Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пускане на сигнал на оригиналното радио.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

iuly_vn написа:
    Ето начина на извеждане на кабел за вход AUDIO на моделите AD182H и 185 H, (H2). 1. Разпояват се кондензатори C1503 и C1511 на платката /снимка 6 - последната/ и се заменят с 4.7Мкф/65V. Koндензаторите е добре да бъдат към 65 V , за де е по малка утечката. На минусите им , които не се запояват на платката, се запоява кабела за вход AUDIO за ляв и десен канали. Мястото се залива със силикон и се чака да изсъхне добре.2. Механиката на касетофона се демонтира, но се оставя вертикалната платка за управлението и /снимка 1/. Прекъсват се всички кабели, както е показано на снимка - 1. Кабелите - сив и виолетов, се използват за включване на вход касетофон/TDA7310/, който и ще използваме за целта. Нормално, когато сме на вход радио, те трябва да са електрически свързани посредством допълнителен БУТОН с нормално затворени контакти /снимка 6/! Като искаме да включим на касетофон -респективно вход AUDIO, e нужно за кратко да натиснем и отпуснем бутона. / моля отбележете, че става дума за БУТОН а НЕ за Це-Ка ключ!!!/ Мисля че дотук всичко е ясно. Вместо допълнителния БУТОН /съгласно снимка 6/, можем да използваме микробутона на касетофона за реверс /снимка 5/, на който прекъсваме пистите на платката му, където е монтиран. Но понеже тоя микробутон е с нормално отворени контакти, а на нас ни трябва да е с нормално затворени, ще се наложи да използваме реле или един транзистор в ключов режим,който да прекъсва веригата, вместо бутона от снимка 6. Ще постна схемата след като съм готов с проекта, заедно със снимки и подробности. Иначе трябва да се монтира и използва допълнителния бутон от снимка 6, който свързва сивия с виолетовия кабел, на платката за управление на касетофона, със който да преминаваме от режим Радио в режим Касетофон/AUDIO/AUX/./
    Работи отлично при AD 185 H.Работата не е много и необходимите средства са около 2 лв. за двата кондензатора и бутонче с нормално затворени контакти.Отключих и CD канала по описания от колегата начин с резистора и превъртането с грешката след което МSS и готово.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Защо не използвате AM-NF входа , само 2 кондензатора се сменят с електролитни или прекъсване на кондензатори С1517 и С 1526 , монтаж на обикнобен 3,5 мм стерео жак с ключ и се получава стерео вход като на всяко друго авторадио.

Коментар

здравейте,аз съм нов член и се интересувам също от преработка на фабричното радио-да си пускам музика от флашка.темата е богата и прегледна със снимковият материал.ако може да ми кажете дали същата преработка се прави и за модела AD182Н2?благодаря.

Коментар

supbul написа:
          здравейте,аз съм нов член и се интересувам също от преработка на фабричното радио-да си пускам музика от флашка.темата е богата и прегледна със снимковият материал.ако може да ми кажете дали същата преработка се прави и за модела AD182Н2?благодаря.
          Ако намериш схема на това радио, ще ти кажа. Аз не срещнах в нета. Но и не съм търсил достатъчно за тоя модел.Направих и нови заключения. Радиото ми подържа флашки над 8GB на Сони. Не работеше обаче с менте 4GB. Извода е, че ако се ползват маркови изделия, ефекта е различен.
          Fiat Marea TD100

Коментар

помогнете моето касетофонче за губи радиотоЗа да ти помогнат,трябва да си помогнеш и сам!Прочети правилата на форума и после се опитай да опишеш проблема си в подходящата за целта тема.Няма смисъл да пишеш едно и също във няколко теми.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16824 Модераторски екип

Коментар

Колеги, благодарение на изключителната помощ от автора на темата - vgeorgiev, както и след консултации с колегите ilkor и Tornado, тази вечер си направих вход на касетофона модел 182 - H2. Това е моделът, който поддържа управление на CD-чейнджър, има и 4 канален усилвател. Ето как изглежда:
              Прикачени файлове

Коментар

Като използвах напътствията на ТОВА РЪКОВОДСТВО, на английски език е, и с помощта на схемата от снимката по-долу, направих свързванията. Между краче 13 и 15 на буксата на касетофона свързах резистор 120 Ом, 1/4 Ват, такъв намерих под ръка у дома. Към краче 19 - ляв канал, към краче 20 - десен канал, а към 18 - маса. При така свързаните кабели към касетофона, на другия край на кабелите си монтирах един женски 3.5 мм жак. ( На схемичката е мъжки).
                Прикачени файлове

Коментар

След това си направих кабел , на единия край на който имам мъжки 3.5 жак, който влиза в женския, а на другия край на кабела си напрвих 2.5 мм жак, който влиза в навигацията, която е източникът на музика (MP-3 формат). Този кабел с двата мъжки жака прекарах вътре през таблото на колата, той си остава там. Когато се наложи да сваля радиото - откачам горе мъжкия от женския жак, и издърпвам. После включвам и слагам на място. Та така - ако имате касетофон 182 - H2 - то пускането на сигнал към него е супер елементарно и получавате любимата музика с прилично качество без да разваляте визията на купето. Досега слушах през ФМ-честота, но имаше известен шум, а след като наскоро подмених един от баластите на ксенона, се оказа, че той внася допълнително смущение в ФМ-предаването, поради което си поиграх малко.Ако си намерите оригинална букса за чейнджъра става още по-лесно, като на долната снимка, но на мен не ми се търсеше и си го направих с малки кабелни обувки.Когато сте свъзали крачета 13 и 15 с резистор, за да преминете в режима AUX - трябва да натиснете еднократно бутона "SRC".
                  Прикачени файлове

Коментар

Оги на 182Н знаеш ли как се намира устройсво тоес кое копче се натиска за да намери ченджар .Твоята идея от давна ми се върти в главата но няколко пъти съм пробвал и не разбрах как да намеря устройсво и с ченджар съм пробвал пак не става но той беше Сони дават ги заменяем на оригиналния пак не тръгна .
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Според инструкциите на модела - от копче MODE, номер 8:
                      Прикачени файлове

Коментар

Точно по тая инструкция и аз се водех но както до сега гледах в по предните страници от темата на тоя модел не се отключва aux входа .Чудно мие преди фейса на кои модел са слагали ченджар.
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
                          Точно по тая инструкция и аз се водех но както до сега гледах в по предните страници от темата на тоя модел не се отключва aux входа .Чудно ми е преди фейса на кои модел са слагали ченджар.
                          Отключва се и то лесно. Чети по-нагоре и ще разбереш. Аз имам двата модела и видно от снимките ми, си работят и на CD режим. Как се преработва схемата е обяснено. За преминаването към CD се използва бутона №8 от снимката на Оги, като от режим касетофон се натисне 2 пъти. От режим радио не става. Минава се през касетофон. Съпротивление на пиновете -също се слага!
                          Прикачени файлове
                          Fiat Marea TD100

Коментар

А случайно има ли начин да се направи, без да се ползва буксата за чейнджъра защото ползвам такъв .... ммм или да го разглобя и да направя спойките от вътрешната страна , но после как ще ми намира чейнджъра когато поискам .... пффф мн въпроси станаха.
                            Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                            Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Здравейте, Направих си касетофона да работи с флашка и MP3. Идеята я видях някъде тук, в тази тема.
                              04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Аз да попитам това радио AD 182 H2 става ли за мулти волана или е друг модела?
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X