Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava_75td Климатик?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Brava_75td Климатик?

Здравейте!Зимата климатика като го пусках и загряваше за около 10 минути след включването.И нали за да духа топло,трябва копчето до климатика,да сочи червената зона,демек за да духа топло.През зимния период бачкаше без никакви проблеми,да обаче дойде жегата и завъртях бутона към синята зона и като включа климатика и издава един такъв странен съскащ звук и почти не духа....100% ли трябва фреон или нещо друго не е наред?Сори,че така обяснявам,ама за да е по-подробно.Мерси за отговорите предварително!

клега ще те озадача. климатика в колите само охлажда. а за да се включи компресора трябва външната температура да е над +5 градуса. намери по темите къде е писано за самодиагностиката на климата и там ще ти покяже какъв е проблемът. би трябвало копчето за силата на вентилатора в купето да работи на каквато степен му кажеш. ако искаш да духа силно просто го завъртни на по голяма цифра. ако имаш пък предвид че не духа студено закаряй я на профилактика (независимо дали си направиш самодиагностиката) там ще ти кажат какво и е и ако трябва ще долеят фреон. УСПЕХ!
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
      клега ще те озадача. климатика в колите само охлажда. а за да се включи компресора трябва външната температура да е над +5 градуса. намери по темите къде е писано за самодиагностиката на климата и там ще ти покяже какъв е проблемът. би трябвало копчето за силата на вентилатора в купето да работи на каквато степен му кажеш. ако искаш да духа силно просто го завъртни на по голяма цифра. ако имаш пък предвид че не духа студено закаряй я на профилактика (независимо дали си направиш самодиагностиката) там ще ти кажат какво и е и ако трябва ще долеят фреон. УСПЕХ!
      Е как само охлажда?!?Тогава защо като го включа зимата,духа топло???И още нещо,сигурно не си ме разбрал,нямах предвит там степените,те си бачкат...Например,ако не съм натиснал бутона на климатика(който е като звезда),а направо от печката включа от 1-ва до 4-та степен,си духа студено и то доволно,но въпроса е защо,като включа самия климатик(копчето със звездата) не духа почти нищо,а издава странен звук,както писах по-горе.И бихте ли ми препоръчали сервиз в Пловдив,в който да оправят проблема,без да взимат много кинти и съответно да разбират ?

Коментар

Viiipeer написа:
        Ewing написа:
        Е как само охлажда?!?Тогава защо като го включа зимата,духа топло???И още нещо,сигурно не си ме разбрал,нямах предвит там степените,те си бачкат...Например,ако не съм натиснал бутона на климатика(който е като звезда),а направо от печката включа от 1-ва до 4-та степен,си духа студено и то доволно,но въпроса е защо,като включа самия климатик(копчето със звездата) не духа почти нищо,а издава странен звук,както писах по-горе.И бихте ли ми препоръчали сервиз в Пловдив,в който да оправят проблема,без да взимат много кинти и съответно да разбират ?
        Духа ти топло, защото имаш парно, мой Топлото идва от парното, а не от климатика. Няма значение че натискаш копчето на компресора. Той не се включва , когато е студено, колегата е обаяснил защо. Освен това дали ще си вклчил компресора или не, зимата, колата след 10 минути си духа топло. За самодиагностичната процедура - има значение дали си с конвенционален климатик, или с полуавтоматичен. Първите не могат да си я направят. Вторите могат.

Коментар

Оги е прав, само на климатрониците става самодиагностиката. на обикновениа климатик няма как. моя грешка.
          182A4.000 IAW49F
          LPG - Lovato EasyFast
          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Съвсем ме объркахте...Да разбирам ли че всичко е наред?Дори да не е бил климатика,защо тогава не е издавал тези звуци,като е бил включен зимата?(Едни такива леко съскащи)

Коментар

Viiipeer написа:
              Съвсем ме объркахте...Да разбирам ли че всичко е наред?Дори да не е бил климатика,защо тогава не е издавал тези звуци,като е бил включен зимата?(Едни такива леко съскащи)
              Защото не работел , затова не е издавал тези звуци.

