Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пускане на сигнал на оригиналното радио.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ето и клип за трансмитера http://vbox7.com/play:bda3ae482f

Коментар

benzol написа:
      така аз имам ФМ трансмитер с изход за слушалки този изход може ли да се ползва да се върже към радиото AD185H с 2.5мм жак(защото е такъв изхода от трансмитера) примерно с такъв кабел или само делно направен
      няма ли кои да ми помогне с въпроса ми ?

Коментар

Това е ВХОД за аудио от смартфон или лаптоп или каквото там искаш да включиш за да слушаш музика от него. Пробвй да включиш там слушалки и ще разбереш. Оня тарикат от клипа е бъзикал платката на трансмитера, за да извади звук от там.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

само да кажа че тоя тарикат съм АЗ и нищо не съм бъзйкал

Коментар

Е, аз имам дв различни трансмитера, и на двата имам на жак вход аудио а не изход. Освен да са го направили когато чете от карта или усб да го превключва на изход... Как ме палиш сега да пробвам... Добре де нави ме :D само дето не ми се занимава сега да свалям радито в колата и да правя магии да му пускам сигнал от това чудо.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

extazy089 написа:
              veselin10 написа:
              extazy089 написа:
              Въпреки, че първоначално се заблудих, че сигнала при мен е слаб заради единия преходник, като го смених проблема си остана. Пробвах да свържа CD плеар, MP3 плеар и въпреки, че както източника, така и касетофона(182H2) са усилени максимално, пак свери доста тихо и без почти никакъв бас . Както жака, така и съпротивлението съм взел от телевизионен магазин близо до нас. Съпротивлението ми го свалиха от TV, а жака е от тези които се ползват мисля за свързване на TV с DVD- от единия край е с 3 жака- жълт, червен и бял. Та да питам по-разбиращите, дали проблема е в кабела, съпротивлението, касетофона или в мен (най-вероятно последното)
              Сега се загледах в кабела на снимката. 99% слабия сигнал е от него- имаш 4 позиции на жака защото е за аудио-видео сигнал. Такива се използват най вече при камери и фотоапарати. На теб ти трябва с 3 позиции- ляв, десен канал и маса.
              Мерси много за отговора! А от къде да намеря подходящ кабел? В нас съсипах две или три слушалки за компютър и MP3-ки и все са с по два кабела. А в телевизионния сервиз ми намериха само този който съм снимал.....
              Ето такъв жак ти трябва. Всички стерео слушалки за комп са с такъв...не разбирам защо да не ти върши работа. Имат два кабела за двата канала, а шармовката е обща маса за двата канала.
              Прикачени файлове
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                extazy089 написа:
                veselin10 написа:
                extazy089 написа:
                Въпреки, че първоначално се заблудих, че сигнала при мен е слаб заради единия преходник, като го смених проблема си остана. Пробвах да свържа CD плеар, MP3 плеар и въпреки, че както източника, така и касетофона(182H2) са усилени максимално, пак свери доста тихо и без почти никакъв бас . Както жака, така и съпротивлението съм взел от телевизионен магазин близо до нас. Съпротивлението ми го свалиха от TV, а жака е от тези които се ползват мисля за свързване на TV с DVD- от единия край е с 3 жака- жълт, червен и бял. Та да питам по-разбиращите, дали проблема е в кабела, съпротивлението, касетофона или в мен (най-вероятно последното)
                Сега се загледах в кабела на снимката. 99% слабия сигнал е от него- имаш 4 позиции на жака защото е за аудио-видео сигнал. Такива се използват най вече при камери и фотоапарати. На теб ти трябва с 3 позиции- ляв, десен канал и маса.
                Мерси много за отговора! А от къде да намеря подходящ кабел? В нас съсипах две или три слушалки за компютър и MP3-ки и все са с по два кабела. А в телевизионния сервиз ми намериха само този който съм снимал.....
                Ето такъв жак ти трябва. Всички стерео слушалки за комп са с такъв...не разбирам защо да не ти върши работа. Имат два кабела за двата канала, а шармовката е обща маса за двата канала.
                Еми....съсипах още едни слушалки :D незнам как съм махнал изолацията на предните, но въобще не съм видял "шармовка" и си мислех че са само с 2 кабела. Този вече трябва да свърши работа нали
                Прикачени файлове

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                  Е, аз имам дв различни трансмитера, и на двата имам на жак вход аудио а не изход. Освен да са го направили когато чете от карта или усб да го превключва на изход... Как ме палиш сега да пробвам... Добре де нави ме :D само дето не ми се занимава сега да свалям радито в колата и да правя магии да му пускам сигнал от това чудо.
                  моя трансмитер е http://shopix.bg/VOXLINE-FM-15-TRANS...s-fm-modulator закупен преди 2 години,и другото като го снимах нямаше нито карта памет нито УСБ той си е с памет заради това питам дали може с жак 2.5мм да се върже към касетофона и да се слуша от него и ако да да ми кажете на кои крачета трябва да се запоят кабелчетата

Коментар

Щом ти пуска звук към усилвателчето, значи може. Остава да пробваш на колата и да кажеш какъв е резултата. Аз още не съм взел моя от колата, но до утре след обед ще знам вади ли звук от жака или ще трябва да го префасонирам.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      Щом ти пуска звук към усилвателчето, значи може. Остава да пробваш на колата и да кажеш какъв е резултата. Аз още не съм взел моя от колата, но до утре след обед ще знам вади ли звук от жака или ще трябва да го префасонирам.
                      да но въпроса е че не знам как да го вържа към касетофона към кои крачета трябва да се върже Л и Р и масата,в смисъл да го ползвам като чеинджър

Коментар

Така направих си трансмитера с aux out ,но сега проблема. Как да направя aux in на касетофона на Фиат Стило ,който е марка Visteon?
                        FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Започни да четеш темата и ще намериш отговори по страниците. Едва ли някой ще повтаря наново вече коментирани неща от същата тема.

Коментар

някои може ли да ми разясни за какво служат точно тия крачета на снимката са обозначени с 1 и 5(в смисъл кое за какво е ) предполагам че 19 и 20 са каналите ляв десен
                            Прикачени файлове

Коментар

Човеко много се мъчиш. По принцип, да, 19 и 20 краче са ляв и десен вход.Сега, отиди на 1-ва страница на темата, стигаш до 10-то мнение, на потребителя trace, и отваряш двата прикачени файла, като вторият е по-интересен, и имаш отговри на всички твои въпроси .Успех.
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

ogi28b написа:
                                Започни да четеш темата и ще намериш отговори по страниците. Едва ли някой ще повтаря наново вече коментирани неща от същата тема.
                                Пробвах и двата начина за направа на кабела ,с резистор и без резистор ефект никакъв ,радиото не ми разпознава ,че има нещо на този кабел и няма звук. Хрумна ми идеята да сложа оригиналния чейнджър ,който не му работи оптиката ,но пък радиото го разпознава и така както го е разпознало да подам само аудио каналите на 19 и 20 пин. Как мислите дали ще стане упражнението?
                                FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Working...
                                X