Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МП3 и проблеми с шума

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

то и моя усилвател сам сам го правил от тези китчетата дето се продават 2х22 Бушон съм сложил споко. А масата на усилватела е директно за "-" на акумулатора. Интересно че като не са свързани с касетофона а примерно взимам сигнал от мп3 плеарче няма никави проблеми свири си екстра без шум без нищо
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

По идея, всички маси в апаратура, която се състои от няколко самостоятелни блока трябва да са свързани в една точка и да се гарантира минимално съпротивление. Най-добре е, въпросната точка да е непосредствено до най-мощният консуматор - в случая усилвателя. Въобще, масите са си проблем. При включване на източник който е изолиран от маса - като мп3-плеер с батерии е съвсем нормално да няма никакви шумове.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Свържи масата на усилвателя към тази на касетофона. А щом имаш желание да си правиш сам усилватели виж това
        FIAT Tipo 1,4mi - EX
        Alfa Romeo 146ti - EX
        Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

дам идеята ми допада но пъево да видя че този ще стане, бъди сигурен че веднага след това сае захващам с този за бас а я кажи как да вклуча масата на касетофона кам мазаса на усилватела? Те тези на входния сигна л са свързани така или иначе, или имаш предвид тези на захранването? Ако е така това вече ще е проблем щото си нямам и на идея как да го направя
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Съжалявам че малко късно ти отговарям Сега за масите. Трябва да елиминираш една от двете - ти в момента си с две, едната ти е по кабела на сигнала, а другата по захранването. Ако има даже и минимална разлика в потенциалите - резултата го виждаш сам. Имам предвид да откачиш масата на сигналния кабел (предполагам че е ширмован) откъм касетофона и да оставиш ширмовката свързана само откъм усилвателя. Ако това не помогне, свързваш кабела за маса на усилвателя на същото място на което е и масата на касетофона (ако е на шасито някъде - точно там, ако е кабел - на същия кабел) а не директно на акумулатора.Проблемът може да е от хиляда места, дори и при недобра маса на акумулатора, затова пробвай така и ако не се оправи пиши да умуваме.
            FIAT Tipo 1,4mi - EX
            Alfa Romeo 146ti - EX
            Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

ок такмо се бях отчаял че не ми отговаряш утре ще пробвам и ще ти отговоря какво е станало Дано някои от начините проработи
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
              X