Коментар

ogi28b написа:
                Защото не работел , затова не е издавал тези звуци.
                Нали ви казвам,че като е бил Включен всичко е било ток!Както и да е,явно няма да се разберемМерси все пак.P.S. Това където драснал с червено,е бутона,който зимата сочеше червената зона и нищо друго не съм пипал.Компчето в средата,където са степените е било на "0" и само натискам копчето на климатика и след известно време започва да духа топло.Примерно след 5 минути.А сега след като преместих копчето в синята зона и включа климатика,почти не духа и издава странни звуци...
                Прикачени файлове

Коментар

както ти казахме по горе, под +5 градуса компресора не се включва колкото и да натискаш копчето за климатика. иначе всяка нормално работеща инсталация трябва да духа топло след 5 мин. даже при мен зимата по рано почваше защото аз не пускам парно ако не са ми запотени стъклата и държа копчето на студено. и колата загрява с около минута по бнарзо. иначе за странните звуци закаряй я на диагностика(за климатика) и ще ти кажат какво му е. само за пълнене или и за ремонт.УСПЕХ!
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Аз ли съм кьорав или на снимката въобще няма копче за климатик?Това не е ли за клапата за циркулация на въздуха?

Коментар

willow75bg написа:
                      Аз ли съм кьорав или на снимката въобще няма копче за климатик?Това не е ли за клапата за циркулация на въздуха?
                      Ако не беше пребързал с коментара и беше прочел поне малко,щеше да видиш за какво става въпрос...

Коментар

Четох го три пъти,наистина ли съм тъп?Това дето си го въртял не е ли копчето на парното?За какъв климатик говориш?Поне ми обясни да не се излагам повече.

Коментар

willow75bg написа:
                          Четох го три пъти,наистина ли съм тъп?Това дето си го въртял не е ли копчето на парното?За какъв климатик говориш?Поне ми обясни да не се излагам повече.
                          Писах,че за да задам на климатика да духа студено,а не топло съм завъртял позицията на този бутон да сочи синята зона и след това натискам копчето със звездата(копчето на климатика).Останалите бутони не ги пипам.

Коментар

ogi28b написа:
                            Духа ти топло, защото имаш парно, мой Топлото идва от парното, а не от климатика. Няма значение че натискаш копчето на компресора. Той не се включва , когато е студено, колегата е обаяснил защо. Освен това дали ще си вклчил компресора или не, зимата, колата след 10 минути си духа топло. За самодиагностичната процедура - има значение дали си с конвенционален климатик, или с полуавтоматичен. Първите не могат да си я направят. Вторите могат.
                            Да разбирам ли че,дори да съм натискал копчето,се е включвало парното,а аз съм си мислил че е климатика?!?

Коментар

Колега Viipeer - както и колегата Ewing отбеляза - това че ти натискаш копчето със звезда, изобщюо не означава че се включва компресора. Когато е било студено, не се е включвал, поради външните метеорологични условия. Просто ти си имаш нормално парно, което си загрява за нормално време, но незнайно защо си решавал да включваш и компресора, които зимата няма никакво влияние в/у отоплението, ако всичко останало е наред. Просто когато е било над 4-5 градуса, си ползвал ненужно компресора, и си имал понижена мощност, вероятно. Обаче тогава компресорът е включвал за няколко секунди, и е изклювал, за да се предотврати замръзване. Сега в жегите той почти не спира, особено ако не е напълно пълна системата, и ако има някакви проблеми свързани с работата на компресора - изскачат. Това е. Да разбираме ли че снимката в горните постове не е на твоята кола ? Защото колата в която е снимано категорично няма заводски монтиран климатик.

Коментар

Working...
                              X