Здравейте колеги. Сблусках се с много интересен проблем на Пунтото ми (’93) днес. Наложи се да си сваля акумолатора за да запаля една друга кола и след като го върнах ми изчезнаха -чистачки,фарове,вентилатор и нагревател от зад. Иначе колата пали и имам-запалка, мигачи, габарити, ел.стъкла и централно. Прегледах всички бушони които знам. блока с бушоните до волана, тези при двигателя 2 броя и тези в жабката 2 броя. Всички те са здрави. Бсичките 4-5 кабела към акумолатора правят добър контакт. И не мога да разбера каде е проблема. Имате ли някакви идеи или евентуално бушони, които не знам каде са? БлагодаряТемата е преместена в правилния раздел."Модераторски екип на fiat-bg.org"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с инсталацията
Collapse
X
-
Колеги оправих проблема. Пиша за да обесня какво му беше в случай, че на друг се случи. Значи понеже често паля на включени фарове и явно съм товарил стартера и поради лош контакт вътре в него (това кадето се върти ключа) е нагаряла една обувка на кабела който отговаря за устройствата изискващи контакт и в един момент е спряло да дава такъв..... Решението: сваля се кората под волана и се появява устройството на ключа и въпросните кабели (7 на брой които влизат в устройството наключа). За мое щастие целия куплунг беше кафяв от греене.
Коментар
-
Не е от това че палиш на фарове а е от лош контакт, на всички фиати при палене се изключват автоматично всички консуматори, май само габаритите остават.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Как искате да ви покажа аргументите си - с картинки, или на живо на реален автомобил ФИАТ Брава? Не е вярно че на всички фиати при палене се изключват автоматично всички консуматори. Първо - на моделите Браво/а/Мареа от 2000 година и напред, фаровете не се изключват. Второ - дори и на моделите преди това, веригата на габаритите винаги е активна, дори и при палене. Фаровете за мъгла минават през тази верига, така че пробвайте да запалите с включени фарове за мъгла, и ще видите че остават да светят. Това е валидно за всички автомобили в които инсталацията е във фабричния си вид.
Коментар
-
удари я малния, или..?!
ivan_ws написа:Колеги оправих проблема. Пиша за да обесня какво му беше в случай, че на друг се случи. Значи понеже често паля на включени фарове и явно съм товарил стартера и поради лош контакт вътре в него (това кадето се върти ключа) е нагаряла една обувка на кабела който отговаря за устройствата изискващи контакт и в един момент е спряло да дава такъв..... Решението: сваля се кората под волана и се появява устройството на ключа и въпросните кабели (7 на брой които влизат в устройството наключа). За мое щастие целия куплунг беше кафяв от греене.Fiat BRAVA TD75 - 1997
Коментар
-
ogi28b написа:NikMar написа:на всички фиати при палене се изключват автоматично всички консуматори.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар