Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пускане на сигнал на оригиналното радио.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз си направих такъв кабел и при мен работи добре за сега. Само че там кадето е мостчето между 13 и 15 пинче сложих резистор 100 ома.
    FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
    Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

Re: асд

Licho написа:
      www.tme.eu - тук продават кабел, който се връзва на CD changer-а както гледам. Някой пробвал ли е?
      В сайта пише ,че е за Grundig незнам на Стилото дали ще стане?!За Браво, Брава, Мареа мисля ,че няма да има проблем!

Коментар

Аз опитах с един китайски трансмитер. Опитаха се в сервиза да му изведат аудио изход, както са направили krasio_79bs и колегата tomny, който ми изпрати снимка как става. Успяха, но проблем има явно при мен.Идеята ми беше да монтирам трансмитера долу до ръчната спирачка.Така или иначе, не се осъществи идеята.Изведоха ми изход, всичко си работи прекрасно, но не на моя касетофон.Слагахме го на други, перфектно. Пак с допълнително изведен AUX вход.На моя AUX вход, допълнително направен след като изкорубихме касетофона, слаб звук и сериозен шум.Закачам друг плейър или телефон, перфектно, с този трансмитер ... греда.Накрая си купих една много хубава и дискретна стойка за телефона, оригинална на Nokia и си пускам музика от него. Не ми трябва дори и плейър, Nokia-та ми е с 3.5 стерео букса.Само направихме едно удължителче от нишата долу, до волана, до горе, до сенника. Долу букса, горе мъжки жак. Там ми е стойката и когато не ползвам телефона за музика, а само за навигация да кажем, кабелчето е под сенника, не се вижда.Всичко минава под таблото, под лайсната на страничната колонка, до горе. Не се вижда никакъв кабел никъде.В нишата имам мъжки 3.5 mm жак, така че ако някои иска друга музика, откачам удължителчето и закачам плейър или друг телефон.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Изхода е достатъчно високоомен за да не се получи с радиото на Фиат. Междувпрочем радиото е Грундик и външния извод, където в сервизите обичат да боравят за най лесно, е съобразен за определен вид чейнджър. Явно в сервиза за толкова пари са свършили толкова работа. При тая марка наистина звука подключен към аукс е слаб с повечето трансмитери, предлагани на нашия пазар. Номера обаче е друг. Аудио тракта на трнасмитера се свързва директно към входовете на аудиочипа на радиото, посредсвом два кондензатора от 1 до 10 мкф. Това си е чист микропроцесор от рода на ТДА 7310 до 13 с три или четери стерео входа, управлявани цифрово или потенциално. Тоест за да се отключат, става по два начина. Единият е в скритото меню на процесора, а другият като се подаде отрицателен потенциал на входа "Mute". При втория начин се отключват всички входове и се изключват сигналите от АМ, ФМ тракта, както и касетата./респективно магнитната глава на касетофона с нейния предусилвател/. Директно на интеграла /аудиопроцесора/ входовете не са с такъв високоомен импеданс и звука е нормален. Трябва да се отбележи и неудобството че при втория начин се изключват и настройките на тембъра, които са зададени в същия чип в тракта телефон. Но тук може да се изпокзват и входовете за касетофон или CD, също. Тракта за касетофон е най удобен. Също така се прекъсва захранването на високочестотния модулатор на трансмитера за да се избегнат смущения. Така се използва само USB входа и неговия предусилвател. Ако така преработения трансмитер е достатъчно качествен, можете да очаквате звук със съотношение сигнал шум над 70db, честотна лента при изкривявания под 0.01% от 20 до 18000 -20000hz. Е тук не коментираме най качествените трансмитери, кото са неразунмо скъпи или над 70-80 лв. Има добри трансмитери по 25-30лв, които много превъзхождат тия от по 10-15 лв.
          Fiat Marea TD100

Коментар

Опитаха всичко колега. И с кондензатори и без. Лоша дума не мога да кажа за сервиза, разбират си от работата. В това съм се убедил лично. Доста скъпи и технологично нови автомобили минават през тях и собствениците им остават доволни. Не става дума за аудио, а за електрониката по самите автомобили. Не вярвам някъкъв елементарен радио/касетофон да ги затрудни. Занимават се с мен защото са ми приятели. Затова ми вземат и символични суми.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Eто как руснаците са го изкоментирали тоя проблем и са намерили решение, чрез шунтиране на един резистор, към чипа 7313 в пина за mute контрола. Там става въпрос за Филипс, но принципната схема и чиповете са еднакви с наще. http://www.vectra-club.ru/forum/view...974b2&start=80
              Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                Eто как руснаците са го изкоментирали тоя проблем и са намерили решение, чрез шунтиране на един резистор, към чипа 7313 в пина за mute контрола. Там става въпрос за Филипс, но принципната схема и чиповете са еднакви с наще. http://www.vectra-club.ru/forum/view...974b2&start=80
                Това съм го описал в първия пост на темата.С прекъсвач се дава MUTE на радио чипа. И сигнала се пуска на входа на миксера, по този начин можеш да си увеличаваш силата на звука, да си настроиш еквилайзара и да си промениш баланса.
                04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Re: асд

