Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пускане на сигнал на оригиналното радио.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте колеги,Ето и цялата преработка. Модела напреработваноторадио с диске е: FUJITSU TEN 122001-22009151, монтиран на ТОЙОТА, в случаят авенсис, но се среща и при други модели.В случай че искате да слушате мр3 от iPOD или подобно, необходими са ви само стерео кабел и два резистора по 470к или по-големи.Така изглежда радиото без механиката на диска, механика която вече няма да Ви е необходима:В дясната част на снимката се вижда конектор CN101, където влиза звука от механиката на диска ( от долната страна на платката има означения R-out, L-out & GND).Ето и самата платка от долната страна:Във вашият случай при налична механика ще имате и самият конектор, на чиито кабелчета бихте могли да запоите резисторите ( един на R, и един на L канал). Сега Вече затваряте и тествате на колата. Ако има изкривяване на звука или смущения сложете по-големи резистори. Когато Ви хареса сглабяте и слушате мр3.За да слушате мр3 е необходимо само да изберете касетка/диск и готово. На дисплея на радиото при мен изписва касетка, но какво значение важно е че свири и няма нужда от дузина аудио диска.Предполагам че ще работи и в паралел на фабричната механика, ако запаралелите R, L & GND с тези от механиката, но аз не разполагах с механика. Така когато искате качествена музика ще си пускате аудио дискове, а когато искате мр3 ще подавате сигнал от вън по кабела( без диск в механиката).За разлика от варианта с касетка тук не се замоства нищо за да излъжем логиката че има диск.В процес на интегриране съм на вариант с мр3 от USB или карта, но той е аналогичен.Лека вечер и приятно слушане на музика

Коментар

Здравейте, имам проблем при мен.Касетофона е 182H със CD Changer сложих му буксата отзад и с кабели до телефона, но нито телефона отчита като слушалки кабела нито като натисна MODE бутона не се случва нищо... аз ли греша някъде (за което съм сигурен че е така).
      Fiat Bravo 99' 1.6 GT
      Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
      Fiat Bravo 99' 1.6 SX

Коментар

не грешиш. превключването е софтуерно и телефона си търси точно определено съпротивление. май беше 30 ома. най-просто е с разклонител за стереожак две женски към едно мъжко. в едното забиваш едни слушалки, в другото телефона, и ако свири си запояваш съответните съпротивления на едното и си готов.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Може и да зависи от телефона, но моят телефон веднага превключва, независимо какъв жак сложа, дори и празен без кабели. А колкото до касетофона - почти 97.62% съм сигурен, че по-напред в темата беше описано, че при този модел не става като при 182H2 с включване на съпротивление, затова се налага интервенция по платката.

Коментар

Здравейте,Успях да подкарам CD режима на радио AD185H.Ето и клип.Не съм свързал още входовете за звука.Протокола за CD данните се казва Alpine MBus.Предполага, че може да се закачи чейнджър Alpine.
            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Аз пък да се похваля, че си инсталирах ей тази джаджа:http://dx.com/p/1-0-led-car-mp3-play...15Сложил съм я в мини "жабката" пред бушоните, понеже не намерих по-подходящо място, а не ми се режат пластмаси.Свири доста добре, има си дистанционно, че дори хваща и радио без да съм вързал антена :D...И една питанка. Как да го направя това чудо да се гаси заедно с касетофона?Сега съм го вързал директно към неговите + и -, обаче не знам кой кабел прекъсва захранването на касетофона с врътване на ключа.
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

На буксата на касетофона може би имаш един син кабел, той е +12 В при включен касетофон, използва се за включване на разни неща - усилвател, антена, а в твоя случай - плеърчето. Ако не е син, или липсва, можеш лесно да го издириш с пробна лампа или мултицет. А кабелът, който се грижи за спирането на касетофона, също ще намериш лесно с пробна лампа, може би е жълт или червен.Ако го направиш през кабела за плюс при контакт, ще стане така, че гасиш колата и музиката спира, а утре ако промениш този вид настройка на касетофона и той остава да работи като изгасиш колата, плеърът ще гасне. По първия начин - ще гасне само ако се изключи касеъофонът, а той дали се изключва с колата или ръчно - си е твой избор.

