Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ниски обороти с пуснат климатик... ECU?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ниски обороти с пуснат климатик... ECU?

Здравейте колеги Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Пиша в този раздел тъй като имам съмнение, че проблема е в ECU-то, но искам да ви питам и вас дали може да е от това. Проблема е следния: когато пусна климатика и оборотите падат и всичката тапицерия започва да вибрира. Пусна ли и фаровете заедно с климатика става ужас Yellow_Flash_Colorz_PDT_40 Пробвах с друга дроселова клапа (тъи като съм от модела с пластмасовите колектори и моторчето и ТПС-а са набити в клапата) от друго Bravo, но няма ефект. Мислех си, че МПХ-са не може да компенсира, но се оказа че не е от това. Започвам да си мисля, че проблема е в ECU-то Yellow_Flash_Colorz_PDT_25 Нещо евентуално той да не успява да се справи, не знам Yellow_Flash_Colorz_PDT_13Имате ли някакви идеи, на прав път ли съм или ... Благодаря предварителноП.С.: Сменени са кабели и свещи.
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
    Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената, вече продадено

Когато пусна климатика и при мен е така - вместо да се качват ми се свалят оборотите с около 50-100. При Пежо-то ми, когато пусна климатика оборотите се качват. Дали това е нормално за Бравото или ... или е за сервиза?

Коментар

В сервиза в ми казаха, че е нормално да падат оборотите, защото се натоварва двигателя. При мен също падат с около 50 ако колата не е загряла, като загрее почти не се усеща по стрелката.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

колега, вкарваш се във филм :D нормално е оборите леко да паднатпо принцип празния ход може да се регулиратрябва оборотите на празен ход при теб да се вдигнат малко
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

В деиствителност компа трябва да вдигне оборотите когато е включен климатика и на моето купе не работи тази система. Може да се вдигнат оборотите на 1000 и когоато се вкл климатика ще пада до нормалните 850.
          Обичам си работата.

Коментар

Колега Sev, как могат да се регулират? Сигурно не е от жилото на газта, или... Иначе то, че е нормално да паднат оборотите като включа климатика добре, съгласен съм, но до такава степен, че да ми вибрира тапицерията и цялата кола май е малко прекалено
            Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
            Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената, вече продадено

Коментар

тгх

Хубаво де ,на нисана ми като пусна климата и оборотите ми се качват с около 150 и като изключи компресора си падат на нормалните.Нали за да компенсира двигателя климата трябва да качи оборотите а не да падат
              Nissan Primera 1.6 16v P11
              ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Re: тгх

kantarev написа:
                Хубаво де ,на нисана ми като пусна климата и оборотите ми се качват с около 150 и като изключи компресора си падат на нормалните.Нали за да компенсира двигателя климата трябва да качи оборотите а не да падат
                И аз така мисля

Коментар

Working...
                X