benzol написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пускане на сигнал на оригиналното радио.
Collapse
X
-
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
Dido_Lyubenov написа:benzol написа:Dido_Lyubenov написа:Предполагаш - направи го ! А ти казвам какво ти трябва, защото мога да "чета" схемата и виждам какво е условието за опознаване на желаната команда. Може да си го направиш и с едночипов микрокомпютър от серията PICxxCxxx ако искаш, но ще трябва още повечко да си поиграеш :D Според това какъв ток минава между двата пина, определен от резистора след/пред определени бутон, контролера разпознава кмандата която искаш да изпълни. На същия принцип работят и бутоните за за управлвние на аудиото от волана примерно, Но няма как да ги ползваш и за двата контролера. Като искаш да няма загуба на клавиши и всичко да се управлява от оригиналните бутони, хората са направили заместител на CD Changer за едни 200 + лв, купуваш, закачаш и си решаваш проблемите. Работи с SD карта и си записваш квото ти е кеф. За 10 лв толкоз
Коментар
-
naskobg написа:Dido_Lyubenov написа:Виж ги и двата, ще разбереш. Ако не можеш, дай номерата им и ще ги проверим.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:naskobg написа:Dido_Lyubenov написа:Виж ги и двата, ще разбереш. Ако не можеш, дай номерата им и ще ги проверим.
Коментар
-
JRAC18, до колкото виждам, е аналог на HY1418, чиито входове са пин 8 и 6, съответно ляв и десен. Пробвай да вземеш от там сигнал за двата канала, и маса, от където ти е удобно (на схемата е пин 3). Сигнала го прекарай задължително през неелктролитен кондензатор 100-200 nF, за да не изгориш по грешка устройството, на което го пускаш, ако, без да искам, те заблуждавам, или направиш грешка.tomny написа:В момента вграждам схемата с дисплея на Елимекс от линковете малко по-горе. Като е готова, ще пиша.
Коментар
-
naskobg написа:Dido_Lyubenov написа:naskobg написа:Dido_Lyubenov написа:Виж ги и двата, ще разбереш. Ако не можеш, дай номерата им и ще ги проверим.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:benzol написа:Dido_Lyubenov написа:Предполагаш - направи го ! А ти казвам какво ти трябва, защото мога да "чета" схемата и виждам какво е условието за опознаване на желаната команда. Може да си го направиш и с едночипов микрокомпютър от серията PICxxCxxx ако искаш, но ще трябва още повечко да си поиграеш :D Според това какъв ток минава между двата пина, определен от резистора след/пред определени бутон, контролера разпознава кмандата която искаш да изпълни. На същия принцип работят и бутоните за за управлвние на аудиото от волана примерно, Но няма как да ги ползваш и за двата контролера. Като искаш да няма загуба на клавиши и всичко да се управлява от оригиналните бутони, хората са направили заместител на CD Changer за едни 200 + лв, купуваш, закачаш и си решаваш проблемите. Работи с SD карта и си записваш квото ти е кеф. За 10 лв толкоз
Коментар
-
Имат разлики, не знам за М дали тази част е същата. То може само обозначенията на елементите да са различни, но на М нямам схема под ръка и не знам точно кака да ти оговоря Ако държиш, ще потърся и ще пиша, но ако има някой който може да отговори, нека да го направи.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Имат разлики, не знам за М дали тази част е същата. То може само обозначенията на елементите да са различни, но на М нямам схема под ръка и не знам точно кака да ти оговоря Ако държиш, ще потърся и ще пиша, но ако има някой който може да отговори, нека да го направи.
Коментар
-
benzol написа:Dido_Lyubenov написа:Имат разлики, не знам за М дали тази част е същата. То може само обозначенията на елементите да са различни, но на М нямам схема под ръка и не знам точно кака да ти оговоря Ако държиш, ще потърся и ще пиша, но ако има някой който може да отговори, нека да го направи.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:benzol написа:Dido_Lyubenov написа:Имат разлики, не знам за М дали тази част е същата. То може само обозначенията на елементите да са различни, но на М нямам схема под ръка и не знам точно кака да ти оговоря Ако държиш, ще потърся и ще пиша, но ако има някой който може да отговори, нека да го направи.
Коментар
-
Извинете ме че не писах толкова време, имах доста ангажименти. Направих няколко отметки в този pdf http://dox.bg/files/dw?a=edd4b5cd58 с описание какво да се направи за пускане на сигнал на АД 185 М. На страница 20 са отбелязани с вмъкнати бележки. Между двата куплунга свързани с червена стрелка " <--> " има кабел с три жила, а може и директно към платаката да е запоен, който трябва да се откачи от долния на схемата куплунг. На горния както е показано, се подава аудио-сигнала от допълнителния модул. На куплунг ST1101, посочените пинове се свързват на късо. Те са за прекъсвачите има/нама касета, посока и MUTE при обръщане на посоката. На 6-ти пин има напрежение 12В , само когато е в режим TAPE. С тези 12В се захранва допълнителния модул, чрез избор на режим TAPE. За модула е необходимо напрежение 5В, което лесно се постига с използването на стабилизатор 7805. На стабилизатора, гледано от към надписите се подава на 1-во краче - вход 12В в случая от 6-ти пин на ST1101, на средното и охладителната пластина е маса, а на 3-то изход 5В към модула. За управление на модула ще трябва да му направиш клавиатура по схемата му. Няма как да се използва клавиатурата на касетовона, освен за включване и изключване на модула и в последствие управление на MUTE, сила на звука, баланс и тонкорекция от оригиналните потенциометри на аудиото.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар