Dido_Lyubenov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пускане на сигнал на оригиналното радио.
Collapse
X
-
benzol написа:Dido_Lyubenov написа:Извинете ме че не писах толкова време, имах доста ангажименти. Направих няколко отметки в този pdf http://dox.bg/files/dw?a=edd4b5cd58 с описание какво да се направи за пускане на сигнал на АД 185 М. На страница 20 са отбелязани с вмъкнати бележки. Между двата куплунга свързани с червена стрелка " <--> " има кабел с три жила, а може и директно към платаката да е запоен, който трябва да се откачи от долния на схемата куплунг. На горния както е показано, се подава аудио-сигнала от допълнителния модул. На куплунг ST1101, посочените пинове се свързват на късо. Те са за прекъсвачите има/нама касета, посока и MUTE при обръщане на посоката. На 6-ти пин има напрежение 12В , само когато е в режим TAPE. С тези 12В се захранва допълнителния модул, чрез избор на режим TAPE. За модула е необходимо напрежение 5В, което лесно се постига с използването на стабилизатор 7805. На стабилизатора, гледано от към надписите се подава на 1-во краче - вход 12В в случая от 6-ти пин на ST1101, на средното и охладителната пластина е маса, а на 3-то изход 5В към модула. За управление на модула ще трябва да му направиш клавиатура по схемата му. Няма как да се използва клавиатурата на касетовона, освен за включване и изключване на модула и в последствие управление на MUTE, сила на звука, баланс и тонкорекция от оригиналните потенциометри на аудиото.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
emzo написа:За 185 м2 как стоят нещата ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
И още едно Stilo оборуджано да чете MP3 директно от флаш ( изведена на местото на ченджъра - да не пречи ) , но оборудван с бутони за управление ( от двете страни на касетата ) и дистанционно . Вярно на местото на касетофона , но е оставена вратичка да се пусне и той , ако има нужда . Звука определено е доста по - добър от този на трансмитера .Lancia Lybra 2.4JTD 150k.c Intensa (2003 г.)
Коментар
-
Здравейте колеги,направих(ме) и моето 182 M по снимката на @simeon3000. Само дето кабела, който е запоен сега се оказа с прекъсващ жак и ще се сменя.Не ми е ясно обаче, кои писти точно се прекъсват, за да се изключи сигнала от главата на касетката ? Кафявия лентов кабел, който влиза точно до чипа (TDA0676t) играе ли някаква роля ?edit: След изгорен бушон, нещо по захранването на механизма на касетофона също изпуши, бях разкачил и един кабел на осветлението на дисплея, нещата се подредиха. Махнах цялата шейна, колела, моторчета и глупости. Кабелите за датчиците за положението на касетката ги шунтирах по следния начин: червеният е захранването на моторчето и си седи самичък. Оранжевият също.Кафяв + жълт на едно. И прекъсвач между зелен и син. Прекъсвача седи на мястото на копчетата за превъртане на касетката и превключва между радио и касетко-кабел.Следваща стъпка - фм трансмитер ! Предложете модел с който вече е правено упражнението ?
Коментар
-
Не ми дава да си редактирам последното мнение, за това пиша ново.По горният начин да свързване всичко работи супер, само дето дори и при запален двигател, касетофона в режим кабел(TAPE A) се изключва след 20 мин. Мисля, че има общо с оранжевият кабел, който остана сам. Като не съм на работа ще пробвам пак по метода проба-грешка пс: дали ще може от червения кабел да се захрани фм трансмитер ? По моята логика при превключване от копчето и минавайки в режим TAPE трябва да тръгне ток по червения кабел с намерението да се задвижи ел. моторчето.
Коментар
-
koko68 написа:И още едно Stilo оборуджано да чете MP3 директно от флаш ( изведена на местото на ченджъра - да не пречи ) , но оборудван с бутони за управление ( от двете страни на касетата ) и дистанционно . Вярно на местото на касетофона , но е оставена вратичка да се пусне и той , ако има нужда . Звука определено е доста по - добър от този на трансмитера .FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
krasio_79bs написа:benzol написа:някой знае ли как може да се търсят ръчно станциите на АД185Н ,че ми писна с това автоматично търсене?
Коментар
-
benzol написа:krasio_79bs написа:benzol написа:някой знае ли как може да се търсят ръчно станциите на АД185Н ,че ми писна с това автоматично търсене?
Коментар
-
Крайните стъпала са по 25W на канал при импеданс 4 Om на говорителите и 14,4 В захранване., но автомобилите са обурудвани с говорители според таблицата долу. Бутон "Dolby" , (не Doubly) е за включване на шумоподтискащата система Dolby B/C, в режи, на касета. Премахва шума от лентата, без да орязва високите честоти и придава плътност на бас -а. Работи само в режим TAPE .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар