винта, 2 по 2 в краищата-под капачката на лявия говорител и малката в дясно. След това трябва да откачиш жилото-става с развиване. После разкачаш всички кабели, като е добре да запомниш кой къде е бил. Ако искаш по-силна светлина сложи диоди. Доста играчка е, но си заслужава. Поне после никога няма да се налага да ги сменяш. Иначе по-светлото ще го постигнеш само с избърсване на праха на крушките. Демонтаж/монтаж ще отнеме около 30-40 минути, а при следващите пъти около 10. :D П.С. Всичко това е за аналоговото табло.
          Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Хиляди благодарности за обясненията.А ако отида при жичкаджия имаш ли представа колко ще ми струва за работа?

Коментар

Нямам представа. Забравих да спомена и тръбичката за икономайзера (или както му се казва там).
              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

а някой може ли да ми препоръча човек дето да барне таблото!Смених няколко крушки, но не ми свети часовника и температурата, a и светят слабо!Имам предвид да се направи нещо подобно:
                Прикачени файлове

Коментар

Ако се направи със светодиодни ленти и се приберат малко по на вътре да не се виждат диодите ще изглежда по добре.
                  Прикачени файлове

Коментар

съгласен съм с теб, имаш ли представа за някой дето може да свърши тази работа?

Коментар

Ако можеш да работиш с поялник и малко въображение и ти ще успееш .

Коментар

претпочитам някой по-сръчен да го направи

Коментар

Working...
                        X