Licho написа:
                  www.tme.eu - тук продават кабел, който се връзва на CD changer-а както гледам. Някой пробвал ли е?
                  Такъв кабел в Бг може ли да се намери?
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Има ли желаещ за такъв кабел защото съм поръчал 2 броя ,но с фактура проформа и докато не преведа парите няма да ги изпратят?Общата цена за двата с доставката до Бг е 30,25 лв.

Коментар

Касетофон AD185H вход

Колеги това го намерих в един руски сайтсамо, че аз използвах хендфри от нокиа с 3,5 мм жак и на панел на касетофона монтирах бутона с микрофона и освен за слушане на музика го ползвам и за свободни ръце. ползва се АМ входа на аудиопроцесора който е стерео и като се включи АМ и тогава се чуварежат се двете писти и се запоява кабела както на картинката
                      Прикачени файлове
                      Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

Tornado написа:
                        Има ли желаещ за такъв кабел защото съм поръчал 2 броя ,но с фактура проформа и докато не преведа парите няма да ги изпратят?Общата цена за двата с доставката до Бг е 30,25 лв.
                        Отказах се от тези заради скъпата доставка и си поръчах от Бг за 7,30 лв. в петък/другия/трябва да дойде.

Коментар

Re: Касетофон AD185H вход

borkoi написа:
                          Колеги това го намерих в един руски сайтсамо, че аз използвах хендфри от нокиа с 3,5 мм жак и на панел на касетофона монтирах бутона с микрофона и освен за слушане на музика го ползвам и за свободни ръце. ползва се АМ входа на аудиопроцесора който е стерео и като се включи АМ и тогава се чуварежат се двете писти и се запоява кабела както на картинката
                          кой е този сайт? дай го де.

Коментар

Някой връзвал ли е AUX на новото Браво?Или още по-добре, знаете ли сервиз където могат да ми го направят?Ето за това става въпрос (скрол надолу, има го в снимки) http://www.fiatforum.com/bravo/224536-fitting-aux.html
                            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

http://www.drive2.ru/cars/fiat/brava...30376151720512
                              Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

Колеги, аз успях да вградя изход на AD182H и AD185H и да им отворя порта за CD входа. С описните начини с резистор или кабел от снимките на колегата Tornado, не става при тия модели касетофони. Става само при AD182H2, но не и при AD182H и AD185H! Скоро ще има снимки и подробно описание как съм го направил. Но само искам първо да вградя USB часта от MP3 тракта на трансмитера в самия касетофон, като използвам познатия начин за взимане на сигнал от аудио изхода на трансмитера и да завърша до край започнатото. Засега търся надежден трансмитер на добра цена. Тоя с който тествах, изгоря на втората песен. Дал съм го на късо, без да изкам, като му демонтирах FM предавателя. Сега временно съм свързал един миниатурен MP3 плеър, колкото за пробите. Проблема със сигнала, който е малко слабичък, дори и да усиля плеър-а докрай, съм го решил и него. За да се избегне тоя проблем, се сменят двата кондензатора за левия и десния канали, които са на входа на предусилвателя - комутатор на радиото, от 2.2 на 4.7 Мкф. Ефекта е изумителен. Много силен и чист звук с отлични качества в целия диапазон - от 30Hz до 18 Кhz /измерено с осцилоскоп и сигналгенератор и тест с подходяща - качествена медия във формат - WAV/ . И също така страхотна динамика. Просто, оригиналните кондензатори, които са вързани по схемата на радиото, към предусилвателя - комутатор TDA7310, са малки по стойност и от там е проблема със силата и качеството на звука. Ще тествам и с по големи по стойност кондензатори тъй като мисля, че трябва да са със стойности от по 10Mкф. Въпреки че и сега се кефя на страхотен звук.Първоначално, използвах тракта на касетофона, като последния го махнах, а за да се включи входа на комутатора на TDA7310, съм използвал микробутона на панела за касетофона или с допълнителен бутон, чиито начин на свързване, ще обясня съвсем скоро. Ще снимам с по- качествен апарат, че сега не се вижда добре на снимките. С използвания начин, се включва и CD входа, но също по-късно ще опиша и покажа със снимки как съм го направил.
                                Прикачени файлове
                                Fiat Marea TD100

Коментар

Working...
                                X