Коментар

Колеги, да ви се оплача и да ви предпазя същевременно: прекъсна общия кабел за левия и десния канал, демек масата, откъм жака, който вкарвам в телефона. Купих си нов жак, да го запоя на мястото на стария, който беше фабричен с кабела. Новият струва 60 стотинки, обаче тази част, която е най-отпред се оказа по-широка с 1-2-3 десети от мм и така жакът се оказа, че влиза по-трудно в буксата на телефона. С малко повече натиск - влезе. Подчертавам, че само натиснах малко повече от обикновено, но не съм ръчкал брутално, като за последно. Хубаво, жакът влезе стегнато и стоеше стабилно, за разлика от предишния, който беше малко хлабав. Дотук добре, но при опит за вадене - се разпадна и точно това дето е с няколко десети по-широко, се оказа, че се е заклещило вътре в буксата и няма вадене. Това ми струва 30 лева за смяна на буксата на телефона. Така че - много внимавайте какви кабели и жакове купувате и задължително ги пробвайте преди употреба, защото не се знае в кой гараж е сглобявано.

Коментар

Здравейте,Предлагам ви решение как да си пуснете MP3 на фиатско Grundig радио, което поддържа чейнджър.Както знаете номера с резистора не минава на AD185H.Един МП3 модул, без дисплей.CDC емулатора. По-надолу са схемата и кода за процесора.Ето как изглежда всичко в радиото.Направих панел с бутони и инфраред за плеъра.Така изглежда панела отзад.МП3 модула се продава без дистанционно и ИР приемник, но такива от някой трансмитер вършат работа.Ето пинаута на касетофона:На 13то краче се запоява линията на емулатора.на 17то краче има +12V, само когато радиото е пуснато. -> захранване на МП3-то и на емулатора.на 19 и 20 се подава сигнала от МП3-плеъра (нямах букса и затова запоих директно за платката)18 е сигналната маса. Ако се поръчат букси от Ebay цялата тази паяжина може да се изведе извън касетофона, без да се пипа нищо по касетофона.клип http://www.youtube.com/watch?v=cxmDy...ature=youtu.be
                    Прикачени файлове

Коментар

VoDo написа:
                      Здравейте, имам проблем при мен.Касетофона е 182H със CD Changer сложих му буксата отзад и с кабели до телефона, но нито телефона отчита като слушалки кабела нито като натисна MODE бутона не се случва нищо... аз ли греша някъде (за което съм сигурен че е така).
                      Какъв е чейнджъра и някога работил ли е ?

Коментар

Здравейте , ще може ли малко повече информация, къде се връзва? CDC емулатора купили ли сте го или сте го правили? Искам да пробвам това само че на Clarion PU-2295A RD3. Благодаря предварително!

Коментар

Melio написа:
                          Здравейте , ще може ли малко повече информация, къде се връзва? CDC емулатора купили ли сте го или сте го правили? Искам да пробвам това само че на Clarion PU-2295A RD3. Благодаря предварително!
                          Здравей,CDC EMU-то се връзва на буксата за чейнджъра. Устройството го направих аз, кода е свободен и е в по-горния пост.Твоето радио мисля, че е със Sony Unilink протокол. Този емулатор няма да стане. Имам един чейнджър със Sony Unilink протокол (CDX-656) ако искаш мога да ти го дам за проба.

Коментар

Здравей, CD-то е на Ситроен Ксара Пикасо и искам да си изкарам USB вход. Ако можеш да ми пратиш схема как да си направя CDC емулатор ще съм ти много благодарен ! Мисля да закача това http://dx.com/p/1-0-led-car-mp3-play...ack-12v-126115

Коментар

Преработка Грундиг АД 182М в МР3

Здравейте Колеги,Опитвам се да направя това............http://www.edaboard.com/thread281381.htmlС механическата част съм се справил. Имам нужда от помощ по електрическата част. Търся човек наясно с електрониката да направи връзките срещу заплащане или почерпка или и двете.Предварително Благодаря на отзовалите се.

Коментар

Колеги и аз забих с тоя модул за вграждане, по точно модела с дисплейчето от елимекс. Вградил съм го грубо колкото а оправя кабелаците, ето и снимка: http://i41.tinypic.com/2v9u07k.jpg http://i44.tinypic.com/11ky29u.jpg Ето и схемата на джиджавката: http://www.elimex.bg/userfiles/edito...df/4/46567.pdf Става въпрос за модела ad182h2, на който съм вързал и чейнджър който искам да продължа да си ползвам, а до колкото чета тук за начините на свързване става като се вземе сигнал от буксите към него, но не искам да го губя. Има ли начин да взема сигнала от главата на касетката и да се включва през ’mode’ , от ’tape’ , но предполагам ще трябва да се излъже че има касетка , сигнала доколкото видях идва от някакъв лентов кабел, може и да бъркам, модулчето иска 5v и мисля го закача на едно стабилизаторче 12 към 5 ’lm7805’ : http://i43.tinypic.com/20f9idj.jpg http://i43.tinypic.com/fnbi9j.jpg Ще съм адски благодарен ако някой го е правил и удари едно рамо, мерси предварително
                                Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                                Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Working...
                                X